Värikäs vappu perinteineen!

Vappu on kevään juhla!
Vappu on työväenjuhla!
Vappu on opiskelijoiden juhla!

Vapulla on monia merkityksiä, itse juhlin vappua kahdesta ensimmäisestä syystä. Opiskelijavappua en ole koskaan juhlinut ja itseasiassa en ole koskaan myös yo-lakki päässä vappua juhlinut vaikka sellainenkin hyllystä löytyy lähihoitajan lyyralla somistettuna kaksoistutkinnon merkiksi, lähihoitajan lyyra on mun mielestä myös äärimmäisen kaunis. Lakki näyttää kuitenkin hassulta päässä enkä näe vappua syynä laittaa lakkia päähäni. Olen toki ylpeä lakistani, olen suvun ensimmäinen ylioppilas kummaltakin puolelta sukua, mutta eihän se yo-tutkinto enää ole niin iso juttu kuin joskus oli, silti olen kyllä ylpeä tuosta saavutuksestani, vaikkakaan todistuksellani en lähtisi brassailemaan 😛 Itse miellyn vappuna kuitenkin pitämään vaikkapa pinkkiä hattuani, tosin tänä vappuna se jäi kotiin….

Työväenjuhlana Vappua on vietetty jo lapsuuden kodissani ja työväenjuhla se minulle edelleen on! Muistaisin että ollaan käyty katsomassa Vasemmiston marssia joskus… Varmaksi muistan vapputorin 🙂 Meillä on perinne, käymme vapputorilla, siellä on myös SDP:n vappujuhla. Lapsuuden kodissa oli tapana kuunnella työväenlauluja ja KOM-teatterin musiikki jäi lapsuudesta mieleeni. Itse olen enemmän AVAIN -sukupolvea 😉

Vappu on kevään juhla, sitä se voi olla kaikille! Vappuna pukeuduttiin jo lapsena keväisesti/kesäisesti, oli ilma mikä tahansa. Farkkutakki kuului vappuun, se on jäänyt mieleen lapsuudesta. Tänä vuonna en kuitenkaan itse laittanut farkkutakkia päälle, laitoin nahkatakin 😀

Nahkatakki – Vero Moda

Vappu on eräänlainen karnevaalijuhla. Porissa on vapputorin lisäksi tivoli, joka aukeaa joka vuosi vappuaattona. Lapsille ilmapallot ja serpenttiinit ja hauskuus on tärkeää, miksei se voi olla sitä vielä aikuisenakin. Olimmekohan ainoat aikuiset Rikun kanssa serpenttiinit kaulassa eilen vapputorilla, emme ehkä, mutta olimme vähemmistöä selvästi serpenttiineinemme 😀 Saan viettää myös työni puolesta kunnon lastenvappua, on ihana töissä järkätä lapsille vappupirskeitä. Tänä vuonna kyselimme lapsilta mitä he haluavat vappujuhlissa tehdä päiväkodissa ja heidän ideoitaan käyttäen suunnittelimme vappujulhat lapsille. Meillä oli naamiaiset, muutamat leikit mm. ilmapallojen kanssa, vappudisco, jossa soi Robinin musiikki, me söimme välipalan lattialla, jonne levitimme piknik viltin….

Vappuaattona polkaistiin Rikun kanssa ystävien luokse grillaamaan ja istumaan iltaa. Olin väkertänyt töissä lasten kanssa vappunaamareita ja mehän pistettiin naamarit päähän, ollaan vähän pöhköi, mut oli meil hauskaa 😀 Jätettiin myös ystispariskunnalle vapputervehdys, laitettiin heidän autoon parin ilmapallot kiinni ja ylläri selvisi heille vappupäivänä, hih 🙂 Töissä tehtiin sama työkaverin kanssa toiselle työkaverillemme 😀

Vappupäiväna tukevan aamiaisen jälkeen polkaisimme vapputorille, josta suuntasimme perinteisesti Amarilloon syömään. Amarillon ruoka maistui kyllä pitkästä aikaa, annoksia on vähän uusittu ja pääruuan kokoa myös mielestäni hieman muutettu perus ravintola-annosten kokoon ja hyvä niin, jälkkärissä sitten kokoa piisasikin 😀 Saimme kulutetuksi lähes 5 tuntia reissuumme, mutta eihän meillä ollut mikään kiire. Illalla vielä vähän grillattiin kotonakin 🙂

Alkuruoaksi otettiin puoliksi tuollainen starter sampler, meiti otti pääruoaksi valkosipulikanaa ja bataattilohkoja, Riku otti jonkun samplerin ja jälkkäriksi vedettiin puoliksi Amarillon jäätelöannos

Tottakai myös piti ottaa outfit kuvaa vappupäivänä. Vappuun kuuluu keväiset ja värikkäät vaatteet, se on mun joku mielleyhtymä. Ylempänä kuva myös nahkatakin kanssa, koska kyllähän se oli tuohon vielä vedettävä päälle, vaikka lämmin olikin, niin ei ihan niin lämmin kuitenkaan. Tänä vappuna outfit oli mielestäni myös melko raikas 🙂 Hiuksiin väkersin letin, joka syntyi vaan kokeilusta tehdä vähän erilainen letti vaihteeksi. Mähän alan harjaantumaan pikkuhiljaa lettitaituriksi 😀

Pitsi paita – Vila, Vihreä toppi – Cubus, Housut – Pieces (Vero Moda), Kengät – Migant, Laukku – Desigual, Kello – Esprit, Rannekoru – Ibero, Kaulakoru ja korvakorut – ?

MILLAINEN SUN VAPPU OLI?
MIKSI VIETÄT VAPPUA? ENTÄ VAPPUPERINTEET?

Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Värikäs vappu perinteineen!”

  1. Sinulla on ollut siis oikein kiva vappu 🙂 Pöhkö saa ollakin ja pitää osata heittäytyä 😉 Amarillo on hyvä paikka, omia lemppareita ehdottomasti ! Ihastelin tässä tuota sinun nahkatakkia, tosi ihanan sävyinen ja en ole aikaisemmin samanlaista nähnyt missään. Itse en osaa käyttää mustaa nahkatakkia ollenkaan kun olo tuntuu liian rokkarilta, joten tuollainen olisi minun mieleen 🙂 Kivaa sunnuntaita sinne !

    • Kiitos Jasmina! Itseänikin miellyttää enemmän joku muu väri kuin musta ja varsinkin nyt kevääseen sopii niin hyvin tuollaiset hennot ja vaaleat sävyt 🙂 Tuo ei ollut pahan hintainenkaan 😉
      Mukavaa sunnuntain jatkoa ja toukokuun alkua sinullekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta