Lääkärin käskystä treenataan käden patti isommaksi

Todellakin, lääkäri neuvoi mut treenaamaan nyt kovaa, niin että patti kasvaa…

kädetMites nää käsiposet menikään ja yhtään en tykkää posettaa ojentajaa, kun misä se mulla muka niinku on, mut habaposeja ei oo koskaan liikaa, eihän? 😉

Kävin lekurilla tuossa ennen pääsiäistä, sillä kun aloin taas treenaamaan käden toivottua pahasta jännitupentulehduksesta niin hetken päästä se käsi taas kipeytyi kummasti. Ranteeseen tuli patti, jonka luulin olevan joku jännejuttu, mutta se nyt paljastuikin nestepatiksi. Nestepatiksi joka voidaan tyhjentää ja rikkoa neulalla patin seinämät ettei nestettä pääse kertymään uudelleen, jonka jälkeen ranteessa pidetään puristavaa tukea. Ongelmana nyt vaan oli, että patti oli hieman turhan pieni vielä piikiteltäväksi, joten lääkäri käski treenaamaan kovaa ja ärsyttää sitä pattia niin, että se kasvaa. Vähän kyllä huvituin ja repeilin tästä käskystä 😀 Normaalisti en nyt kädenpateista haluaisi eroon, mutta tästä haluan! Yksi vaihtoehto olisi ollut mennä käsikirurgille, joka olisi patin voinut leikata, mutta se nyt kuulosti turhan radikaalilta eikä lääkärikään sitä suositellut. Tietysti paras olisi kun se vain katoaisi ja lakkaisi vaivaamasta, mutta jos ei niin sitten lääkärille piikiteltäväksi ja tuskin itsestään katoaa, voi laantua kun ei treenaa, mutta alkaa täyttyä taas ärsyyntyessään. Vaikea tuosta patista on saada kuvaa, mutta ei se kovin iso tosiaan ole, kipeä kyllä jos sitä painaa ja kipeytyy ja kasvaa treenistä, viikon treenaamattomuus tuossa ennen pääsiäistä flunssan takia vähän laannuttikin pattia.

20150408_151842

Josko nyt sitten vaikka tuo hauis- ja ojentajapattikin tuossa sivussa kasvaisi kun kasvattelen tuota nestepattia, vai pitäiskö tää kuitenkin ajatella toisinpäin 😆

20150408_115716Nyt on ainakin treenattu kovaa ja tänään viimeksi nuo kädet! ei meinannut kuvia saada otettua käsien tärinältä ja se vähän näkyykin noissa peilikuvissa 😛 Treeni tuntuu nyt kulkevan ja on muutenkin ihan huikee motivaatio ja into treenata. Ne vähän laski tuossa tuon pitkän ranneongelman takia, vaikka tulikin sitten treenattua jalkoja aikas hyvin 🙂 Vieläkään en punnertamaan oikein kykene, tuo ranne ei tykkää siitä yhtään…

bluePiti hyödyntää tänään mahdollisuus treenata aamupäivästä, kun vielä olin lomalla vaikka illalla onkin paceohjaukset, tänään siis pariin otteeseen piukkiksissa heilumassa 😀 Aamu- / aamupäivätreenit on ihan parhautta, parhaat treenit yleensä saan aikaseksi aamupalan jälkeen, kun päivä on vielä alussa 🙂 Huomenna sitten arki kutsuu töidenkin merkeissä…

Mihin aikaan sä tykkäät treenata?

Outi Karita

7 vastausta artikkeliin “Lääkärin käskystä treenataan käden patti isommaksi”

  1. Mulla on ollut tismalleen samanlainen ganglio, tismalleen samassa paikassa. Kasvoi isommaksi, kunnes yhtäkkiä alkoi pienentyä ja häipyi kokonaan. Kipeä se oli minullakin siinä alkuvaiheessa.

    • No täytyykin toivoa, että mullakin se vaan katoaisi, nyt se ei ole onneksi kovin kipeä 🙂

  2. Miulla on ihan samanlainen patti! Ei ole kipeä paitsi silloin kun sitä painaa, ja sitä ei sattuneesta syystä (=ältsin kovasta kivusta!!) johtuen kovin usein viitsi tehdä 😀

    • Kohtalotoveri, muullakaan ei nyt onneksi tuo kipuile, painaessa vähän tuntuu…

  3. mulla oli samanlainen ganglio, isompi tosi ja toisella puolella rannetta. Mulle lääkärit ei suositellu neulalla tyhjentämistä jos siitä halusi kokonaan eroon.. Tyhjentämällä on suurempi riski että se vaan uusi nopeasti.. Mä menin suoraan leikkausjonoon ja vuosi sitten toi operoitiin.. Ennen leikkausta en pariin vuoteen ollu kivuilta pystynyt punnertamaan, nyt leikkauksen jälkeen oon hiljalleen opetellu ja totutellu niin jo sujui sekin.. Toki ranne välillä kovasta treenistä ottaa itseensä ja on ehkä päivän kipeä, mutta menee nopeasti ohi eikä ole mtn verrattuna siihen kipuun patin kanssa..

    • Mullekin lääkäri sanoi, että tyhjentämisen lisäksi ganglion seinämät täytyy rikkoa, voi toki olla, että mulla on sen verran pienempi… Hyvä, että oot päässyt siitä eroon! Rannevaivat taitaa kyllä kans olla sellaisia ikuisuusvaivoja, ekasta jännetupintulehduksesta lähtien tuo vasen ranne on ollut heikompi ja herkästi ottaa itseensä… Kylmähoito treenien jälkeen mulla ainakin ehkäisee kipua ja nopeuttaa jos alkaa kipuilemaan…

  4. […] Viime viikon treenit takana ja tämän viikon treenit startattuna. Pitkästä aikaa on vedetty oikein kunnon kovat treenit koko kropalle ja olen siitä mielissäni, ranteen patti ei ole kiukutellut, ihan vähän ehkä kasvanut, pääasia, ettei ole nyt treenejä häirinnyt ja jos ihmettelet mistä puhun, niin klikkaa itsesi tänne. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta