Yksinäiset lettukestit

Perjantai-iltaa vietin yksinäni kotona, kun miekkonen oli työpaikan saunaillassa. Välillä on kyllä ihan kiva kotoilla yksinäänkin, tosin yksin kotoilu jäi vähäiseksi, sillä olin itse kotona vasta seiskan aikaan… Töiden jälkeen kun kävin salilla ja treffasin ystävää, eikä tuo Riksakaan kauhean myöhään sitten saunonut 😀 Tein kuitenkin itselleni herkkuiltapalaa ja lettukesteilin katsoen Downton Abbeytä ihan itsekseni kynttilöiden palaessa 🙂

20150320_220801

Päätin tehdä itselleni lettuja iltapalaksi ja tein näitä ns. ”proteiinilettuja” terveelisemmällä twistillä 😉 En ole noissa banaaniletuissa oikein onnistunut, aina koostumus on ollut sellainen, että on pannulla hajonnut ja sitten oon tuunannut taikinaa esim.spelttihiutaleilla, että olen saanut koostumuksesta pareman niinä muutamina kertoina kun olen yrtittänyt… Mielummin sitten olen tehnyt uunissa prodepanareita 🙂 Nyt kuitenkin törmäsin Cheat Clean -blogissa reseptiin, joka houkutteli testaamaan (stevian jätin pois ja paistoin eri öljyssä) ja hyvää tuli. Heti ensimmäiset letut onnistui, tein pikkulettujavaikka isotkin olis varmaan onnistuneet, tätys kyllä hankkia lettupannu 🙂

20150320_221324

SUKLAISET PROTEIINILETUT

puolikas kypsä ruskeapilkullinen banaani
1 kananmuna
1 valkuainen
3/4 dl (suklaa)proteiinijauhetta
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl chiasiemeniä

Tein ohjeen tuplana. Ainekset sekaisin sauvasekottimella ja paisto rypsiöljyssä.

Olin ostanut lähiruokaringin kautta myös suklaista kaakaoherkku- ja sitruuna-inkivääritofee levitteitä ja ne pääsivät testiin. Suklaalevite oli oikein bueno letuille, toffeelevite sopi itseasiassa teen joukkoon ja kyllä letunkin kanssa meni, mutta kaakaoherkku voitti 🙂 Suklaalevite oli raakakaakaosta tehtyä ja makeutuksena käytetty hunajaa eli ei ihan niin ”paha” herkku, mutta tuo toffeelevite, noh olihan siinäkin terveysvaikutuksensa, sentään oli käytetty tuoretta inkivääriä, mutta vähän ns. ”ylimääräistä” herkutteluakin lettukesteihin. Letut olisi kyllä voinut vetää paljaaltaankin, oli kyllä maukkaita, muutaman jätin aamupalalle 😉

20150320_22082720150320_22083920150320_221324

Tykäättekö kotoilla joskus iltoja yksin?
Letut perinteisesti vai onko tehty proteiini- / banaanilettuja?

Pst. tsekkaa myös eilen kirjoitettu välipalavinkki postaus ja postaus stressi vs. läsnäolon voima 😉

Outi Karita

3 vastausta artikkeliin “Yksinäiset lettukestit”

  1. Koti-illat omassa rauhassa ovat kyllä ihania! Voi tehdä kaikkea ”turhaa”. 😉
    Oma pettämätön resepti lettuihin: 1 banaani, 2 munaa, 1/2 dl kaurahiutaleita, ripaus leivinjauhetta

    • Sillointällöin kunnon koti-ilta ihan itsekseen tekee hyvää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta