Luumuiset välipalat

Tällä viikolla välipalavinkit tuleekin vasta tänään, sillä vasta tänään tein tämän viikon chiavanukkaani, josta on tullut mun aikaisten aamujen välipala numero 1! Jälleen tulee siis vanukas ja smoothie reseptiä ja tällä kertaa luumuisella twistillä.

PhotoGrid_1426877310366

LUUMUINEN CHIAVANUKAS

2 dl maustamatonta jugurttia
5 luumua
1/2 tl vaniljajauhetta
4-5 rkl chiasiemeniä
1 dl mansikkamehukeittoa

20150320_051148

Tein kerrosvanukkaan, joten chiasiemeniä kahdessä erässä. Ensin sekoitetaan tehosekoittimella jugurtti, luumut, vaniljajauhe ja 3-4 rkl chiasiemeniä (neljällä tuli melkoisen paksua, joten kolmekin saattaisi riittää). Kaadetaan seos kippaan ja annetaan jähmettyä. Sekoitetaan mansikkamehukeiton sekaan 1-2 rkl chiasiemeniä riippuen haluaako mehukeiton hyytelöksi vai hieman löysemmäksi, itse tykkään löysemmästä kerroksesta mehukeittoa tuohon vanukkaan päälle.

LUUMUINEN SMOOTHIE

2 dl maustamatonta jugurttia
5 luumua
1/2 tl vaniljajauhetta
2 tl veteen tehtyä chiahyytelöä
1 dl mansikkamehukeittoa

20150319_082422

Kaikki ainekset tehosekoittimella sekaisin ja bon apetit!
———-
Jos vain luumuista tykkää, niin oikein makoista reseptit taas on tarjolla, katsotaan kuinka kauan keksin uusia makuja ja pysyn vanukkaiden ja smoothieiden eri variaatioissa 😛 Chiavanukkaat on varsinkin erittäin täyttäviä ja tuohon aikaiseen aamuvukiin onkin oiva välipala, sillä silloin kroppa vaatii vähän enemmän energiaa aamun välipalaan, mitä muina aamuina.

Toimisiko luumu teidän makuun?
Mistä mausta ensiviikolla testiä?
En lupaa mitään, mutta makuideoita saa heitellä 😉

Outi Karita

5 vastausta artikkeliin “Luumuiset välipalat”

 1. Oioi, kyllä alkoi himottaman nämä 😀 Rakastan luumua, joten toimisi minun makuun!!

  • Sun täytyy testata nyt sitten! Oli kyllä hyviä ja helppoja tehdä 🙂

 2. Olen nyt innostunut näistä vanukkaistasi, näyttää ja kuulostaa niin hyviltä! 🙂 En ole vielä tehnyt mutta jos tänään tekisin. Kysyisinkin että monta välipalaa sie syöt päivän aikaan? Monelta siun aikaiset työt alkaa ja monen aikaa syöt ekan välipalan? Kyselen koska itselläni myös aikaisia aamuja, työt alkaa klo 7.00. Eli aamupalan syön siinä puol 7 aikaa tai vähän ennen. Ja kello 10 aikaa kamala nälkä jo :O Ja sitten syönkin jo lounaan… Ja välipalan kello 14 aikaan.. Ja iltasella sitten päivällinen ja iltapala. Kyselenkin siulta vähä neuvoja 🙂 Niin ja vielä tuosta vanukkaasta, ja että etkö syö protskuja välipalla.. Vai riittääkö jugun ja chia siementen protskut….? 🙂

  Toivottavasti sait selkoa kommentista 🙂

  • Heippa Liisi!
   Yritän parhaani mukaan vastata 🙂

   Syön kaksi välipalaa normisti. Mulla alkaa aikaisimmillaan työt jo 6.2o, jolloin syön aamupalan siinä viiden jälkeen jo. Muulloin syön aamupalan arkisin siinä 6.30-7 välillä. Välipalalle on töissä aikaa aamukahvilla työvuorosta riippumatta yhdeksän maissa (8.45-9.15 välillä jossain kohtaa yleensä) ja lounas on n. 11.30. Sitten toisen välipalan syön siinä puoli kolmen ja kolmen välillä yleensä. Päivällisen päivästä riippuen ennen treenejä viiden-kuuden maissa tai treenien jälkeen kuuden ja seiskan välillä… Iltapala on sitten siinä ysin jälkeen yleensä, noin tunti – puoloistatuntia enne nukkumaan menoa.

   Tosiaan kun tuo aamun välipala ja lounasaika on aina samat niin noina aikaisina aamuina väliä tulee aamupalan jälkeen sen verran enempi että tarvii vähän isompaa välipalaa, kuin muina päivinä taas välit aamupala-välipala-lounas on pienemmät, mutta ilman välipalaakaan ei lounaaseen selviäisi 😀

   Välipalalla mulla on yleensä protskut siinä 10-15 pintaan ja itseasiassa 2dl jugua ja 4 rkl chiasiemeniä sisältää jo lähes ton 15 g protskua. Päivittäinen protskun saanti on mulla jotain 2-2,5 g /painokilo kuitenkin…

   Toivottavasti oli hyötyä ja sait selkoa 🙂

 3. Kiitos paljon kattavasta vastauksesta!! 🙂 Mukavaa loppu viikkoa siulle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta