Ensimmäinen rekoiluni

Ei siis sekoiluni vaan rekoiluni 😀

Monessa kaupungissa jo toimiikin facebookin kautta lähiruokarinki, REKO. Rekoilun tarkoitus on koota lähialueen tuottajia tarjoamaan tuotteitaan myyntiin ja taas kuluttajia tukemaan oman lähialueen tuottajia ja täten myös oman kunnan/maakunnan taloutta ja edistää ekologisuutta. Itse löysin tieni vastikään Porin rekoryhmään ja heti laitoin tilausta vireille. Tilaukset jätetään facebook ryhmään, jossa tuottajat omilla ilmoituksillaan kertovat mitä tuotteita heille on myynnissä mihinkin jakeluun. Porissa on juuri siirrytty viikottaiseen rekoilu mahdollisuuteen, sillä rekoilu on ollut varsin suosittua.

Itse tilasin Naperoisen tilan kananmunia yhden kennon ja kun jakelu oli 5.3. luvattiin, että munat ovat 4. ja 5.3 munittuja, että nyt on tuoreita munia kaapissa. Tuollainen 30 munan kennon kestää meidän taloudessa ehkä noin 2 viikkoa. Sitten tilasin anopin kanssa puoliksi 5 kiloa Kuuminaisten tilan luonnonlaidunkarjan jauhelihaa. Liha oli kätevästi pakattu valmiiksi puolen kilon eriin. Viikonloppuna maistellaan sitten onko tosiaan eri makuista lihaa, kuulemma on aikas maukasta 🙂

Aloittelin ”pienillä” tilauksilla, mutta jos nyt munatkin riittävät pariksi viikoksi ja liha vielä pidemmäksi aikaa, sillä meillä ei ole hirveän usein enää nykyisin punaista lihaa ruokana, niin eiköhän tämä ollut ihan hyvä määrä 😀 Marjojakin katselin ja niitä ehkä sitten seuraavalla rekoilukerrallani sitten ja onhan siellä vaikka mitä ihanaa, kuten toffeefudgejakin!

20150305_195516

Onko rekoilu tuttua?

Porin reko ryhmä löytyy nimellä REKO Pori ja samaantyyliin löytyy varmaan muidenkin alueiden rekoryhmiä.

Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Ensimmäinen rekoiluni”

  1. Aloitan tällä viikolla rekoilun. tilauksessa kananmunia, luomu karitsan jauhelihaa ja ruisjauhoja! NAMIII! Odotan innolla hakureissua huomenna ja pääsen testaamaan näitä ihanuuksia. 🙂 Asun vaasassa ja nyt vasta kuulin Rekoilusta ja liityin heti ja pistin samantien tilaukset menemään! mahtava juttu!

    • Noniin, kiva että löysit REKO ringin sieltä. Lähituottajien suosiminen kannattaa monessa suhteessa ja monet tuotteet on kyllä aivan eri makuisia kuin kaupassa. Tuo karitsan j-liha on varmasti hyvää!! Mä kans taisin hurahtaa nyt kertalaakista 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta