Viikon vaniljaiset banaani-mustikkavälipalavinkit

Tällä viikolla tuli kyllä tehtyä niin hyvää chiavanukasta, että oksat pois! Samoilla aineksilla, hieman vaan eri määrillä, syntyi myös herkullinen smoothie.

PhotoGrid_1425566813972

Vaniljainen banaani-mustikkachiavanukas

2 dl maustamatonta jugurttia
1 Banaani
1/2 tl vaniljajauhetta
4 rkl chiasiemeniä
1 dl mustikoita

Jugurtti, banaani, vaniljajauhe ja chiasiemenet joko tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sekaisin. Kaada seos kulhoon ja kaada päälle mustikat. Anna vanukkaan hyytyä. Itse olen antanut hyytyä seuraavaan päivään, kun olen illalla tehnyt välipalan valmiiksi, mutta hyytyy kyllä aika nopeastikin tekemisen jälkeen.

20150303_214635

Vaniljainen banaani-mustikkasmoothie

2 dl maustamatonta jugurttia
1 Banaani
1/2 tl vaniljajauhetta
2 tl veteen tehtyä chiahyytelöä tai 1 tl chiasiemeniä
1 dl mustikoita

Kaikki ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sekaisin.

20150301_104922———————-

Nämä vanukkaat ja smoothiet ovat kyllä vakiovälipalojani, smoothie varsinkin. Vanukasta tulee harvemmin tehtyä, mutta viikottain kuitenkin. Olen testaillut paljon uusia makuja ja ensi viikollakin taas jotain uutta 😉 Ainekset on simppelit ja vain mielikuvitus on rajana, jugurtinkin voi korvata vaikka vaikka mantelimaidolla, jos haluaa maidotonta. Itse tosin en ole mantelimaitoa testannut ankä testaakaan allergioideni takia, mutta monien olen sitä huomannut käyttävän 😀 Tuo vaniljajauhe on ihana mauste olemassa ja pian täytyykin sitä hakea lisää Punnarista 😉

20150305_16530520150305_165316
Onko chiavanukkaat ja smoothiet jo tuttuja?

Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Viikon vaniljaiset banaani-mustikkavälipalavinkit”

  1. Nam, toi vanukas kuulosti ihan mielettömän hyvältä! 🙂 Menee takuulla testiin!
    Mä oon alkanut vasta opetella käyttämään chiaa ja tällä hetkellä menee geeliä aina aamupuuron sekaan. Toimii! Tuo kivaa koostumusta eikä jää hampaankoloon toisinkuin välillä käyttämäni auringonkukansiemenet 😀 Vanukkaat seuraavaan harjoitukseen 🙂

    • Kiva että sait ideaa, toivottavasti myös tykkäät! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta