Herkullinen Helmikuu

Toiset vietti herkutonta helmikuuta, toiset herkullista. Itse vietin herkullista, kuten aina, eihän mulla ole tapana pahaa syösä 😉

Ja vaikka terveellisilläkin vaihtoehdoilla saa syötyä herkullisesti, niin aloitetaan heti rehellisesti, ensimmäinen kuva kokoaa yhteen helmikuun herkkuja 😀 Loputkin kuvakollaasit kertovat kuukauden syömingeistä. Kaikki ruokakuvat ei näytä välttämättä täyttä kokonaisuutta, eikä nämä kollaasit myöskään ole kokonaisuuksia päivän syömisistä. Lähinnä kooste siitä miten on syöty, kuinka monipuolisesti, millaisia eri ruokia ja mitä herkkuja, mahdollisesti myös ideoita ja ajatuksia jakaen sekä kurkistus mun tapaan syödä 🙂 Linkitettynä ruuat joista mulla on jakaa resepti omana tai linkkinä 🙂

helmi12
1. Kahvilahetki, minä, kirja ja moccachino 2. Ystävänpäiväkeksejä tyäkavereille ja itsellekin 3. Runebergin torttua Runebergin päivänä 4. Rikulta tulppaaneja ja lontoonraesuklaata 5. Itse tehtyjä laskiaispullia 6. Anopin (porilaisittain) masaliisaa 7. Kahvilahetki ystävän kanssa, vähän suklaata ja Moccachinoa 8. Isän syntymäpäiväsammakko 9. Viikonloopu irttareita, kumpi on mun pussi, kumpi Rikun? 10. Classic valkosuklaa-salmiakkijäätelö…

Hotellissaolon tärkeitä hetkiä on aamupala 😀 Helmikuussa oltiin yksi yö hotellissa, hotelliaamiaisen lisäksi on aamupaloiksi maistunut erilaiset puurot, viikonloppuisin tehty maitopuuroja tai muita ”herkumpia” puuroja ja viikolla sitten ”perusvesipuuroja” ja aikaisina työaamuina on suosikiksi tullut tuorepuurot. Protskut otettu paljolti valkuaisista tai rahkajuomasta. Tee kuuluu aamuihini vaikkei se joka kuvassa näykään…

helmi8
Holiday Inn Ruoholahti
helmi1
1. Vispipuuroa 2. Ruispuolukkapuuroa 3. Kaurapuuroa maidolla ja mansikkahillolla sekä rahkajuomaa 4. 4-viljan valkuaispuuroa marjoilla ja kalorittomalla mustikkasiirapilla 5. 4-viljanpuuroa marjoilla ja bonne banaanisoseella sekä rahkajuomaa 6. Vaniljalla maustettu ja mansikkhillolla tuorepuuro jugurtista, banaanista ja spelttihiutaleista

Edelleen on pysytty paljolti salaattilounaissa, joilla on saatu pidettyä vihannesten määrä helposti hyvänä. Salaattiaterioihin on kuulunut myös hiilareita vaikkei se kaikissa kuvissa näykään, useasti on ollut leipää / näkkäriä salaatin kaverina, mikäli salaatissa ei ole ollut hiilaria 😉 Luin tässä jonkun toisen blogista kommentin, miten jotakuta häiritsi kun on Instassa nähnyt salaattiaterioita joissa #healthychoice ja arvosteli tuota terveellisyyttä, mietin olikohan mun salaattikuvat 😛 Noh oli tai ei, yksi kuva ei tosiaan kerro koko totuutta päivän syömisistä ja itsella on tapana käyttää tuota hashtagia monissakin ruokakuvissa 😀 Salaattikollaasin jälkeen kollaaseita muista lounas/päivällisruuista. Kalaa, lähinnä lohta on pyritty ja taidettukin syödä viikottain 🙂

helmi2
1. Raikas salaatti kanamunalla ja fetajuustolla 2. Kana-fetasalaattia 3. Pikadeli salaattia ja tuoretta foccaciaa
helmi3
1. Välimerellinen kanavuoka ja villiriisiä 2. Broilerpyörykkäkastike ja spaghetti 3. Seisovapöytä Vuojoen kartanolla 4. Possun piffiä ja uunijuureksia 5. tulinen kanakeitto creme fraisella
helmi4
1. pasitettua kanaa, riisiä ja höyrytettyä porkkanaa ja parsaa rakuunalla maustettuna 2. Anopin hernekeittoa laskiaistiistaina 3. Tonnikalasubi 4. Katkarapu-feta-chilipasta tuorepastasta 5. Kalkkunanakkikeitto
helmi5
1. Pasitettua lohta itsetehdyllä sitrusaiolilla ja röstiperunoilla 2. Uunilohta tilli-sitruuna creme cousinella ja uunijuureksia

Pari kertaa on syöty raviontolassa, ystävänpäivänä ja Helsingin reissulla, myös Pannukakkutalo vihdoin testattu. Pannukakkutaloon olin hieman pettynyt, pannukakut ol hyvinkin täyttäviä, mutta ainakin tuo makea pannukakku oli jäänyt kyllä reunoja lukuunottamatta raa´aksi…

helmi7
1. Vasemman reunan kuvat Helsingin reissulta Santa Fe:stä, alkupaloiksi Rikun kanssa puoliksi rapu-mozzarella tortillaa ja pääruuaksi chili con carnea 2. Oikean reunan kuvat ystävänpäivältä Torerosta, alkuun tapaksia, pääruuaksi piffiä ja jälkkäriksi paahtovanukasta
helmi6
1. Suolainen pannukakku, taisi sisältää ainakin pekonia (?) en muista… 2. Lakkahillolla ja vaniljajäätelöllä

Välipaloina toimii usein aamuisin leipä tai chiavanukas, iltapäivisin taas useimmiten smoothie. Smoothie iltapäivään on myös helppo töiden kannalta 😉 Chiavanukas on usein eväänä, kun olen mennyt aikaiseen aamun töihin ja aamupalan ja välipalan väliin tulee normaalia pidempi tauko, vanukas täyttää ja antaa energiaa leipää paremmin 😉

helmi11
1. ja 2. usein Reissumies leipään tehtyä reissaria eväänä 😀
helmi10
1. Marjainen suklaa-banaanismoothie 2. Minttuinen suklaa-banaani smoothie 3. Inkiväärillä maustettu verigreippi-tyrni smoothie
helmi9
1. Puolukkainen chiavanukas 2. Minttuinen suklaa-banaanivanukas

Iltapala on useinkin leipää ja tällä hetkellä myös veriappelsiinia, olen nimittäin niihin ihan rakastunut, makeita ja mehukkaita. On toki muitakin iltapaloja kuten seuraavasta kollaasista näkyy ja tee kuuluu iltoihin 🙂

helmi13
1. Rahkaa, bonnesoseita ja cocovi supermixiä 2. Banaani-ruisleipää ja rahkajuomaa 3. Reissaria 4. Reissaria ja veriappelsiinia 5. Rahkaa, ananasmurskaa ja cocovin supermixiä 6. Banaani-ruisleipää, kanamunaa ja prodepatukkaa

Herkullinen oli hemikuu, vai mitä sanotte?

Vaikka noita ei niin terveellisiä herkkuja aikatavalla kuukauteen mahtuikin, niin se ei ole menoa tai painoa haitannut 😉 Liikuttukin on siis sopivissa määrin ja kokonaisuushan ratkaisee paljon… Maaliskuussa olisi kuitenkin hieman tarkoitus vähentää tuota herkuttelua, nimittäin sokerikoukku on taas täällä… Eipä ole niin paljoa tuollaisia herkkupäiviä kuten ystispäivä, laskiainen, reissut ym. tiedossakaan 😀 Hehheh! Salaatteja tulee varmasti olemaan edelleen paljon, kätevä tapa pitää huolta päivittäisistä vihannesten saanneista ja helppo eväs töihin johon en ole laisinkaan kyllästynyt 🙂 Kala myös pyritään pitämään ruokavaliossa! Punaista lihaa on tänä vuonna selvästi syöty aiempaa vähemmän eikä tämä ole lainkaan huono juttu 🙂

MAKOISAA MAALISKUUTA!

Outi Karita

4 vastausta artikkeliin “Herkullinen Helmikuu”

    • Aika herkkua olikin, pian tulee maukas maaliskuu kooste 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta