Punajuurivinkit jakoon

Punajuuri oli mun lapsuudessa se, jota oli rosollissa tai lasipurkissa etikkaliemessä, mutta punajuuri onkin paljon monikäyttöisempi. Ensimmäinen itse tekemäni punajuuriruokani on ollut punajuuri-jauheliha-aurajuusto laatikko, todella hyvää! Uunijuureksissa olen todennut punajuuren olevan ihan taivaallinen ja sitä onkin viimeisen puolenvuoden aikana useaan otteeseen tullut laitettua bataatin kera uunivuokaan, vähän yrteillä maustettuna, mmm… Ihan ehdoton suosikkini onkin sitten punajuuri-fetapasta, joka vilahti Tammikuun ruoka postauksessakin ja tuo kun maistuu miekkosellekin varsin hyvin, niin sitä tulee tehtyä säännöllisen epäsäännöllisesti, helppo, nopea ja vie kielen mennessään, kattilan voisi tyhjentää yhdeltä istumalta, mutta aina on maltettu jättää seuraavallekin päivälle 😉

Punajuuri-Fetapasta
3-4 henkilölle

2 keskikokoista punajuurta
1 pkt Apetit Classic feta
250 g täysjyvä capelli pastaa
(muukin toki käy, mutta itselle tämä on juuri tähän ruokaan)
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
suolaa
loraus valkoista balsamicoa
limepepperiä

Raasta punajuuret. Keitä raastettu punajuuri ja pasta suolalla maustetussa vedessä, kunnes pasta on kypsää. Valuta vesi pois. Sekoita sekaan murennettu feta ja silputtu basilika. Mausta balsamicolla ja limepippurilla, maistele välillä. Toiset tykkää laittaa vähemmän balsamicoa, toiset enemmän 😉

20150111_145945

Jaa oma punajuuriherkkusi, jos sinulla sellainen on!
Mielelläni otan vinkkejä vastaan!

Outi Karita

6 vastausta artikkeliin “Punajuurivinkit jakoon”

    • Olkaapä hyvä ja hyvä vaan jos oli hyödyksi, toivottavasti maistuu 🙂

  1. Punajuuret on tosi hyviä, meillä syödään niitä aika paljon ja tätä pastaa aion myös tehdä jo aika pian. Usein uunijuureksissani on myös punajuurta. =)

  2. Tuli kauhea himo tästä reseptistä! Oli pakko tehä heti 😀 Ja oli tosi hyvää, kiva saada vähän vaihtelua peruspastaan. Kiitos!

    • No hyvä jos oli mieleen, tuo on kyllä todella hyvää! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta