Viisas ystävä?

Voi että, mä oon viisas ystävä vs. Apua, jos en ookaan viisas ystävä

Niin, siinä oli tunteet, joita koin saatuani täytettäväksi Viisaat ystäväni -ystäväkirjan. Ensin tuli ylepys, että hei, mä oon viisas ystävä! Sitten luin kysymykset ja mietein, pystynkö vastaamaan kuitenkaan tähän nimitykseen…. Ja olen vieläpä ensimmäinen kirjaan kirjoittava, kääk!  Noh, leikki leikkinä! 😉

20150126_165834

Aivan ihana aikuisten ystävä kirja, joka haastaa vähän miettimäänkiin. Kysymykset ei olekaan helppoja lempijuomasi tyyppisiä juttuja, vaikka voisi sanoa, että nuo olisi voinutkin olla tälle vaakanaiselle hankalampi juttu 😛 Tää pohdiskeleva ystäväkirja sopi niin hyvin tähän hetkeen ja tätä oli kiva täyttää. Joissakin kohdissa olin alkuun, että häh, mutta sitten jo hetken päästä täysillä rustasin, niin tyypillistä mua…. 😀  Jokaisessa meissä asuu viisautta, ei ajatusten tarvi olla ihmeellisiä ja  jotenkin erityisiä, tarkoin harkittuja aina. Itse kun alan kirjoittamaan, niin kirjoitan alkuun vain mitä mieleen tulee ja niin ajatus lähtee usein lentämään…. Näissähän kysymyksissä ei ollut oikeita tai vääriä vastauksia 😉 Kirjan sivuilla sai myös heittää luovuuden kehiin muun kuin kirjoituksenkin kautta, nimittäin kirjaa sai värittää siltä kohdalta mihin kohtaan itse vastasi. Jokaisen ystävän kohdalla on ikäänkuin kansi, joka väritetään ja jossa on miete. Värittäminen on mun mielestä kauheen terapeuttista ja tykkään kovasti 🙂

”Maailma on kohdallaan, koska minä tunnen oloni hyväksi.”
Anthony De Mello

20150126_165901

Mitä kirjassa sitten kysyttiin ja mitä minä vastasin….?

Minä olen…. Outi, Positiivinen elohiiri.

Sisimmässäni olen oikeasti… Pieni hippiäinen. Hieman arka ja epävarma.

Minä haluan… Sosiaalisuutta ja rauhaa tasapainossa. Kokea elämää, nähdä maailmaa.

Sydämeni haluaa… Onnea ja iloa. Rakkautta ja lämpöä. Turvaa ja tukea.

Elämäni on… matka jota kuljen ja jota itse muovaan.

Elämäntehtäväni on… tuottaa iloa ja onnea, hyvää oloa ympärilleni. Silloin itsekin koen niitä.

Elämän tarkoitus on… Kasvaa ja oppia elämänpolkuja kulkiessa.

10 vuoden päästä kiitän itseäni… että olen elänyt elämääni omaa tahtiani, enkä muiden mielen mukaan.

Nyt kiitän itseäni… siitä, että olen oppinut keskittymään positiivisiin ja hyvää mieltä ja oloa tuoviin asioihin.

Olen onnellisimmillani… nauttiessani hetkistä, eläessäni hetkissä.

Kohtaaminen merkitsee minulle… mahdollisuutta tavata ja tutustua uuteen ihmiseen.

Aion vaalia sisintäni ja elämäntehtävääni… ilolla ja rentoudella. Niinkuin hyvältä tuntuu. Annan näillle tilaa kasvaa ja muovautua.

Viisainta mitä olen kuullut… ”Ole oma itsesi, kaikki muut ovat jo varattuja.” -Oscar Wilde- Suosikkeihini kuuluu myös ”Happiness is not a destination it is a way of life.”

20150126_175229
Kahvihetki tänään ystävän kanssa 🙂

Olettekos vastaavaan kirjaiseen törmänneet?
Olisiko kysymykset hankalia?

Outi Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta