Läsnäolon vaikeus ja voima

Tiedätkö sen tunteen, kun ei saa ajatuksia katki. Päässä pyörii tuon tuhannen ajatusta ja ne vaihtelevat jatkuvalla syötöllä. Ajatusten pyörremyrsky, eikä auta edes yrittää keskittyä vain yhteen asiaan, silloin kun pyörremyrsky on päällänsä, ajatuksen vaan sinkoilevat yhdestä toiseen ja toisesta kolmanteen…. Aina ei tarvi edes olla ajatusten pyörremyrsky, voi olla vain se yksikin asia, joka pyörii päässä, etkä saa mieltäsi pysähtymään, tyhjennettyä, olemaan läsnä tässä hetekessä, juuri nyt ja unohtamaan kaiken muun.

20150119_191424

Itselläni on ainakin välillä hyvinkin levoton mieli ja se voi olla hyvinkin häiritsevää. Välillä taas pystyn vain olemaan ja hengittämään ilmaa, kuuntelemaan tuulta ja elämään hetkessä, se taas voi olla hyvinkin voimaannuttavaa. Tänään kun luin kirjaa läsnäolon voimasta, niin kauheasti yritti pääkoppa käydä jotain ihan muuta keskustelua väliin ja tuli mieleen jos vaikka mitä… Useinpa muuten harrastan ääneen puhumistakin, mutta se ei nyt varisnaisesti liity tähän tai liittyy ehkä, mutta tässä taas esimerkki, miten pyörremyrsky heittelee väliin uusia ajatuksia 😛

Loppuvuodesta kun olin mukana Hyvinvointihaasteessa, Oman elämäni inventaariossa, käynnisti se tutkiskelun ja kehittämisprosessin itseäni kohtaan tai oikeammin sanottuna, antoi hiemna lisäpotkua. Olen muutenkin tutkaillut ajatuksiani, reaktioitani ja tunteitani paljon. Tutkailen näitä asioita myös muissa ihmisissä paljon. Analysoin paljon syitä toimintaan, reaktioihin ja ajatuksiin. Nyt tämä itseni kehittäminen on saanut uutta potkua. Usein olen miettinyt ja katsellut opuksia, jotka ovat itsensä kehittämistä varten. Harvoin vain mikään on lukuun tarttunut, vaikka kovin filosofinen luonne olenkin. Itsensä johtamisesta minulla on yksi todella hyvä kirja ja siitä voisin joku toinen kerta kirjoittaa 😉

20150119_191339

Nyt olen tarttunut Eckhart Tollen kirjaan Läsnäolon voima, jonka bongasin ystäväni kirjahyllystä. Ystävälläni oli useampi mielenkiintoinen kirja hyllyssä, mutta juuri sillä hetkellä tämä kirja puhutteli minua eniten ja tuntuu lukiessakin sopivan just nyt mulle. Olen vasta hyvin alussa kirjassa, se ei varsinaisesti ole tuonut vielä mitään uutta, mutta se ei tarkoita ettenkö olisi siitä saanut jo jotain irti. Monet noista asioista löytyvät sieltä omastakin pääkopasta, mutta joskus ne täytyy vain herätellä 😉 Eilen muuten kirjoitteli Sisukin eräästä self-help -kirjasesta. Meitikin saattaa vielä postausten muodossa palata uudelleenkin tähän Läsnäolon voima kirjaan, kunhan pääsen kirjassa eteenpäin

20150119_194013

”Sen sijaan, että siteeraat Buddhaa, ole Buddha, ole `tietoiseksi herännyt´, sillä sitä sana buddha tarkoittaa.”

Lukeeko muut tällaisia itsensä kehittämis / self-help -kirjoja?

Outi Karita

6 vastausta artikkeliin “Läsnäolon vaikeus ja voima”

 1. Hirveästi en ole selfhelp kirjoja lukenut, mutta aforismi ja mietelause kirjoja senkin edestä! Pari vuotta sitten mulla oli tapana kirjoittaa aina vihkoon yksi puhuttelevat aforismi päivässä. 🙂
  Nyt olen kyllä lukenut ”arjen self-helppiä” Anna Perhon Superarkea-kirjasta. Suoaittelen varsinkin niille, joiden arki on vaan paikasta toiseen juoksemista. 🙂

  • Täytyykin pisää tuo itselle ylös, kiitos vinkistä 🙂
   Yksi tavoiteeni onkin parempi ajanhalinta ja juuri siellä arjessain lisätä sitä oma aikaa ja rauhoittumista 🙂

 2. Tuo Perhon kirja sopisi varmaan mulle =)

  Kiitos linkkauksesta! Minua kyllä kiinnostavat nämä self-helpit. Lukisin niitä varmaan enemmänkin, jos vain olisi enemmän aikaa. PItää varmaan lukea tuo Perhon kirja niin osaisin järjestää lukemiselle aikaa paremmin =) No ei vaan, illalla netti kiinni ja lukemaan, siinäpä se vastaus taitaa olla ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan. Vähemmän somea, enemmän läsnäoloa =)

  • Itsekin pistän korvan taa tuon PErhon kirjan kyllä 🙂
   Kirjoittelin juuri tässä aamutuiman jatkumoa tälle potaukselle someajan käytöstä ja tänään vielä tuo postaus ilmoille myös 😉

 3. toi on paras kirja ikinä! oon lukenut sen kannesta kanteen ainakin 6 kertaa! jouduin just viime tiistaina palauttaan sen kirjaston kun en voinut enää uusia lainaa kun niin moni oli tehnyt varauksen kirjasta! 😀

  • No ohhoh, sun täytyy varmaankin käydä kirja ostamassa omaksi, kun olet noin paljon tykästynyt 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta