Mielenkohotusta maanantaille

Joskus sitä ihminen kaipaa mielenkohotusta. Huomaan usein itsestäni loman viimeisinä päivinä pientä alakuloisuutta, jostain se vain hiipii, loma loppuu… Silloin ei tekemättömyys ja tylsät hetket ole hyväksi, silloin kaipaa seuraa ja tekemistä ja ehkä jotain pientä kivaa, joka piristää mieltä…

20150104_171537

Melkein kolmen viikon joululoma lähenee loppuaan, keskiviikkona pitäisi palata töihin ja huomaan taas pääkopan tekevän noita tepposia. Töihin on ihan kiva palata vaikkei kotona olokaan hassumpaa ole ja tekemistä piisaisi vaikka kuinka, kun vaan tarttuisi niihin kaikkiin kotipuuhiin ja tekemättömiin askareisiin 😉 Mutta hei, huominen vielä aikaa! Työmoodiin sitä tottuukin jo päivässä-parissa ja kun tykkää työstään, niin ei se kuitenkaan niin ankeaa ole, että masistelemaan tarvisi ruveta 😛

Tämä päivä on kulunut ihan siivillä. Ajattelin että aloitan viikon heti aikaisilla herätyksillä niin ei keskiviikon 4.40 herätys tuntuisi sitten niin tuskaiselta. Kello soitti seiskalta ja piti torkuttaa, yhden torkutuksen itselleni sallin, mutta kuinkas kävikään? Olin painanut kellon poispäältä ja heräsin ysiltä ja sitten tulikin vähän kiire  😯 No, takana oli kyllä huonosti nukuttu yö, kun atooppinen iho kutisi… 🙁 Huomenna uusi yritys. Aika on saatu kulumaan, vähän kyllä äksy olo on vaivannut. Voinee johtua silti tuosta huonosti nukutusta yöstä ja hyvin nukutusta aamustakin tai sitten loman loppumisesta 🙄

Omaksi piristykseni tuunasin kynnet uuteen uskoon ja nyt illalla vielä suunta yhden ystiksen luo. Pientä piristystä tuo pikkupuuhaat ja treffailut, pistää myös ajan kulumaan. Itseään voi piristää pienillä jutuilla ja kynsien tuunauksen lisäksi, kun olen innostunut nyt leteistäkin, niin sain eilen inspiksen kokeilla hieman erilaista lettiä ja onnistuin mielestäni melko hyvin 😉

20150105_17193220150104_171530

20150104_171639

Joskus sitä mielenkohtukseksi kaipaa henkistäkin tsemppausta ja sitä Positiivarit tarjoaa seinäkalenterissaan tämän kuun kohdalla.

MIELENKOHOTUSTA

  • Olen ainutlaatuinen ja arvokas ihminen. Pyrin tekemään aina parhaani.
  • Minun ei tarvitse todistaa mitään kenellekään, ei edes itselleni, sillä tiedän olevani hyvä tällaisena.
  • Teen itse omat päätökseni ja kannan vastuun omista virheistäni.
  • Aina kun haluaisin rangasita itseäni, olenkin itselleni lempeä.
  • Käsitän, että tarpeet ovat turvallisia. Koetan pitää tarpeeni mielessäni ja vastata niihin.
  • En odota muiden osaavan lukea ajatuksiani ja vaistoavan, mitä minä kaipaan.
  • Ansaitsen toisten arvostuksen. Kun ihmiset osoittavat minulle kunnioitustaan, otan sen kiitollisena vastaan. En koskaan pyri kieltämään tai vähättelemään omaa arvoani.
  • Elän yhden päivän kerrallaan, ja teen asiat tärkeysjärjestyksessä.
  • Olen ylpeä työstäni ja arvoistani ja elämäntavastani, sillä uskon itseeni.
  • Virheet ja epäonnistumiset eivät tee minusta häviäjää. Ne osoittavat vain, että olen epätäydellinen, mikä kuuluu ihmisyyteen. On hienoa olla ihminen.

-Cynthia Jones-

20150105_162536

Vaikuttaako muiden mielialaan loman loppuminen?
Mikä piristää mieltä?

Outi Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta