Fitness vai Fatness? Mä ihan vietin vaan Joulua!

En tiedä kumpi on huvittamampaa Fitness-Joulu vai Fatness-Joulu 😛 Ei nyt siis millään pahalla, mutta eikö voin vain viettää Joulua? En osoita sormella ketään tiettyä, some on vaan täynnä näitä hashtageja ja linkkauksia ja avainsanoja, että syntyipä nyt tällainen pohdinta. Fitness sanan liittäminen joihinkin juttuihin on ärsyttänyt mua aina (fitnessruoka, fitnessunet, fitnessjoulu….) ja nyt se on saanut rinnalleen fatneksen…. 🙄

20141225_144208

No Joulu meni melkein jo, mutta ihan nyt vaikka jo ensivuotta ajatellen tai tulevia juhlapyhiä… Ymmärrän tavallaan tuon ”fitness-joulun”, joo, jos siis ollaan tähtäämässä kisoihin tai jostain muusta syystä halutaan pitää kiinni fitnesselämästä, tarviiko sitä silti puhua fitness-joulusta, oikeesti? Tuo kuitenkin että puhutaan fatnessjoulusta tuo lähinnä mieleen hyökkäyksen fitnesstä kohtaan, sorry! Ehkä se sitä onkin, mutta onko se parempi? Ja oikeestikin, eikös sitä vaan voisi viettää Joulua, hyvän mielen ja hyvän olon joulua?

Jos joku haluaa syödä itsensä ähkyyn yhtenä päivänä tai vaikkapa kolmena päivänä putkeen, niin be my guest! Jos haluaa pitää kiinni parsakaaleistaan, niin ihan vapaasti. Kisadieteillä olen itse ollut kahtena jouluna ja kummallakin kerralla sain kyllä aatolle vapaasyöntipäivän ja joulupäiviinkin pystyin heittämään jouluisiakin ruokia ja makuja vaikkakin rajoitetusti ja vaa´an kautta ja laskettuna, ei niistä kuitenkaan isoa numeroa tarvinnut tehdä. Jouluna(kin) kyllä sitä voisi miettiä mitä oikeasti haluaa 😉 Mä oon syönyt nyt tänä jouluna just sen verran kun oon halunnut ja tuntunut hyvältä, en ole sanonut yhdellekään mieliteolle ”EI”, en myöskään ole syönyt vaan sen takia, että on ollut Joulu 😉 Ruoka ei ollut mulle se juttu joulussa, vaan lämpö ja rentoutuminen, nauttiminen just siitä mikä tuntuu hyvältä…. Tein silti tiettyjä jouluruokia, koska on Joulu 😀

20141225_174044

Jos haluaa käydä salilla, voi käydä. Ei sitä tarvi jättää sen takia väliin, että fitness tulee korvista ulos, ei sinne myöskään tarvi ängetä todistellakseen olevansa fitFITfit. Syyn ei tarvi olla fitnessjoulussa tai fatnessjoulussa. Itse kävin eilen lenkillä, en sen takia että voin hehkuttaa kuinka fit ja sport nyt olen, en sen takia että saan someen kuvia, vaikkakin otin ja laitoin niitä kuvia joissa kerroin olleeni lenkillä 😛 Kerroin myös kuinka kaunista oli ja miten sain lumiripset ja punaiset posket. Kävin lenkillä, koska mieli teki, valkoinen maisema houkutteli. Kävin lenkillä, jotta sain ne punaiset posket ja lumiripset, hyvän mielen sekä olon ja lisää energiaa, jotta virkistyin… 🙂 Voisin käydä salillakin, mutta en hajoa siihen jos en pääse salille jouluna ja itseasiassa en pääsekään….

20141225_14545020141225_144103

20141225_144037

Tänään vielä Tapaninpäivän verran Joulun viettoa, leffailemaan olisi suunta ja ehkä ostan poppareita, en siksi että ne kuuluu lefaan. Ehkä en osta, mutten sen takia jätä ostamatta kun se ei ole Fitsitä ja Fittätä. Ostan tai jätän ostamatta sen mukaan onko popparifiilis 😉 Tietty, mikäli herkkuja alkaa tekemään jokapäivä mieli, eikä koskaan liikuntaa, niin…. No, ei ruveta nyt tähän, ei saivarrella 😛

Niin ja saivarteluja jo välttäen, mä tiiän, että mun blogin nimi oli ennen Outin Fitnesselämä ja  nimen juuret olikin siltä ajalta  kun blogi käsitteli lähinnä tuota elämänaluetta, fitnesstä mun elämässä ja se on edelleenkin osa mun elämää 🙂 Loppujenlopuksi sitä saa jokainen olla just niin fitness tai fatness kun tykkää, mut hei… 😉

20141225_145458

Tarviiko Joulun olla Fitness tai Fatness?
Onko kumpikaan toistaan parempi lopulta?

Outi Karita

11 vastausta artikkeliin “Fitness vai Fatness? Mä ihan vietin vaan Joulua!”

 1. Ihanaa ajattelua. Tekstissä katkelmia kuin omasta päästäni 😉 Joulu on joulu, jokainen viettäköön tavallaan. Kaikilla ei ole ollut varaa edes siihen jouluateriaan joten on niin turhauttavaa lukea ku joillain ”pursuaa jouluruuat korvista ulos”. No, tää on fittiportaali niin kaipa se kuuluu asiaan kertoa kuinka joku söi niin ja niin vähän eikä ees tehny mieli jne. 😉

  Sinun jouluaattopostaus oli tosi kiva. Tuli itekin hyvälle tuulelle sitä lukiessa 🙂 Mukavaa tapsanpäivän jatkoa Outi! <3

  • Kiitos friidu kommentistasi ja kivaa kuulla että siellä samaisia ajatuksia 🙂

   Toiset tosiaan viettävät aikamoistakin kulutusjuhlaa ja tuntuu että se kulutus on se joulun pointti, kun taas toisten mahdoliisuudetkin tuollaisesta ovat kakana… Tänään Hobitti elokuvasa sanoi kääpiö osuvasti hobitille, jotakuinkin.. ”kunpa kaikki osaisivat arvosta kotiaan enemmän kuin kultaa…” Tuo lausahdus sopi tähän ajatukseen hyvin 🙂

   Vaikka onkin ”fittiportaali”, niin musta on van inhimillistä näyttää ettei tartte aina olla niin fitti vimpan päälle ja että elämässä on muutakin. Toki jos joku oikeasti haluaa olla ja on täyttä fitnesstä joulunakin niin ihan vapaasti ja sen saa kyllä kertoa, mutta hieman tohdin epäillä näitäkin joskus, kerrotaanko koko totuutta… Nähnyt olen senkin, miten siloitellaan ja peitellään ne suklaansyönnit ja silloin ei olla terveellä pohjalla :/ Tosin myös tänne fitiportaaliin on eksynyt näitä fatnessheittoja 😉

   Ihana kuulla, että jouluaaton kuulumispostaus oli mieleinen 🙂
   Mukavaa tapsaniltaa ja loppuvuotta friidu sinullekin <3

 2. Olen niin samaa mieltä kanssasi! olinkin jo pari päivää poissa instagramista sillä halusin viettää ihan vaan joulua, ilman mitään fitnesshörhöilyä jolla todistellaan että minä olen niin paljon ”parempi” ja terveellisempi kuin te muut jotka vietätte ihan normaalia joulua jouluruokineen ja suklaineen 😀

 3. Sulla on todella mukava ja realistinen tyyli kirjoittaa fitness (ja fatness 😉 aiheista blogia. Näitä on ihana lukea, kiitos! 🙂 🙂 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta