Joulu tulla saa….

Kaikilla on omat jouluperinteet, niin meilläkin. Mun ja Rikun on ollut helppo alkujaan yhdistää meidän joulut ja ruveta rakentamaan yhteistä joulua. Mulla kun on olleet perheen keskeiset jouluperinteet niin murroksessa siloin ja teinpä vielä silloin vuorotöitäkin ja saatoin olla aattona ihan töissäkin…

joulu2
2009 pikkujouluissa

Isä hoitokodissa ja äiti sekä veli toisessa kaupungissa. Äidin kanssa milloin mitenkinkin nähty jouluna ja harmikseni eilen kuulin etten näe äitiäni ja veljeäni tänä vuonna jouluna :/ Yleensä veljeni on matkannut äitini luo jouluna ja jonain päivänä joulusta he ovat tulleet joko käymään täällä Porissa tai sitten minä ja Riku ollaan ajeltu äitini luo. Tänä vuonnakin veljeni suuntaa tuonne Hämeeseen ja odotin vähän että sieltä porukalla tultaisiin tännepäin, mutta tänävuonna näin… Me ei haluttu lähteä tien päälle, koska muutenkin lähdeteään viikonloppuna tienpäälle ja on kiva viettää joulua kodissa, joka ei enää viimevuoden tapaa ole ”raksakoti” 😉

joulu3
2008 Äipän luona…

Isän kanssa on ihana perinne, hän tulee aina aattona aamupäiväksi meille, katsotaan Lumiukko ja Joulurauhanjulistus, lumiukko, syödään joulupuuroa ja kurkitaan vähän kuusen alle. Lyhyt, mutta lämmin visiitti <3

joulu4
2008 isä mun ja Rikun kotona

Mun vanhemmathan on eronneet kun olen ollut 9-vuotias ja isäni on ollut mun ja veljeni yksinhuoltaja. Äiti kuitenkin oli aina jouluaattona meillä ja musta se oli hieno perinne. Sain viettää joulua kummankin vanhempani kanssa <3 Olisi ihanaa jos vieläkin olisi jonkinlainen perinne kummankin vanhemman kanssa yhteisesti tai erikseen, mutta…. Vähän olen kieltämättä ollut mieli maassakin kun olen tätä asiaa pohtinut, mutta se ei nyt pohtimalla muutu ja on aika siirtää ajatukset joulun lämpöön ja niihin mun ja Rikun jouluperinteisiin 🙂 Toinen Joulumme tässä kodissa ja vuosi sitten tämä koti oli kuitenkin vielä aikamoinen raksakoti 😀

20141221_092205
2014 <3

Aatonaattona eli tänään ja aattona viedään isovanhempien haudoille kynttilöitä <3 Isäni tulee tosiaan jouluaattona aamupäivälle hetkeksi meille ja iltapäivästä mennään Rikun kanssa Rikun vanhempien luokse syömään ja viettämään aattoiltaa, näin on ollut siitä asti kun ollaan yhdessä asuttu. Joskus siellä on ollut muitakin, mutta viime vuosina ollaan oltu nelistään. Kotiin on kiva aattona tulla niin, että on vielä aikaa kaksistaankin tunnelmoida joulua… <3 Joulupäivät sujuvat myös rauhaisissa merkeissä…

WP_005002
2013

Jouluna sytytän kynttilän ilolle,
puhtaalle riemulle.
Valaise, kynttilä, murheiset mielet,
sytytä ilo sydämiin.

Sytytän kynttilän toinen toistemme ajatuksille,
valaise ja poista turha
ja auta huomaamaan yhteiset asiat.
Kuulen, kuinka syttyy
hiljaisuuden kynttilä.
Sen äänettömyys rauhoittaa,
antaa mielen tyyntyä, sydämen kuulua.
Nyt ei ole kiire.

Toivon kynttilän syttyvän tavoitteille.
Toteutukoot pyrkimykset, joiden eteen
olemme tehneet, innostuneet, uskoneet.
Sytytän kynttilän kokemuksille.
Että olemme saaneet oppia, oivaltaa,
harjoitella, erehtyä
ja huomata oppineemme.

Sytytän kynttilän joululle.
Sen ilolle, lämmölle,
hiljentymiselle, tunnelmalle.
Sille, että on joulu.

IHANAA JOULUA!

Outi Karita

4 vastausta artikkeliin “Joulu tulla saa….”

    • Huih, huomasin kun olit jollekin kommentoinut että sun kommentteja on mennyt roskakoriin, kävin äkkiä tsekkaamassa ja siellähän tämä :/ no onneksi löysi perille vielä 🙂 Ihanaa loppuvuotta Tiina! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta