Hyvinvointia lahjaksi

Miltä kuulostaisi antaa itselleen joululahjaksi omaa aikaa, jonka voisi käyttää oman hyvinvoinnin lisäämiseen. Hyvinvoinnin lisäämiseen sekä fyysisellä että henkisellä puolella. Nyt siihen on mahdollisuus tammikuussa starttaavassa hyvinvointihaasteessa, Oman elämän inventaarion myötä. Kirjoitan tästä siksi, kun tää on musta vaan tosi hyvä juttu! Tämä ei ole siis mikään sovittu mainospostaus, mutta tykkään hehkuttaa hehkuttamisen arvoisista jutuista 😉 Viime viikolla mun blogissa oli arvonta ja kolme onnekasta voitti paikan tuohon 5.1. starttaavaan haasteeseen. Onnea vielä Saara, Päivi ja Jenna! Tähän haasteeseen voi vielä itse lunastaa paikan ja hinta ei mun mielestä tosiaankana ole paha, 36,50€ omaan hyvinvointiin 🙂

20141216_173657 (1)

”Oman elämäni inventaario on kuuden viikon mittainen verkkopohjainen hyvinvointihaaste, jonka aikana tulet tarkastelemaan ja kartoittamaan elämääsi ja hyvinvointiasi valmennuksellisten ja voimaannuttavien kysymysten avulla. Viiden ensimmäisen haasteviikon aikana pohdit elämääsi näistä eri näkökulmista: fyysinen hyvinvointi, ihmissuhteet, työ ja talous, suhde itseen ja henkinen hyvinvointi. Viimeisellä haasteviikolla viikolla keräät yhteen tehtyjä oivalluksia ja teet innostavia suunnitelmia tulevaisuuttasi varten!”

Haasteen nettisivut löydät linkistä
http://hyvinvointihaaste.weebly.com/

Hyvinvointi on yksi iso kokonaisuus, johon nivoutuu useampi hyvinvoinnin osa-alue ja inventaarion aikana noita eri osa-alueita pääsee käsittelemään eri kysymysten avulla. Jokaisessa osa-alueessa tulee ensin kartoittavia- ja muutoskysymyksiä, jotka ikäänkuin herättelevät mukaan haasteeseen pohtimaan omaa hyvinvointiaan kullakin alueella. Kartoittavien kysymysten jälkeen tulee syventäviä kysymyksiä, joista ei pääse helpoilla ”kyllä” tai ”ei” vastauksilla. Kysymykset haastavat oikeasti pohtimaan ja menemään syvemmälle. Syvyyden voi itse valita, mikä tuntuu hyvältä, mihin on valmis…. Kysymysten lisäksi viikoittain nettiportaalissa on aiheen tiimoilta ajatuksia herättelevää lisämateriaalia, jotka ovat kiinnostavia artikkeleita ym.

20141212_150942

Itse olen osallistunut marraskuussa alkaneeseen haasteeseen ja se on vielä hieman kesken mulla. Tässä onkin hyvä, että tätä voi kuitenkin tehdä omaan tahtiin ja itsellehän tätä tehdään, toki läheisetkin saattavat vällillisesti hyötyä 😉 Tällä hetkellä pohdin viidettä haasteviikkoa,  henkisen hyvinvoinnin osa-aluetta. Kuvittelin kun lähdin viime viikonloppuna reissuun, että mulla olisi junassa hyvin aikaa käydä nelos ja vitosviikko kummatkin läpi. Hyvinhän mulla aikaa olikin, mutta… Menomatkalla Helsiinkin syvennyin tuohon nelosviikkoon, jossa teemana oli suhde itseen. Ensin suorastaan ahmein kysymyksiä, ajattelin että vielä yksi ja sitten tauko ja eikun vielä yksi ja sitten…. Ahmein kysymyksiä, mutta mitä pidemmälle haastetta pääsin, sitä syvemmälle porauduin pohdinnoissani ja sitten oli vaan pistettävä stoppi. Ajattelin, että kun pääsen Helsinkiin asti niin haluan olla hyvää juttuseuraa ja vastauket alkoivat tuntua jopa hieman raskailta.

Jatkoin sitten sunnuntaina paluumatkalla kotiin haastetta, siitä mihin olin jäänyt ja sain neljännen viikon nopsaankin loppuun. Aikaa olisi ollut hyvinkin syventyä seuraavaan osa-alueeseen, mutta kapasiteettia ei. Kun yhden osa-alueen saa valmiiksi, niin en ainakaan itse pysty samantien, edes samana päivänä orientoitumaan uuteen osa-alueeseen. Ajatusten täytyy antaa vielä kypsyä ja rauhoittua ennen seuraavaan osa-alueeseen ja kun uuteen osa-alueeseen lähden, ynnään vielä yhteen edellisen osa-alueen jälkitilat ja ajatukset, joita saattaa tulla  hieman jälkikäteen vielä.

20141212_141159 (1)

Vaikka pohdinta porautuu syvällekin, jos vain antaa sen porautua ja pohdinta saattaa tuntua raskaaltakin, niin tekee se hirmu hyvää. Tämä haaste on ollut erittäin voimaannuttava ja olen tehnyt paljon oivalluksia. Nyt minulla on myös lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteita ja haasteita selkiytettynä elämän eri osa-alueilla. Näistä haasteen mukanaan tuomista ajatuksista ja tavoitteista rustailen teille lisää myöhemmin, sen mitä jakaa haluan 😉

Lämpimästi suosittelen ottamaan tämän haasteen vastaan ja antamaan itsellesi joululahjaksi hieman hyvinvointia lisää, niin ja sitä omaa aikaa. Aikaa pohtia hyvinvointiasi.

20141217_074559

Ilmoittautumaan pääset taas seuraavasta linkistä,
http://hyvinvointihaaste.weebly.com/ilmoittaudu-mukaan.html

inventaario

Outi Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta