Hyvinvointihaaste heitetty, nyt sinullakin mahdollisuus oman elämän inventaarioon (arvonta)

”Paras lahja, jonka voit antaa itsellesi,
on lahjoittaa hieman omaa huomiota peilikuvallesi.”

20141208_200132

Usein sitä vain elää elämäänsä, eikä kovinkaan usein pysähdy välttämättä miettimään syvemmin elämänsä osa-alueita. Miettiä missä on, mistä on tullut ja mihin on matkalla. Miettimään mitä haluaa hyvinvointinsa puolesta elämän eri osa-alueilla ja lähde kohti tavoitteitaan hyvinvointinsa unelmatilastaan. Äkkiseltään kun itseltään kysäisee haluaako elämässään jotain muuttaa, voi sen kummemmin miettimättä vastata että kaikki on ihan hyvin tai että, kyllä haluaa muutosta, muttei mieti sen syvemmin asiaa. Välillä on hyvä pysähtyä miettimään elämäänsä ja sen eri osa-alueita, voi löytää oivalluksia joita ei edes osannut odottaa 😉

inventaario

Itse olen hyvinkin filosofinen ja pohdiskeleva ja tällä hetkellä olenkin mukana tämän hetkisessä Minna Immosen Hyvinvointihaasteessa, Oman elämäni inventaariossa. Oman elämän inventaario on saanut minut pohtimaan monia asioita ja esittämään itsekin itselleni lisää kysymyksiä haasteen kysymysten lisäksi. Olen saanut paljon oivalluksia ja tammikuussa sinullakin on mahdollisuus tarttua tähän haasteeseen. 5.1.2015 starttaa uusi haaste tästä Oman elämän inventaariosta, ilmoittautuminen on käynnissä. Minulla on myös ilo ilmoittaa teille lukijoille että haasteen vetäjä Minna Immonen otti minuun yhteyttä ja olen saanutkin nyt blogiini arvottavaksi KOLME paikkaa tuolle Tammikuussa alkavalle kurssille!

Mikset lähtisi haastamaan itseäsi oman hyvinvointisi vuoksi?

20141208_203746

”Oman elämäni inventaario on kuuden viikon mittainen verkkopohjainen hyvinvointihaaste, jonka aikana tulet tarkastelemaan ja kartoittamaan elämääsi ja hyvinvointiasi valmennuksellisten ja voimaannuttavien kysymysten avulla. Viiden ensimmäisen haasteviikon aikana pohdit elämääsi näistä eri näkökulmista: fyysinen hyvinvointi, ihmissuhteet, työ ja talous, suhde itseen ja henkinen hyvinvointi. Viimeisellä haasteviikolla viikolla keräät yhteen tehtyjä oivalluksia ja teet innostavia suunnitelmia tulevaisuuttasi varten!”

Haasteen nettisivut löydät linkistä
http://hyvinvointihaaste.weebly.com/

Ilmoittautumaan pääset taas seuraavasta linkistä,
http://hyvinvointihaaste.weebly.com/ilmoittaudu-mukaan.html

Kurssin hinta 36,50e (sis. alv. 24%

”Tervetuloa mukaan aloittamaan vuosi 2015 parhaalla mahdollisella tavalla! Kartoita kuudessa viikossa elämäsi ja hyvinvointisi nykytila ja selvitä tulevaisuutesi suunta! Oman elämäni inventaario -hyvinvointihaaste starttaa ma 5.1.2015. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä! ”

20141123_183557

Itsellä alkoi nyt haasteen 5 viikko ja olen hieman jälkijunassa, aloittelin neljännen aihealueen tuossa viikonloppuna. Haastetta kuitenkin tehdään omaan tahtiin, mikä tuntuu hyvältä, ottamatta stressiä. Kuitenkaan ei kannata turhaan karttaa haasteeseen ryhtymistä, tällaisiakin tunteita saattaa matkan varrella huomata. Itse vaikka omasta halusta lähdin mukaan niin ensimmäisellä viikolla ehkäpä hieman väistelinkin haasteen starttaamista ja kun tämän tajusin tartuin haasteeseen ja se vei mukanaan… Miksi väistellä? Miksi pelätä oivalluksia, jotka saattavat olla askel muutokseen parempaa kohti? Haasteessa vastataan kysymyksiin ja vastaukset ovat vain itselle, joten jollei ole rehellinen on vain itselleen epärehellinen.

Kolme hyvinvoinnin aihealuetta kun olin läpikäynyt, oli ensimmäinen vihkoni täynnä, kynä siis on sauhunnut. Kerron lisää haasteviikkojen tuomista fiiliksistä kun olen aihealueet läpi käynyt ensi viikolla 🙂

20141111_204429

ARVONTA!

3 paikkaa 5.1.2015 alkavalle Oman elämän inventaario kurssille!

Nyt pyydänkin sinua jättämään kommenttiboksiin kommentin, jossa kerrot miksi haluaisit haasteeseen mukaan. Haluatko mielenkiinnosta lähteä haasteeseen, onko joku eryinen osa-alue joka kaipaa pohdintaa vai yleisesti, haluatko haastaa itsesi pohtimaan hyvinvointiasi? Tästä ei kannata ottaa paineita, vastausten perusteella en valitse voittajaa vaan arvonnassa ovat mukana kaikki vastauksen jättäneet. Muistathan jättää jonkun nimimerkin ja voimassa olevan sähköpostiosoitteen! Vastausaikaa on tämän viikon loppuun, 14.12.2014 klo 23.59 asti ja voittajat julkaisen maanantai aamuna facebookissa, ja ilmoitan voittajille myös sähköpostitse voitosta, myöhemmin sitten täällä bloginkin puolella 🙂

20141208_200045

Jippii!
Olen aivan innoissani teidän lukijoidenkin puolesta, ihana mahdollistaa tällainen ja iso kiitos tästä Minnalle!!!

Outi Karita

34 vastausta artikkeliin “Hyvinvointihaaste heitetty, nyt sinullakin mahdollisuus oman elämän inventaarioon (arvonta)”

 1. hei! tammikuussa alkaa uusi sivu elämässäni kun palaan takaisin koulunpenkille 4 vuoden työssäolon jälkeen. olisikin mahtavaa käydä läpi oman elämäni muutkin osa alueet oikein ajan kanssa. selkiyttäisi varmasti tulevaisuuden suunnitelmia ja ajatuksia itsestä ja omasta hyvinvoinnista 🙂

 2. Olen muutaman vuoden aikana alkanut pikkuhiljaa tutustua itseeni paremmin ja luulen että tämä haaste auttaisi siirtymään alueille joita välttelen.

 3. Moips! Kiinnostaa kaikki hyvinvointiin ja elämään liittyvä pohdinta tällä hetkellä hyvin paljon. Tämä olisi kyllä oivallinen apu siihen! On vaan yks iso kysymysmerkki pään sisällä…

 4. Mun elämä on nyt aika isojen muutosten edessä, sillä opiskelu alkaa olla loppusuoralla ja olisi aika avata täysin uusi luku elämässä: työelämä ja ”aikuisuus”. Opiskelijana elämä elämä on jokseenkin turvallista, kun tietää aika hyvin aina, mitä edessä on. Opiskelu on toki aika ajoin todella stressaavaa, ja sen hallinnassa on itselläni hankaluuksia. Olisi aika ajankohtaista mulle pysähtyä miettimään omaa elämää, mennyttä ja tulevaa. Ehkä tästä kurssista voisi saada hyviä taitoja ja uusia tapoja käsitellä tuntemuksiaan.

 5. Paljonkin on elämässäni pohdittavaa. Annat joka kerran uutta näkökulmaa asioihin. Olisi aivan mahtavaa voittaa tuollainen

 6. Oman elämän inventaario olisi itselleni tässä elämäntilanteessa paikallaan 🙂

 7. Oli peruskoulu ja epävarma, yksinäinen tyttö. Tuli lukio, ja tytöstä itsevarmempi ja terveydestä kiinnostuneempi. Tulevaisuus ei kuitenkaan tällä tytöllä, minulla, ole selvää. Abivuosi lähestyy hälyttävästi loppuaan ja suunnitelmat pyörivät päässä pysähtymättä oikeille paikoilleen. Enää ei voi helposti valita sitä tyypillisintä tai ainoaa ratkaisua vaan on pakko miettiä mitä itse oikeasti haluaa. Luenko pääsykokeisiin ja haen kouluun? Mihin paikkakunnalle menisin? Vai pidänkö välivuoden? Lähtisinkö sitten au pairiksi jenkkeihin? Töihin Ruotsiin? Norjaan? Tärkeintähän tässä olisi selvittää mitä itse haluan. Ehkä tämä kurssi auttaisi minua selvittämään tulevaisuutta. Mikäli sinne uskaltaisin…

 8. Olisi mahtavaa voittaa osallistuminen kyseiselle kurssille. Olen tehnyt mittavan elämäntapamuutoksen viimeisen vuoden aikana, fyysinen olomuoto on muuttunut huomattavasti mutta henkinen puoli laahaa välillä kovasti perässä. Olisi mahtavaa päästää pohtimaan asioita ja oppimaan itsestään lisää.

 9. Toi tulisi niin tarpeeseen! Koko tää syksy ja loppuvuosi on ollut mulle henkisesti rankka.. ja se henkisen hyvinvoinnin laiminlyönti, on myös heijastunut sitten fyysiseen hyvinvointiin erilaisilla oireilla.. :/

 10. Heippa! MInulla on vielä puoli vuotta kotiäitiyttä edessä ja päässä on alkanut pyörimään ajatukset siitä mitä hauaisin elämässäni tehdä ja minkälainen ihminen olla. Haluaisin löytää tyytyväisyyden itseeni. Tämä voisi olla juuri se mikä auttaisi asian työstämisessä.

 11. Oma hyvinvointi on todella tärkeää. Ennen kuin voi huolehtia muista, tulisi olla sinut itsensä kanssa ja pitää huolta itsestään. Minulla on ollut paljon terveysongelmia viime vuosina ja sen vuoksi olenkin kiinnittänyt entistä enemmän huomiota puhtaaseen ruokaan, liikuntaan ja mielenhallintaan. Uskon, että osallistuminen oman elämän inventaarioon toisi vielä paljon lisää positiivista energiaa ja uutta informaatiota terveyteen ja hyvinvointiin liittyen 🙂

  • Hei! Todella mielenkiintoinen kurssi. Mielestäni jokaisen tulisi joskus pysähtyä ja miettiä oman elämänsä tilaa/suuntaa.

 12. Suuria muutoksia elämässä ja mukana roikkuva lievä masennus ja ahdistuneisuushäiriö. Inventaario tekisi varmasti hyvää 🙂

 13. Tuo tulisi enemmän kuin tarpeeseen.
  Elämänsuunta on enemmän kuin hakusessa, monella saralla.

 14. Olen pohtinyt tätä jo aikaisemminkin mutten taloudellisen tilanteen vuoksi ole pystynyt ottaa osaa inventaarioon. Tuntuu että olisin todella tämän tarpeessa ennen kuin nyhdän loputkin hiukset päästä tämän jatkuvan oman hyvinvoinnin pähkimisen kanssa. 😉

 15. Tää sopis tosi hyvin mulle juuri tammikuun alkuun, sillä mulla on iso elämänmuutos edessä. 🙂 Muutan Tampereelta Helsinkiin ja työttömyys vaihtuu amk-opintoihin. Muutosten myllerryksessä tällainen haaste ois hyvä tapa aina välillä pysähtyä miettimään millaista uutta elämää haluaakaan rakentaa, ja se auttaisi ehkä päätä pysymään muutoksissa mukana. Tykkään kans paljon analysoida ja pohtia niin itseäni ja omaa käytöstäni ja ajatteluani kuin myös muidenkin ihmisten. Rakastan myös kirjoittamista. Olisin varmasti innolla tässä haasteessa mukana 🙂

 16. Olen viimeisen vuoden paiskinut töitä kellon ympäri ja kokonana laiminlyönyt itseäni.. 🙁 Päätinkin että uuden vuoden lupaukseni on keskittyä enemmän itseeni ja omaan hyvinvointiini vuonna 2015 🙂 Tämä olisi loistava tapa aloittaa vuosi ja startata lupaus, hieman ensin pohdiskelemalla itseäni sekä asioitani ja luoda sitten vielä suunnitelmia 😉

 17. Minun on todella hankalaa miettiä syvällisesti elämääni. Tuntuu, että liihotan vain sen pinnalla. Haaste voisi auttaa etsimään syvempää merkitystä ja motivaatiota.

 18. Hei! Olen jo useamman kuukauden halunnut mukaan tähän, mutta opiskelijana minulla ei kyllä ole ylimääräistä rahaa.. Kaipaisin kaiken koulukiireen ja vuorotyön keskelle nyt henkistä pääomaa lisää! 🙂

 19. Oma hyvinvointi on jäänyt viimeaikoina taka-alalle kahden pienen jatkuvasti apua tarvitsevan vuoksi. Haaste olisi juuri omiaan minulle nyt!

 20. Pintapuolta syvällisemmin ajattelevalle tämä olisi oiva tapa startata uusi vuosi 🙂

 21. Tuollainen itsetutkiskelu tekisi varmasti nyt hyvää, kun otaa huomioon viime vuodet…

 22. Nykyinen työni ei enää anna sitä kaikkea, mitä työltä toivon, mutta en oikein tiedä, mitä haluaisin tehdä: ehkä lähteä ulkomaille tai jotain aivan muuta.. Tämä haaste antaisi varmasti oivalliset työkalut tähän pohdintaan 🙂

 23. Yksi iso asia painaa jossain mielen perukoilla, tiedän että minun pitäisi tehdä päätös siitä rohkeasti, mutta jotenkin on helpompi lykätä ja olla ajattelematta sitä. Tää inventaario vois olla hyvä kimmoke oikeesti ottaa itseä niskasta kiinni! 🙂

 24. Hui kun olis jännää voittaa toi osallistuminen inventaarioon. Olen muistakin blogeista lukenut asiasta. En ole suuremmin ajatellut omaa hyvinvointia henkiseltä kantilta, lähinnä olen fyysisesti pitänyt itsestäni huolta. Tulisi siis tarpeeseen!

 25. Kuulostaa oikein hyvälle tavalle pysähtyä miettimään omaa elämäänsä. Tällä hetkellä etenkin olisi tarvetta tuollaiseen.

 26. Ehdottomasti osallistun arvontaan mukaan! Alkuvuosi alkaa uusilla tuulilla ja toivon sen tuovan tulevaisuuteen niin paljon muutoksia ja kaikkea hyvää että siinä samalla tuollainen hyvinvointihaaste olisi paikallaan. 🙂

 27. Elämä on välillä tuntunut hiukan paikalleenjämähtäneeltä, olisi mukava löytää uusia suuntia. Luulen että henkinen hyvinvointi kaipaisi panostusta.

 28. Osallistuisin mielelläni haasteeseen! Tässä kolmenkympin kriisin tohinoissa olisi mitä oivin paikka miettiä omaa elämää ja hyvinvointia, ja tehdä tarvittavia muutoksia elämänlaadun parantamiseksi (ja jossa on aina parantamisen varaa!) 🙂

 29. Tämäpäs on mukava arvonta 🙂
  Itsellä on monia syitä miksi kyseinen haaste olisi hyvä itselleni. Ensinnäkin saisin haastettua itseni menemään ja pohtimaan niitä epämukaviakin asioita ehkä saaden uutta potkua elämään. Toinen on ihan puhdas mielenkiinto kyseistä haastetta kohtaan.

 30. Olisiko se luvan kanssa miettiminen sallittua ja antaisiko inventaari luvan syventyä hetkeksi vain itseensä ja omaan hyvinvointiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta