Joulu kuuluu kaikille! (blogi + vlogi)

Suomessa on tuhansia lapsia, jotka eivät saa viettää joulua turvallisesti läheistensä kanssa.On lapsia, jotka eivät saa lahjan lahjaa. On lapsia, joiden Joulun kurjuutta emme pysty edes kuvittelemaan…

20141203_132945

Minun mielestäni Joulu kuuluu kaikille, jotka sitä haluavat viettää! Kaikki eivät sitä voi viettää niinkuin haluaisivat ja toisille Joulu voi olla kurjakin juhla. Itse haluan jakaa joulumieltä eteenpäin ja auttaa edes jotenkin jonkun tuntemattoman lapsen tai nuoren saamaan edes vähän paremman joulun 🙂 Alustuksena vielä tulevalle postaukselle seuraava Ihmehöpöttäjä vloggausposti, minkä voi halutessaan kuunnella, mutta tekstiäkin luvassa. Jouluhöpinät varsinaisesti 5:40 paikkeilla ja video siis sisältää alkuun hieman muutakin kuin jouluhöpinää 😉

Nuorkauppakamarit järjestää eri kaupungeissa Joulupuu keräyksiä, joiden tarkoitus on kerätä lahjoja lapsille, jotka muuten jäisivät ilman lahjoja mahdollisesti vallan. Helpoiten löydät oman kaupunkisi Joulupuukeräyksestä infoa googlettamalla sanan ”Joulupuu” sekä oman kotikaupunkisi nimen. Alla pieni info keräyksestä ja tuon infon ja keräyspaikat Porin ja Ulvilan alueen Joulupuu keräyksestä löydät myös täältä! Joulupuu keräyspaikoissa on myös vinkkilistaa mitä minkäkinikäiselle voisi antaa lahjaksi.

—————-

Porin perusturvakeskuksen alueen lapsista ja nuorista osa saa joululahjansa Joulupuu-keräyksen kautta. Joulupuu-projekti on hyväntekeväisyyskeräys, jonka ajatuksena on tarjota joululahja lapsille, jotka muuten saattaisivat jäädä ilman pakettia joulupukilta.

Porin Nuorkauppakamari toteuttaa Joulupuu-keräyksen perusturvan alueella kymmenettä kertaa yhteistyössä Porin perusturvakeskuksen sosiaali- ja perhepalveluiden kanssa. Lahjapaketteja kerätään 26.11.–14.12.

Lahjojen saajat ovat iältään 0–17-vuotiaita. Annettavien lahjojen tulee olla käyttämättömiä ja ne voivat olla joko itse tehtyjä tai ostettuja. Tänä vuonna lahjoja toivotaan erityisesti nuorille.

Mukana pakettitalkoissa on joukko Winnovan opiskelijoita. Opiskelijoiden tehtävänä on käydä paketit läpi ja paketoida ne tarvittaessa uudelleen. Lahjojen jakelusta huolehtii sosiaali- ja perhepalvelut, jonka kautta ne menevät suoraan lastenkodeissa, sijaisperheissä ja lastensuojelun avohoidon piirissä oleville sekä vähävaraisille perheiden lapsille.

Viime vuonna Satakunnan Nuorkauppakamari keräsi projektilla 1900 pakettia. Tänä vuonna tavoitteena on kerätä paketti jokaiselle lahjaa tarvitsevalle lapselle.

—————

Itselleni valikoitui sitten tänävuonna Joulupuusta seuraava lappunen.

20141203_132936

En tiennyt valikoidessani lappua tai videolle höpöttäessäni, että tänävuonna toivottiin erityisesti nuorille lahjoja. Ostin viimevuonna nuorelle tytölle lahjaa, tällä kertaa valikoitui nuori poika. Ostin samantein lahjan ja nyt on pakettikin kiikutettu jo keräykseen. Mitään kallistahan tuon ei tarvi olla, mutta uutta, joko ostettua tai itse tehtyä.

20141204_18273220141204_183432

Pieni ele, iso asia!

20141204_185753

Muutenkin, minun mielestäni Joulu kuuluu kaikille, jotka sitä haluavat viettää! Joululla on pitkä ja moninainen historia ja siinä on vaikutteita eri kulttuureista ja uskonnoista. On mielestäni ikävää ja turhaa väitellä Joulun vieton oikeuksista ja syistä. Ei ole mielestäni yhtä oikeaa syytä tai tapaa viettää Joulua. Kuitenkin kaikille soisin Jouluun iloa ja lämpöä.

Lapsille Joulun tekee aikuiset!

Joulumaa on rauhan valtakunta!
Siinä oli mun lemppari joululaulu aina lapsuudesta lähtien <3

Älkää ottako stressiä. Koko kotia ei ole pakko putsata ja puunata juuri Jouluksi kaappien perimmäisiä nurkkia myöden, siinä samalla treenata joka päivä, leipoa 10 eri joulukakkua, tehdä laatikot, askarrella jokaiselle serkun kaimallekin joulukortit, juosta aattona kaikki isovanhemmat läpi…… Ja sitten aattoiltana väsyneenä hengähtää, kunnes taas tulee Joulupäivä ja…. Eieiei! Tee Joulua hyvällä mielellä, tee se itsellesi ja perheellesi, juuri niinkuin itse haluatte!

Teetkö itse vastaavia eleitä Jouluna?
Mikä sun lempijoululaulusi on?

20141204_185755

Outi Karita

16 vastausta artikkeliin “Joulu kuuluu kaikille! (blogi + vlogi)”

 1. Tuo on hieno homma tuo Joulupuu-keräys, pitääkin katsoa, missä keräyspiste on täällä Kuopiossa. Sydäntä särkee ja tippa tulee linssiin kun miettii niitä lapsia, joilla ei ole mahdollisuutta saada yhtään lahjaa :/ Hienon lahjan olet keksinyt!

  • Katso ihmeessä, täälläpäin on ainakin vielä ensiviikko aikaa tuohon osallistua. tosiaan pieni ele, mutta iso asia! 🙂

  • Mun milestä kans ihana keräys tärkeän asian puolesta 🙂

   Ja kiitos, kiva kuulla 🙂

 2. Tällaset keräykset on todella ihana tapa tuoda joulumieltä lapsille ja perheille, joilla on vain vähän.
  Oma äitini on Joulupuu-keräyksen pohjalta ideoinut kotipaikkakunnallani samantyyppisen keräyksen, koska siellä ei tätä nimenomaista keräystä järjestetä. He keräävät paitsi lahjoja, mutta myös ruokatarvikkeeita perheille, joilla joulun järjestäminen on taloudellisesti vaikeaa. Useamman vuoden ajan ovat jo toimineet ja mukaan on lähtenyt yksityisten ihmisten lisäksi yrityksiä, kunta ja seurakunta.
  Pieni ele sinulta voi olla todella suuri ele sille vastaanottajalle. Suosittelen keräyksiä kaikille, jotka pystyvät auttamaan. Siitä saa sekä vastaanottajalle, että itselle hyvän joulumielen. 🙂

  • Voi kun ihanaa että äitisi on tuollaisen ideoinut ja saanut tuulta purjeisiin ♥ Tällaiset keräykset on helppo ja konkreettinen tapa olla auttamisessa mukana ja tosiaan pieni ele kasvaa vastaanottajan saavuttaessa moninkertaiseksi 🙂

 3. Oot Outi niin kultainen! <3 Tuo Joulupuu-keräys on hieno idea!

  ps. Autovideot ja tallenustilan loppuminen kuulostaa jotenkin tutulta ;D

  • Tuo on hieno idea, jonka avulla on helppo osallistua auttamiseen 🙂 ♥

   Rupea oikeen naurattamaan kun tallennustila loppui, tulit mieleen 😀 Viime postauksessa kirjoittelinkin että autossa höpöttelyyn idea sulta 😉 Kätevää 😀

  • Apuaa miten on mennyt miulta ohi?! :O Kaikki siun postaukset kun kuitenkin tulee luettua (vaikka kommentoinnissa oonkin maailman surkein >.<)

  • No ei sitä aina kaikkea huomaa. Mulla on ollut nyt hetken ajan niin kova tahtikin postauksissa 😉

 4. Ihana mikä idea, en ole tuollaisesta ennen kuullut mutta aion ehdottomasti osallistua tuohon Joulupuu-keräykseen! Kiitos vinkistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta