Miksi heräsin maanantaiaamuna sohvalta? Joulukuun eka Outin matkassa (+arvonnan voittaja)

20141201_061509

Klo 5.50 säpsähdän olkkarin sohvalla kun Rikun herätyskello soi makuuhuoneessa. Olinko nukahtanut? Kyllä, heräsin olkkarin sohvalta…. Mennäänpä ajassa hieman taaksepäin 😉

Klo 3.00 kömmein sängystä yöllä vessaan. Herään useinkin öisin vessaan ja uni jatkuu samantien kun sänkyyn palaan, vaan eipäs jatkunut nyt. Pyörein sängyssä ja nälkäkin vaivasi. Outoa, hyvin outoa… Puoli neljän jälkeen aloin räpeltämään kännykkää, mutta kun Riku havahtui kännyn valoon niin luovuin siitäkin… Pyörein ja pyörein, uni ei tullut eikä edes väsyttänyt… Neljän aikoihin päätin kömpiä olkkarin sohvalle, hain banaanin ja avasin iPadin ja rupsein lueskelemaan blogeja ja kurkkasin Positiivareiden joulukalenterin, ihana!

Klo 5.00 suljin iPadin ja suljin silmiäni hetkeksi ja seuraavaksi tosiaan säpsähdin tuohon Rikun herätyskelloon ja nyt olisi uni maittanut…

Klo 6.00 oma herätyskello pärähti, miksi nyt uni maittaisi, torkutan kerran….

Klo 6.10 torkku, nyt on pakko herätä ja vähän heräilyä blogien parissa…

20141201_061404

Klo 6.25 aamupuuron tekoon, Rikulle normi puuroa ja itelle valkuaispuuroa, ihan kauhea näljä! Siinä puuron pöhistessä surautin myös välipalaevääksi smoothien marjoista, herasta, banaanista ja kauramaidosta

20141201_063525

Klo 6.45 aamupuuron ja -teen aika kera blogien jälleen 😉

20141201_06524620141201_065252

Klo 7.15 vaatteiden vaihto, hiusten laitto, vähän ripsaria ja sänky pedaten. Eväät kassiin  ja muutenkin kalenterit ym. tarpeet laukkuun. Kulautan aamun vihreät ja nappaan vitskut ja omegat… Raaputan Veikkauksen joulukalenterista joulupukin, jes, täähän alkaa hyvin! 🙂

20141201_07404920141201_07194420141201_072211

Klo 7.40 ehdin eteisessä napsasemaan vielä ”muutamat” selfiet

20141201_07434020141201_07440020141201_07441220141201_07442320141201_074637

Klo 7.45  ovesta pihalle starttaamaan Skodillac ja suunta töihin. Kuvasinpa siinä ajellessa vähän videotakin teille, Ihmehöpöttäjä 😛 Sain idean Anna mun treenaa blogin Annalta että autoa ajaessahan voi höpistä vlogipostia 😀 Asettelin kännyn sopivaan paikkaan ja pistin videokuvaamisen päälle. Hieman hämärä tuosta videosta tuli, kun melkoisen pimeää oli, pahoittelut kuvalaadusta! Katuvalojen kohdalla kuitenkin vähän paremmin vilahtaa meitiäkin, vähän aamuhöpinöitä julkaistaan nyt kun kerran höpöteltiinkin 😉

Klo 8.10 työpaikan pihassa ollaan.

Klo 8.15 työvuoro starttaa Onnenkiven päiväkodissa Pihlavassa.

 Moikkaan työkaveria, joka on jo meidän ryhmän tiloissa suunnitteluajalla ja lähden hakemaan aamupalalta ryhmämme lapsia. Lapsilla aikaa leikkiä, eskareilla on eskaripuuhia ja pienemmillä myös omia puuhia leikin lisäksi, pelaillaan mm. Ryhmällämme on ennen ohjattuja puuhia yhteinen aamuhetki. Jutellaan viikonlopun kuulumisia, puhutaan joulukuusta, tästä viikosta, tästä päivästä, ensimmäisestä adventista, ”nyt sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa…”. ”Kuka saa, kuka saa joulupussiin kurkistaa…” Avaamme joulukalenterin luukun 🙂 Harjoitellaan joulujuhlalauluja…

Maanantaisin aikuisilla saattaa olla käynnistymisvaikeuksia, mutta kyllä tätä huomaa lapsissakin, viikonlopun jälkeen taas arkeen paluu voi näkyä niin lapsissa kuin aikuisissakin 😉 Maanantait on hyvä ottaakin päiväkodissa ikäänkuin viikon käynnistelypäivänä.

Meidän päiväkodilla oli ollut Katettujen pöytien näyttelyssä Seurakuntatalolla Karhujen Joulu -teemalla pöytä ja sen kävi yksi työntekijä purkamassa. Ryhmän tiloihin laitettiin sitten meidän ryhmän värkeistä Karhujen Joulu esille. Karhuja lasten kanssa tehtiin marraskuussa taikataikinasta 🙂

Tiimillämme on tiimipalaveri aamupäivällä. Palaverin lomassa hörpin teetä ja haukkaan välipalaksi tekemääni leipää. Suunnittelemme ja puhumme lapsista sekä toiminnastamme….

Lounaan syömme koko ryhmä yhdessä, minulla on omat eväät tuttuun tapaan. Lounaan jälkeen on päivähuilin aika. Päivähuilin aikana on päiväkodin viikkopalaveri. Olen alussa mukana ja hörpin taas teetä. Tehdään työkaverin kanssa lepohuonevaihto. Menen valvomaan lasten unta, päiväunta, voi kun saisi itsekin nukkua. Pähkin viikon puuhia ja rauhoitun itsekin…

Päivälevon jälkeen tytöt haluaa hiukset ponnareille ja leteille. Minustakin on kuoriutunut jo lettitaituri 😀 Hiukset kunnossa voi siirtyä pikkuhiljaa välipalalle, jossain vaiheessa haen omankin välipalasmoothieni jääkaapista ja kulautan. Puuhat ja leikit jatkuvat…. Iltapäivällä menemme ulos, voi kun on jo hämärää, vai onko aurinko edes paistanut ja miksi en millään totu kylmään….

20141203_062055

Klo 16.15 työpäivä päättyy. Olin miettinyt josko kotimatkalla saisi kuvattua paremman videon, mutta yhtä pimeähän tuohonkin aikaan taas jo oli ja kotimatkalla katulamputkin olivat eri puolella tietä, joten videosta tuli vielä hämärämpi… En sitten sitä enää viitsinyt tähän teille laittaa 😛

Klo 16.40 kotipihassa. Suuntasin heti koneelle kuuntelemaan uuden pumppiohjelmani pumppibiisejä ja suunnittelemaan niitä.

Klo 17.15 syömään sunnuntaina itse jauhelihasta tehtyä kebablihaa, maalaisranskiksilla ja nopea salaattisilppu kylkeen.

20141201_173005

Klo 17.35 Lämpöjoogaa varten vaatteiden vaihto ja treenikassin pakkaus. Lämpöjoogaan tarvitsee hieman erilaiset tarpeet mukaan. Iso ja pieni hikipyyhe ja paaaljon vettä. Isoa pyyhettä tykkään käyttää joogamaton päällä, kun ei ole oma matto mukana ja muutenkin lämpöjoogassa tulee välillä niin kova hiki, että pikku pyyhkeestä ei ole mihinkään…

Klo 18.00 auto parkkiin keskustaan ja muutaman metrin käppäily Porin Hyvinvointicenterille

Klo18.15-19.15 lämpöjoogailua melkein 40 asteen lämmössä hämärässä joogasalissa. Viime viikolla olin ensimmäistä kertaa hyvin pitkään aikaan ja tällä kertaa huomasi että kehonhallintakin sujui taas jo paremmin. Välillä matolla tehtävissä venytyksissä ja loppurentoutuksessa olisi kyllä voinut nukahtaakin…. Kaksi ystävääkin oli joogailemassa ja oli kiva pikaisesti kuulumisia vaihtaa 🙂 Toinen ystäväni muistuttikin facebookissa olevasta Hyvän mielen joulukalenterista, aivan ihana tuokin 🙂

20141201_191414

Klo 19.30 auto starttasi kotia kohti ja autoa ajaessa eksyi protskupatukkahätäkätköstä patukka käteen 😛

Klo 19.45 kotona ja suihkuun heti suunta! Suihkun jälkeen laitoin vähän kynttilöitä palamaan olohuoneeseen ja asettauduin sohvalle läppärin kanssa.

20141201_201256

Klo 20.00 pumppibiisien kuuntelua ja suunnittelua. Halusin että voin heti tiistaina startata joulukuun ekan pumppituntini uudella ohjelmalla ja hih, muutamalla joulubiisillä höystettynä 😉

Klo 21.00 Bloggailua oman ja muiden blogien parissa ja sainpa iltamyöhällä vielä pikakelauksen marraskuusta julkaistua. Ihan pikakelaukselta ei tuntunut tuon postauksen teko. Kuvia oli niin paljon, että niiden latailu ja muokkailu vei ihan mukavasti aikaa, olinkin aloittanut jo sunnuntaina tuon postauksen tekemisen.

Klo 21.45 pikaisesti vähän iltapalaa ja iltateetä laittamaan itselle, jäi kuvaamatta, mutta söin soijajugurttia hampunsiemenillä ja munanvalkuaisella sekä kuppi teetä 🙂

Klo 22.05 ja mikäs olikaan se järkevä aika julkaista postauksia lukijaliikenteen kannalta katsottuna, ei vissiin ihan iltamyöhä 😛 Marraskuu pikakelauksena.

Klo 22.30 oli jo hamput ja nassu pestynä ja sängyssä pää tyynyssä….

20141129_195208

Sellainen oli joulukuun ensimmäinen päivä, maanantai. Nythän ollaan jo keskiviikossa. Tarkoitus oli postailla teille jo eilen ja koska arvonnankin voittaja on selvinnyt. Jatkossa voisikin tehdä niin että julkaisen (ensin) arvonnan voittajan facessa niin ei tarvitse panikoida blogipostauksen kanssa… En kyllä nytkään panikoinut vaan ihan päätiin muiden hommien keskellä että postaus saa odottaa keskiviikkoon! Liikaa välillä stressaan sitä jos en saakaan postausta, jonka olen ajatellut julkaista jonain tiettynä päivänä julkaistua jostain syystä…

Hyvin tässä on kuukausi muutenkin startannut. Tiistaina starttasi mun pumppitunneilla uusi ohjelma ja sinne vähän joulubiisejäkin oli eksynyt sekaan, hih 🙂 Tänään olen höpötellyt lisää kameralle, vähän valoisammalla meiningillä 😀 Höpötyksiäni saatte siis jatkossakin kuulla. Tästähän on tullutkin nyt oikein ilmiö blogeissa ja sattumalta minäkin aloitin juuri tähän vloggausilmiön piikkiin omatkin höpöttelyt kameralle, toivottavasti tykkäätte 😀 Ja mikälisikäli ois toiveita ihmehöpöttäjä videopostauksiin niin sana on vapaa 😉

ARVONNAN VOITTO!

20141128_093940

Iberon irtoripset ja Bangerhead:n pinsetit voitti arvonnassa Marianne Vuosaari!

ONNEA!

Laitan Marianna sulle sähköpostia! 🙂

Outi Karita

4 vastausta artikkeliin “Miksi heräsin maanantaiaamuna sohvalta? Joulukuun eka Outin matkassa (+arvonnan voittaja)”

  1. Oli mukava kulkea mukanasi tämä päivä, kiitos. 🙂 Olet niin ihanan energinen. Käsittämätöntä kyllä, miten pystytkin siirtämään sitä (energiaasi) tekstin ja kuvien välityksellä myös lukijallekin. Monet väsymyksen tunteet olen saanut siirrettyä sivuun sinun ansiostasi. 🙂

    • Ihana Tanja <3 Kiitos kommentistasi, lämmittää niin kovasti mieltä ja innostaa jatkamaan tätä bloggausta vaan enemmän ja enemmän tällaiset sanat 🙂 Te lukijat myös ihanasti piristätte minua näillä kommenteilla vastavuoroisesti 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta