Aamurentoudella ja -reippailulla energiaa päivään

Jos aamu on kiireinen, etkä ehdi edes herätä kunnolla ennen töihin lähtöä ja silmät on ristissä vielä töihin tultuasikin ei päiväsi ole varmastikaan lähtenyt parhaalla mahdollisella tavalla käyntiin. Aamut vaikuttavat paljon siihen millainen päivästä tulee. Kaikki tämä edellä kirjoittamani pätee ainakin itseeni ja uskompa että muihinkin 😉 Jokaisella on omat aamurutiininsa, niin minullakin. Nyt joku saattaa miettiä, että odotappa vaan kun on lapsia. Aamut ovatkin silloin varmasti hyvin erilaisia, mutta nyt elän kahden aikuisen taloudessa ja toivon että mikäli joskus meillä lapsia on, että löytäisin silloinkin aamusta hetkensä 🙂 Voin myös kertoa että täälläkin on katastrofiaamuja, kun on kiire eikä mikään mene putkeen, mutta onneksi harvoin 😀

IMG_20141027_070524

Arkiaamuni

Arkiaamuina haluan herätä pari tuntia ennen töihin lähtöä, jotta ehdin nauttia rauhaisasta aamusta. Tosin kun menen 6.20 vuoroon töihin kerran viikossa en herää ihan kahta tuntia aiemmin vaan herätyskello soi 4:40 ja torkku 4:50 😉 Muina aamuina kello soi 6:00 ja torkku 6:10. Jep, siis torkutan. Tämä kuuluu aamurutiineihin 😀 Laitan kellon tarkoituksellisesti soimaan kymmenen minuuttia ennen kuin nousen ihan sen takia, etten tykkää ampaista sängystä suoraan pystyyn ja enemmän kuin usein käy niin että saatan vielä torkahtaa ja silloin torkku pitää huolen etten nuku liian pitkään. Torkutus jää siihen yhteen, joten en ole ongelmatorkuttaja 😀 Joskus jopa nousen ylös ennen sitä torkun soimista.

Tänään menin töihin yhdeksäksi ja silti kello soitti jo kuudelta. Olen huomannut että parempi vain herätä samaan aikaan joka aamu, saatii säätää joka aamuun eri herätys (lukuunottamatta niitä 6:20 vuoroja). Saatan mennä töihin 7:45, 8:00, 8:15 taikka 9:00 noiden aikaisten aamujen lisäksi. Turhaan sekoittaa jotenkin rytmejä jos joka aamu herää hieman eri aikaan, kropalle ja mielelle olen huomannut olevan parempi kun herätys on samoihin aikoihin, sillä silloin kroppa oppii ja tottuu tuohon aikaan heräämiseen hyvin 🙂 Viikonloput on sitten omat juttunsa, niihin palaan myöhemmin postauksessa 🙂

20141027_065925

Mihin sitten käytän aamuisin aikaani?

Yleensä ensimmäiseksi kömmin sohvannurkkaan hetkeksi viltin alle ja avaan läppärin. Tsekkaan onko omaan blogiin tullut kommentteja tai onko minun muihin blogeihin kirjoittamiini kommentteihin vastattu. Tätä ennen olen käynyt jo virauttamassa kasvot viileällä vedellä ja rasvannut kasvoni, pienen hetken sohvalla notkuttuani olen valmis siirtymään keittiöön aamupalan teon pariin. Mikrossa valmistuu puuro sillä aikaa kun kasaan muun aamupalan valmiiksi tarjottimelle, iiks, mun ihana lahjaksi saatu tarjotin piristää mua kyllä joka aamu 😉 Ja kyllä, mikrotan puuron ja samalla kun tätä nyt kirjoitan huomaan kuinka pöllöltä tuo kuulostaa, mullahan on aamuisin aikaa, voisin varmasti sen keittää kattilassakin, on kuulemma paljon parempaakin niin (ja onhan se) 🙂

20141006_071408

Aamupalaa syödessäni luen joko joitain lehtiä tai selailen muiden blogeja. Pyrin pitämään huolen että puolisen tuntia ennenkuin töihin on lähdettävä niin lähden laittamaan itseäni työkuntoon, vaihtamaan vaatteet, laittamaan hiukset ja ripsarit 😉 Joskus nämä vie enemmän aikaa ja joskus vähemmän, riippuu millä fiiliksellä olen, heitänkö vaan ponnarin tukkaan vai haluanko väkertääkin jonkun letin 😀

Kun on päivän look valmis laitetaan eväät kasaan, pedataan sänky ja jossain vaiheessa saatetaan huomata että on kiire 😀 Työmatkaan vierähtää parikymmentä minuuttia, joten puolisen tuntia ennen työvuoron alkua olisi hyvä olla ready.

20141027_082509
Tänään oli aikaa selfienottoon 😀

Missä sitten ajoitus voi mennä pieleen?

Aamu on ollut rauhallinen, herätty hyvissä ajoin ja silti (useinkin) huomaan jossain vaiheessa että nythän on kiire…. Pieleen homma saattaa mennä silloin kun erehdyn lukemaan vielä yhden blogipostausken ja huomaankin sen niin ajatuksia herättäväksi että on pakko alkaa heti kirjoittamaan kommenttia…. Pieleen homma menee silloin kun uppoudun liian pitkäksi aikaa väkertämään lettiä, jos se ei onnistu heti niin paree olisi vain heittää se tukka ponnarille (tänään se ei onnistunut ja päädyin hetken tuherrettuani lettiä kahteen saparoon) 😀 Eväät kannattaa myös tehdä jääkaappiin valmiiksi jo edeltävänä iltana 😉

Vaikka se kiire iskisikin loppumetreillä niin aamu on saanut rauhallisen ja rennon startin, joten se viimehetken kiire ei enää päivän starttia pilaa ja josko nyt kun olen nämä pieleen vievät asiatkin tänne raapustanut, pystyisin ne välttämään paremmin. Loppuvuoden tavoitteeni onkin olla joka aamu puolituntia ennen lähtöä valmis, niin ei tarvitse itselleen pärrätä eikä muille autoilijoille jotka mukamas ajavat liian hitaasti 😀 Usein kun kirjoitan tai sanon ääneen julkisesti jonkun tavoitteen niin pidän sen paremmin. Mitään ei haittaa myöskään se jos olen vielä aikaisempaa valmis, siinä tapauksessa voin valmiina vielä hetken rentoilla 😉

20141027_084947
työpaikan pihassakin ehdein vielä ottamaan selfien 😀

Aamureippailulla virkeäksi ja energiseksi

Aamurentoilun lisäksi päivä lähtee hyvin käyntiin aamureippailulla ja tällaiseen on aikaa silloin kun menen yhdeksäksi töihin. Tänäänkin olin aikeissa lähteä reippailulle, mutta kurkussa oli ikävä flunssan tunne joten aamureippailu vaihtui hieman pidemmäksi aamurentoiluksi 🙂 Hyvä että päädyin tekemään tämän vaihdon, sillä kurkussa edelleen flunssan tuntua, ei siis ollut pelkkää aamukarheutta, jonka piikkiin olisin mielellään sortunut tuntemukset laittamaan. Harmitti niin jättää reippailut väliin kun niin olin päättänyt reippailla viikolle hyvän startin 🙁

Aamusti kun käy hieman ulkoilmassa vaikka ihan parinkymmenen minuutin lenkillä tai tekee sisällä pienen kuntopiirin niin johan saa kropan ja mielen hereille ja virtaa piisaa aivan eritavalla 🙂 Aina sängystä noustessa ei todellakaan reippailu kuulosta ja tunnu parhaalta mahdolliselta idealta, mutta kun vaan lähtee sinne ulkoilmaankin niin hetken päästä olo on jo aivan toista, suosittelen testaamaan 🙂 Itse en pysty jättämään reippailua väliin jos olen ennalta päättänyt reippailla. Itselläkin yleensä nuo aamureippailut vaan pieniä pyrähdyksiä, joiden tarkoitus vaan saada kroppa virkeäksi ja mieli energiseksi, nyt ei vedetä mitään dieettilenkkejä 😉

20141016_065952

Viikonloppuisin

Viikonloppuisin yleensä herään ihan ilman herätyskelloa. Kello saattaa olla soittamassa varuiksi etten nukkuisi turhan pitkään ja tietenkin silloin jos on menoa johonkin. Tuo varuiksi kellon soimaan laittokin on yleensä aivan turhaa sillä yleensä herään ennen kellon soittoa. Joskus on myös silti hyvä antaa itsensä nukkua just niin pitkään kun unta riittää. Viikonloppuisin nyt tulee usein valvottua hieman pidempään kuin arkisin jolloin sänky kutsuu viimeistään kympin jälkeen ja unten mailla ollaan yhteentoista mennessä, yleensä jo aiemminkin. Herättyä tulee yleensä siinä kahdeksan maissa….

 Huomenna!

Teen puuroni kattilassa ja kerron instassa heti aamusta oliko parempaa 😉
Olen valmis 7:45 sillä työvuoro alkaa 8:15 🙂

20141027_082515
Ajoissa ready!

Pst.
Eilen kirjoittelin miten ystävät tuovat iloa ja lämpöä syksyn harmauteen
Seuraava postaus, en tiedä vielä mistä, hih 😉

Good Night!

Outi Karita

3 vastausta artikkeliin “Aamurentoudella ja -reippailulla energiaa päivään”

 1. Mäkään en oikein olisi sinut jos pitäisi suoraan sängystä pyörähtää vaatteisiin ja veskin kautta ulos 🙂 Mä tarvitsen ainakin tunnin. Olen myös hysteerisesti kiintynyt vakkariaamupalaani, päivä on pilalla jos en olekaan muistanut keittää illalla kananmunia 🙂
  Kattilapuuro maistuisi VARMASTI paremmalle, mutta kun siinä kerkeää puuhaamaan vaikka mitä kun se lautanen pyörii kolme minuuttia mikrossa 🙂 Joskus sitä lusikoi vähän turhan innottomasti, mutta viikonloppuisin ”irrottelen” syömällä leipää 🙂
  Aamuliikkujaa musta ei saa, mutta sen verran pitää liikahtaa että koira saa ulkoiltua. Onneksi takapihalta lähtee suoraan puistopolku jota pitkin se sitten säntäilee. Se on silti vaan hyvä että tulee pistettyä nenää vähän pihalle, lisäksi koira on kätevä kananmunankeltuaisten hävittäjä. Aina on aamupalalla seuraa 😀

  • Mä oon ajatellut ihan samoin kattilapuurosta, että vie liikaa aikaa ja mikrotuksen aikana pystyy paremmi tekemään muuta, mutta kyllä näppärästi onnasi tossa puuron keittyessä kattilassakin samoin kaikki, vähän pidempi valmistus, mutta ehtiipä laittamaan jotain muutakin valmiiksi 🙂 niin ja oli todellakin parempaa 😀
   Kiva tapa saada tuokin pieni happihyppely ja saa ainakin vähän raitista ilmaa haukattua.
   Näppärää kun ei tarvi keltuaisia pois heittää, luottoseuralainen aamupalalla 😀

 2. Outi! 🙂 sun arkiaamu kuulostaa melkein samoilta kun mun! Tosin pointsit tuosta aamureippailusta, sitä harvoin jaksan, mutta tekisi varmasti hyvää! Itsekin herään aina tosi aikasin, sen takia että saan sitä omaa aikaa ennen töihin lähtöä. Toikin on tuttu tunne että saattaa mennä ajoitus toisinaan pieleen jos jää lueskelemaan enemmän blogeja ;). Nimimerkillä. Havahduin juuri siihen että olen istunut aamupalapöydässä nyt tunnin! Onneksi on vielä hetki aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta