Syksyn ehdoton superfood!

Yhteistyössä CocoVi

20141020_201707

Mun syksyn ehdoton superfood on ollut pakurijauhe! Nyt kuitenkin sanoisin että toinen hyvä superfood syksyyn on raakasuklaa, joka ravitsee mieltä ja tuo virkistystä syksyyn maukkaasti 😉 Siksipä päätin itsekin tänä syksynä / alkutalvena vielä kokeilla tuon ihanuuden valmistamista itse. Katsotaan saatteko pian sitten postausta raakasuklaakokeiluistanikin 🙂

Miksi sitten pidän pakuria syksyn ehdottomana superfoodina? Käytän pakuria lähes ympärivuotisesti. Kesällä pidin taukoa, mutta taas syksyllä aloitin säännöllisen käytön. Suurin syy pakurin käytölle on ollut ja on yhä itselläni tuo vastustuskyvyn vahvistaminen ja pakurin suuret antioxidanttipitoisuudet. Aloin käyttää pakuria joskus flunssa- ja antibioottikierteiden myötä. Halusin vahvistaa ja korjata vastustuskykyäni. Tarvitsen kokoajan vastustuskykyyni oikeastaan lisävahvistusta sillä minulla vastustuskykyä heikentää omat allergiani. Lisäksi työni lasten parissa altistaa minut jatkuvasti taudeille. Olen huomannut pakurista olevan todellakin apua! Olen myös oppinut että pakuria ei saa käyttää antibioottikuurien aikana sillä se voi alentaa antibioottien tehoa.

pakuri3
Pakurikääpä on koivussa kasvava lahottajasieni, jota on jo vuosikymmeniä käytetty Suomessa!

Miten pakuria sitten käytän? Lisäilen aamuisin ja iltaisin teen joukkoon, joskus palkkarinkin sekaan. Mikäli alkaa näyttää siltä että joku flunssa yrittää pukata läpi niin tehostan käyttöä ja joskus lisään pakurijauhetta ihan juomaveteenkin vielä. Nyt onkin tullut CocoVi:lle myös pakuriteepusseja, jotka ovat melkoisen käteviä ottaa vaikka mukaan matkaan. CocoVi:lla on myös myynnissä uutettua pakurikääpäjauhetta, joka ei tosiaan tarvitse esikäsittelyjä eikä hauduttelua toisin kun käsittelemätön pakurikääpä.

20141020_201644

Tieteellisesti pakurikääpää on tutkittu myös Suomessa ja esimerkiksi Kirsti Kahloksen (Helsingin Yliopisto) johtama tutkimusryhmä löysi pakurista betuliini-nimisen yhdisteen, joka on peräisin koivusta (betuliinihappo), ja tiivistyy pakurissa elimistöllemme käyttökelpoiseen muotoon. Muissa tutkimuksissa pakurista on löydetty aktiivisia polysakkarideja (pitkäketjuisia sokeriyhdisteitä). Pakurikäävän ORAC-luku (>40,000) on korkeampi kuin millään tutkitulla marjalla, yrtillä tai mausteella. ORAC-luvulla kuvataan antioksidanttien tehoa.

Lähde: CocoVi

Betuliinin on havaittu eläinkokeissa vähentävän veren kolesterolia ja antioksidantit lisäävät vastustuskykyämme.

CocoVi:lta tosiaan löydät sekä pikapakuria että pakuriteetä 🙂

pakuri1

pakuri2

Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Syksyn ehdoton superfood!”

  1. Oon juonut pitkään pakuriteetä – yleensä otan, kun flunssa alkaa iskemään ja parantaa se oloa aina pikkusen! Pitäs varmaan opetella juomaan säännöllisemmin niin ei pääsis flunssa iskee 🙂

    lungelady.blogspot.fi

  2. Mä tosiaan lähes ympärivuoden käytän ja tehostetusti sitten jos flunssaa meinaa pukata 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta