Tarjolla taivaallista irish coffee -tryffelikakkua sekä maukasta tacopizzapiirakkaa

Viime viikonloppuna tuli tehtyä tällaiset leipomukset tarjoiluiksi tupareihin ja näitä reseptejä toivottiin, joten olkaapa hyvät ja maukkaita hetkiä 🙂

20141004_182208

Otsikosta poiketen tarjoillaan ensin tacopizzapiirakkaa 😉

Tämä resepti on Ulla Svensk:n kirjasta Suloiset suolaiset.

20140928_201846

Pohja
15 g hiivaa
1 dl vettä
2,5-3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa

Pohjan päälle
100 g kermaviiliä
(20 g eli 1 pussi Cuacamole DipMix sekoitusta)

Täyte
200 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
300 g Mexican Hot Salsa -kastiketta
1 dl jalapenoja pilkottuna
1/2 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
kirsikkatomaateja
1 dl juustoraastetta

Valmistaa pohja luiottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen, vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja suola. Anna taikinan kohota täytteen valmistamisen ajan.
Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli, lisää salsakastike joukkoon. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Kauli taikina 30×23 cm:n piirakkavuokaan sopivaksi, voit valmistaa sen myös halkaisiijaltaan 28 cm:n vuokaan (tai ihan pellille vaan niin kuin itse tein). Sekoita kermaviili ja cuacammole dipmix -seos keskenään, levitä seos pohjan päälle. Kaada pinnalle jauhelihaseos pannusta, pilko päälle jalapenoja, suolaa ja mustapippuria. Lisää pinnale kirsikkatomaatin puolikkaat ja juustoraaste.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 250 asteessa noin 7-10 minuuttia, kunnes se näyttää kypsältä.

Itse tein annoksen neelikertaisena ja siitä tuli kaksi pellillistä piirakkaa ja kaikki upposi hyvin tuparivieraisiin 😉 En käyttänyt itse tuota Cuacamole DipMix:ä jasen takia se suluissa. Salsakastikkeen ostin mediumina kun pelkäsin muuten tulevan liian tulistaa, mutta olisi sitä tulisemmankin sitten kestänyt 😉

20141004_144907

Ja sitten ihan älyttömän hyvää suklaakakkua tarjolla
IRISH COFFEE -TRYFFELIKAKKU

Tämä ohje löytyy Maria Öhrn:n kirjasta Herkulliset täytekakut

20141009_205037

HUOM! Sekä kakkupohja että tryffeliseos pitää valmistaa päivä aikaisemmin!

Kakkupohja
100 g voita
4 kananmunaa
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 dl vettä

Kakkupohjiin
1/2 dl vahvaa kahvijuomaa taai annos espressoa
4 rkl viskiä

Tryffeliseos
400 g tummaa suklaata
2 rkl pikakahvijauhetta
3 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl hunajaa
50 g huoneenlämpöistä voita
4 rkl viskiä

Voitele kaksi yhtä suurta, halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjaista kakkuvuokaa. Sulata voi ja vatkaa munat jaa sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenän ja lisää voisula sekä jauhoseos varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.  Sekoita lopuksi joukkoon vesi ja jaa taikinaa kahteen vuokaan. Kypsennä kakkupohjia 175-asteisen uunin alimmassa osassa noin 30 minuutia. Jos sinulla ei ole kahta vuokaa, kypsennä taikina kahdessa erässä samassa vuoassa.

Hienonna tryffeliseoksen suklaa melko hienoksi ja kaada  rouhe kulhoon. Mittaa pikakahvijauhe samaan kulhoon. Kiehauta kuohukerma  hunajan kannssa ja kaada kermaseos kuumana suklaan ja kahvijauhen päälle. Sekoita, kunnes suklaa sulaa ja lisää samalla voi  joukkoon pieninä nokareina.  Sekoita hyvin ja lisää viski. Sekoita käsin puulastalla tai sauvasekoittimellla tai monitoimikoneessa, kunnes tryffeliseos on kiiltävää ja tasaista ja jätä seos sen jälkeen seisomaan ja jähmettymään huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Jaa kumpikin suklaakakkupohja kahdeksi tai kolmeksi levyksi. Sekoita kahvi ja viski keskenään ja voitele kakkulevyt liemellä, jolloin  ne kostuvat ja maustuvat. Laita puolet tryffeliseoksesta kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan niin, että seoksesta tulee hiukan kuohkeampaa. Säästä toinen puoli seoksesta kuorruttamiseen. Levitä kakkulevyille ohut kerros tryffeliseosta ja nosta ne päällekkäin. Levitä loput tryffeliseoksesta kakun  pinnalle ja reunoille.

20141004_123149

NAMNAM!!

Outi Karita

Yksi vastaus artikkeliin “Tarjolla taivaallista irish coffee -tryffelikakkua sekä maukasta tacopizzapiirakkaa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta