Vauhdilla vai voimalla?

Oletko enemmän vauhdilla vai voimalla treenaava?

20140907_141701

Monesti näkee ihmisten tekevän liikkeita vauhdilla eikä välttämättä niinkään voimalla. Tällöin treenatessa myös usein koko kroppa liikkuu tai yläkropan liikkeissä vähintäänkin se koko yläkroppa. En tarkoita arvostella kenenkään treenityyliä, mutta itse suosin sitä voimalla tehtävää, niin että se kroppa pysyy hallittuna ja liike tehdään niillä lihaksilla joihin on tarkoitus vaikuttaa, voimalla ei vauhdilla. Vauhtia voi lisätä ja olla kun tekniikka säilyy. Jumppaohjaajanakin minulta aika usein tunneilla kuulee lausahduksen ”älkää tehkö vauhdilla vaan voimalla”. Esimerkiksi pystypunnerrusta tehdessä seisaaltaan ei lähdetä kaartamaan sitä selkää notkolle vaan pidetään muu kroppa paikallaan ja ainoastaan kädet liikkuu tai toinen hyvin yleinen esimerkki hauiskäännöissä ei heijatakaan liikkeeseen voimaa sieltä selästä vaan jälleen pysytään paikallaan… Otetaan sitten vaan kiltisti pienempää painoa, koska tekniikka ennen isoja painoja 😉

20140907_14163920140907_141710

Tämän viikon liikkumiset ja sykkimiset osuivat nyt vasta sunnuntaille ikävän syysflunssan takia ja innosta puhkuen lähdinkin vetämään tänään Kiinteät Kurvit -tuntia. Ajattelin että ottaisin itse suht iisisti, mutta niinhän siinä kävi että mukana painettiin täysii tai ainakin lähes täysii 😀 Hiki virtasi ja hyvältä tuntui! Se oli syksyn eka sunnuntai kurvitunti ja kun nyt pääsis ens viikolla starttaamana ton oman pumppisyksynkin! Pumppisyksy piti startata jo tällä viikolla tiistaina, mutta eipä sitten antanut kunto periksi…. Näitä kumpaakaan jumppaa en kesälukkarissa ohjannut, joten kiva päästä taas näidenkin kimppuun ja saada vähän vaihtelua 🙂

Vähän videoklippiä kun kävin uutta pumppiohjelmaani läpi 🙂

Pace -tuntikin tuli ohjattua tänään ja vaikka siellä välillä käskenkin lisäämään tempoa niin silti muistuttelen niiden liikkeiden kunnolla tekemisestä loppuun asti, ei mitään heilutteluja 😉 Pacelaitteissa kun on ilmapainevastus niin tehoja tulee lisää vauhdin myötä. Sanoisin ettei silti pidä unohtaa sitä lihas tuntumaa ja kropan hallintaa 😉

20140907_14235720140907_142411
IHANAA ALKAVAA VIIKKOA!!!

Outi Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta