Nyt vihertää

Yhteistyössä CocoVi

Vihreää pitäisi syödä, sitä aina toitotetaan ja tärkeää se onkin. Parsakaali tekee ruuasta kuin ruuasta terveellistä…. ainakin melkein 😛 Tuota vihreää on hyvä syödä juurikin kasviksista ja vihanneksista ja kätevä keino lisätä ruokavalioon noita vihreän värin hyötyjä on myös viherjauheet, joista nyt kirjoittelen 😉

go green


Klorofyllin eli Lehtivihreän vaikutuksia:
(lähde: http://www.homeopaatti.com/itsehoito/kuukauden-aine/spirulina-chlorella)

 • hidastaa bakteerien kasvua kaikkialla kehossa
 • hidastaa hiivan ja sienten kasvua suolistossa ja siten myös muualla
 • poistaa kehosta lääkeaineita ja myrkkyjä, neutralisoi karsinogeeneja
 • estää hampaiden heikentymistä sekä ientulehdusta
 • taistelee kaikkia kehossa olevia tulehduksia vastaan
 • auttaa veren rakentamisessa ja puhdistumisessa
 • auttaa eri kudosten korjaamisessa
 • suojelee säteilyltä
 • tukee suolistobakteereja
 • parantaa maksan toimintaa ja puhdistaa siihen kertyneitä myrkkyjä
 • auttaa vaikutuksellaan vereen hapen kuljetuksessa
 • aktivoi entsyymeja (mm. A, E ja K vitamiinin tuotannossa)
 • tasoittaa verensokeria
 • laskee verenpainetta
 • rauhoittaa mieltä
 • poistaa nesteitä

eat green

Olen aikaisemmin kirjoitellu nokkosesta, jota itseltäni löytyy jauheena. Kaapeistani löytyy myös Chlorellaa ja CocoVi:n ViherMix -jauhetta, joista nyt kirjoittelen. Itse olen selkeästi huomannut näillä jauheilla olevan elimistöä puhdistavan, aineenvaihduntaa kiihdyttävän ja nesteturvotusta vähentävän vaikutuksen. Yksinään veteen sekoitettuna nuo eivät ole kovinkaan hyvän makuisia, mutta kuka käskee sekoittaa ne pelkkään veteen 😉

20140730_204026

Jaan teille nyt kaksi viimeaikoina paljon käytössäni ollutta reseptiä, joissa on vihreää mukana 🙂
Lopuksi pienet tietoiskut kummastakin tuotteesta!

Kesäinen smoothie puhdistaa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa

IMG_1454

1/2 prk rahkaa
1 banaani
1 ananasrengas
1dl appelsiinituoremehua
1-2 tl chia-siemenlimaa
1-2 tl viher mix -jauhetta
Kivennäisvettä

Ainekset tehosekoittimeen ja raikas smoothie on valmis juotavaksi.
Tuo Viher mix -jauhe ei ole lainkaan hassumpaa ja sen voisi sanoa jopa parantaneen ja pehmentäneen tuon smoothien makua entisestään 🙂
Nyt kesähelteillä keksein lisätä tähän jo ennestäänkin kerrottuun reseptiin tuota kivennäisvettä ja se teki kyllä smoothiesta taas entistä raikkaampaa.
Nyt kesähelteillähän nesteytys on entistäkin tärkeämpää!

Aamunvirkistys ja tehojuoma

20140730_084311


1/2 sitruunan mehu

1tl Chlorella -jauhetta
1 tl OptiMSM
Loraus tyrnimehua
Appelsiinimehua 1-2dl

Tämä juoma laittaa kyllä päivän kuin päivän käyntiin sisältäen paljon vitamiineja, lehtivihreää sekä muita hyödyllisä aineita.
MSM on myös todella hyvä aine luustolle ja nivelille ja tästä ihmeaineestakin pieni tietoisku postauksen lopussa.
Mehujen määrät on suurinpiirteisiä ja niitä voi oman maun mukaan laittaa.

20140730_084925
Viher Mix
(lähde CocoVi)

vihermix
Viher Mix on sekoitus luonnon ravinnetiheimpiä viherravinteita: spirulinaa, klorellaa ja vehnänorasta, joiden voimakasta makua on tasapainotettu baobab- ja banaanijauheilla tasapainoisen ja miellyttävän maun aikaansaamiseksi. Helppokäyttöinen jauhesekoitus soveltuu mainiosti vihresmoothieiden valmistamiseen ja sekoitettavaksi sellaisenaan veteen tai mehuun.

Mikroskooppiset makean veden levät, spirulina ja klorella koostuvat kumpikin yli 60%:sti proteiinista ja ne sisältävät erittäin paljon elimistölle hyödyllisiä mikroravinteita. Vehnänoras on monipuolinen lähde vitamiineille, mineraaleille, lehtivihreälle ja useille eri kasviravinteille.

Viherjauheiden voimakasta makua on tasapainotettu ecuadorilaisesta punaisesta banaanista valmistetulla jauheella sekä baobab-jauheella (Baobab eli apinanleipäpuu).

Kaikki sekoituksen raaka-aineet ovat sertifikoitua luomutuotantoa.

Aloita käyttö 1 tl annostuksella ja nosta käyttömäärä vähitellen 1-2 ruokalusikalliseen päivässä. Muussa tapauksessa korkea lehtivhreän määrä saattaa laittaa suoliston toimintaan turhan paljon vauhtia.

Chlorella
(lähde: CocoVi)
chlorella

Klorella on yksisoluinen makean veden levä, joka sisältää valtavan määrän elimistöllemme tarpeellisia vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, rasvahappoja ja esimerkiksi lehtivihreää. Klorella on mainio proteiinin lähde ja se sisältää huimat 60 % puhtaasti imeytyvää proteiinia. Klorellan nimi juontuu kreikankielisestä sanasta chloros, joka tarkoittaa vihreää, ja latinankielen sanasta ella, joka tarkoittaa pientä. Tämä levä sisältääkin enemmän klorofylliä eli lehtivihreää grammaa kohti (3-5%), kuin mikään kasvi tällä pallolla. Klorellassa on lisäksi huomattavan paljon mm. rautaa ja kalsiumia.

Vaikka klorellaa onkin käytännössä mahdoton syödä liikaa, kannattaa käyttö aloitaa varovasti ja nostaa määrää isommaksi vähitellen, koska määrän liian nopea lisääminen saattaa aiheuttaa joillain ihmisillä ripulia. Hyvä ylläpitoannostus klorellalle on 3 g/pvä. Tällä annostuksella et huomaa selkeää eroa olotilassasi, mutta elimistösi saa runsaasti mm. arvokkaita vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja ja entsyymejä. Yksi ruokalusikallinen klorellaa painaa 5 g. Yleinen annostus klorellalle on 10 g/pvä jos sillä halutaan taistella infektioita tai tauteja vastaan.

OptiMSM
(lähde CocoVi)

OptiMSM
MSM (metyylisulfonyylimetaani) on vesiliukoinen, ihmiskehossa luonnostaan esiintyvä orgaaninen rikkiyhdiste ja erinomainen luuston, nivelten, lihaksiston sekä hiusten hyvinvoinnille.

Annostus: 2-3 kertaa päivässä yhteensä n. 2-5g esim. veteen liotettuna. Suositus aloittaa 1 g:n annostuksella ja siitä pikkuhiljaa nostamaan annostusta välttääksesi löysää vatsaa tai pahoinvointia.

MSM on suositeltu urheilijoille, mutta myös nivelsairauksista sekä reumasta kärsiville. Oma äitini on saanut kyseisestä tuotteesta apua nivelrikkoonsa, niin ettei tarvitse säärkylääkkeitä, joita aiemmin joutui syömään.

——————–

Näitä kaikkia tuotteita löytyy CocoVi tuotemerkin alta ja on tilattavissa CocoVi Shopista sekä ostettavissa myös monista luontaistuoteliikkeistä!

cocovi2

Outi Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta