Mansikoita ja Kangastuksia

MANSIKOITA

IMG_1658

Niitä on tullut syötyä jokapäivä tällä viikolla ja voi kuinka hyviä ne ovatkaan….
Pakkaseen täytyi myös ostaa satsi, nyt ensi alkuun ostin 5 kiloa, mutta tuo määrä ei kauaa kestä, joten täytynee ehkä ostaa toinen samanmoinen määrä, kun tuota pakastintilaakin kivasti on 🙂

IMG_1693

Mansikoista saa myös hyvin nesteitä ja oi, mikä aasinsilta tuli taas keksittyä…. Nimittäin kangastuksiakin saattaa ruveta näkemään mikäli ei juo tarpeeksi 😉 Oikeasti, nyt varsinkin näillä kuumilla ilmoilla juokaa ihmiset tarpeeksi, itsellä kuluu ihan tavallista vettä ja kivennäisvettä melkoisen paljon…

Mutta for real, en tarkoittanut otsikon Kangastuksilla ihan tätä, mutta näppis alkoi vaan sauhuta 😛 Tarkoitin Kjell Westön kirjaa Kangastus 38, jonka olen saanut luettua loppuun. Kjell Westöllä on mukaansa tempaava tapa kirjoittaa ja kirjat ovat mielenkiintoisia sijoittumallaan nimenomaan Suomen historiaan. Nytkin kirjassa oli Hitlerin aikaisen Saksan vaikutuksesta Suomessa sekä myöskin kirjassa tuotiin esiin mitä jälkiä Suomenkin historian valkoiset/punaiset -ajan vankileirit voivat ihmiseen jättää. Vaikka kirja ei perustukaan todellisiin elämäntarinoihin, niin historia havisee sivuilla ja kirjan eri henkilöt tuntuvat hyvinkin todellisilta…

IMG_1293

Kirjan ”takakansi”

”Tungetteleva silmäys. Pala toisen sielua.
Pari minuuttia pimeydessä.

Mennyttä ajatellessaan Matilda yritti todistaa itselleen, ettei sitä ollut tapahtunut, että hän kuvitteli olemattomia. Mikään ei auttanut: kaikki oli kirjoitettu hänen ihoonsa.”

”Asianajaja Clae Thune on palkannut Matilda Wiikin konttoristiksi pieneen toimistoonsa. Nainen suorittaa kaikki tehtävät moitteettomasti, mutta hänessä on jotain arvoituksellista.

Hiljattain eronneen Thunen elämän kiintopiste on kuuden ystävyksen Keskiviikkokerho, joka kokoontuu väittelemään politiikasta. kun kerho kokoontuu Thunen toimistossa, Matilda tunnistaa äänen menneisyydestään. Pintaan nousevat piinaavat muistot vankileireiltä, eikä entiseen ole enää paluuta.”

Otteita kirjasta
(ilman juonipaljastuksia!)

Joskus on pakko laittaa itselleen oikein ylös otteita kirjoista, kun tulee niin hyviä lauseita, ajatuksia ja aatteita vastaan…. Nämä otteet eivät ole minkäänlaisia juonipaljastuksia, mutta ajatuksia herättäviä ja ehkä kiinnnostuksenkin herättäjiä kirjaa kohtaan ja muistakaa vain pieniä pätkiä jostain isommasta kokonaisuudesta 🙂

”Eikä tarkoitus pyhitä keinoja, vaan keinot kertovat sen mitä me olemme.”

”Nationalismi ja heimoajattelu ovat sitkeitä tauteja. Niistä pääsee lukemalla ja matkustamalla.”

”…ihmisen pitäisi saada uskoa ja ajatella mitä hyvänsä, nähdä millaisia kuvia tahansa, niin kauan kuin uskomukset, ajatukset ja näyt eivät saa häntä toimimaan tavalla, joka vaarantaa tai huonostaa muiden yksilöiden ja yhteisöjen elämää.”

-Kjell Westö – Kangastus 38-

IMG_1695

Outi Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta