Kyllä täällä syödään ihan hyvin ;)

Tämä postaus on vähän venähtänyt…. Kirjoittelin tuossa keväällä siitä miten olin laskenut mitä tällä hetkellä tulee syötyä ja että ”ruokavalio” vaatii hieman fiksausta proteiinien osalta varsinkin, sillä prodea tuli aivan liikaa. No, olen tuota ”ruokavalioni” runkoa muuttanutkin, mutten ole tänne siitä saanut vielä rustailtua mitään, nytkään ei ole luvassa gramman ja kalorin tarkkaa kerrontaa, mutta jotain sinnepäin, eli nyt jotain hyvin epäselvää tiedossa 😀

IMG_1442

”Ruokavalio” siksi lainausmerkeissä, kun on hassua puhua ruokavaliosta, kun tää nyt vaan on mun omaksuma tapa syödä… Syömisissä on tietty kaava ja joskus herkutellaan ohi tuon kaavan (pääasiassa viikonloppuisin). Mulle tämä ei ole vaivalloista tai mitään pakosta tehtyä, kroppa ja mieli voi hyvin ja se on hyvä se! Jumiudun usein pitkiksi ajoiksi samoihin ruokiin ja ennen lomaa tuo päivällinen lähinnä vaihteli ja pääasiassa muut pysyivät samoina. Mua ei puuduta syödä samoja ruokia, jos rupee tympimään niin sitten tehdään jotain muuta, niin simppeliä se on 🙂 Nyt lomalla on tullut enemmän sovelleltua, kuitenkin rungon ja makroarvojen pysyen aika samoina.

Olen puhtaan ruuan puolestapuhuja, mutta en ole senkään suhteen turhan nipo, joten kun luette zero colasta, kalorittomista siirapeista ja prodepatukoista ja sillon tällöin maistuvasta ”mätöstä” niin älkää tekään nipottako 😉

IMG_1618
Rentoillakin voi ja pitää 😉

No sitten niihin syöminkeihin…

Tällä hetkellä kaloreita kertyy n. 2300 ja ne jakautuvat seuraavanlaisesti (luvut ei täysin tarkkoja); 145g proteiinia, 255 g hh, 65 g rasvaa.
Ja tasaisesti pitkin päivää jaettuina.

AAMUPALA

Puuroa kulhollinen
Oikeasti mun puuro tulee yli reunojen tavallisella lautasella mikrossa ja ostin kulhon 😛
Puurossani on 70 g yhteensä kaikenmaailman kaurahiutaleita, kauraleiseitä ja pellavarouheita. Puuron sekaan menee myös macaa ja marjoja sekä loppusilaus kalorittomalla marjasiirapilla tai sokeroimattomalla mehukeitolla.

Puuron lisäksi syön raejuustoa, mutta monista muista poikkeavasti en lisää raejuustoa puuron vaan syön sen ihan pelkästään.

Aamuisin maistuu myös kuppi teetä. Ennen keväisten kisojen dietin alkua ja vielä dietilläkin viimevuoden puolella tuli juotua tuoremehua aamuisin, sillä starttasi mun sanojen mukaan mun aamu. Dietillä aloin juomaan enemmäm teetä, kun aamulenkkienkin jälkeen teki niin mieli teetä, nyt se on sitten tullut jäädäkseen aamuihini 🙂

IMG_1446

VÄLIPALA

Kisojen jälkeinen ihastukseni; raejuustoa, marjoja, banaania, vähän öljyä sekaan ja kaloritonta suklaa- tai kinuskisiirappia, omnon! Täysjyvänäkkäriä on myös kiva rouskia välipalalla 🙂

IMG_0803

LOUNAS ja PÄIVÄLLINEN

Koostuvat hyvin samoin tavoin… 100 grammaa lihaa, kanaa, kalaa tms. Mikäli pastaa tai riisiä löytyy annoksesta, sitä tulee keittämättömänä 50 g. Nyt kesällä myös tullut kotona paljon syötyä uusiaperunoita, perunoita saakin syödä grammamäärällisesti sitten enempi 🙂 Öljyn määrä riippuen proteiinilähteestä 0-10g. Kasviksia noin 200 grammaa. Mikäli ruokana on keittoa tai salaattia niin hiilareita lisäilen annokseen leivästä.

Laitan tähän nyt mitä töissä on tullut syötyä lounaalla ennenkuin olin lomalla. Nyt toisaan lomalla vaihtelee enempi ja kuumilla ilmoilla salaattilounas uppoaa melkoisen usein 🙂 Seuraavat ruuat kuitenkin oli helppoja ja nopeita tehdä ja sai usemman päivän lounaat kerralla tehtyä valmiiksi.

Vaihtoehto 1: Kanaa, öljyä, kasviksia/salaattia tms. n. 200g, ja riisiä

IMG_0696

Vaihtoehto 2: Naudan paistijauhelihaa, öljyä, tomaattia, salaattia ym. 100 g ja pastaa

IMG_0521

VÄLIPALA

Smoothie on aina näppärä työn tohinoissa ja eväänä tien päällä. Myös kuumilla ilmoilla raikas smoothie on virkistävä välipala. Aivan ihastunut ja jumiutunut olen seuraavanlaiseen reseptiin: 1/2 prk rahka-jugurttia, 100 g tuoremehua (tulihan se tuoremehukin sieltä 😉 ), 1 säilykeananaksen rengas (tuore ei sovi mulle), 1banaani ja liotettuja chia -siemeniä sekä 1-2 tl viherjauhetta.

IMG_1454

PÄIVÄLLINEN

Milloin mitäkin peruskotiruokaa, mitä se sitten kenellekin tarkoittaa. Aina välillähän täältä blogista voi bongailla noita ruokakuvia ja reseptejäkin sillointällöin 🙂 Runko siis sama kuin lounaassa kuten ylempänä jo kerrottu. Päivällinen on mennyt enemmän mututuntumalla arvioiden, kun tuo töihin otettava lounas on tarkemmin laskettua ja mitattua…

värikästä syömistä
Eikä pelkkää vihreää lisukkeeksi vaan värikkyyttä lautaseen, sanon minä 😉

ILTAPALA

Nyt ihan viimeviimeaikoina olen alkanut testailemaan ja kokeilemaan muitakin iltapaloja, mutta laitetaan tähän nyt tuo proteiinipuddingiltapala kun sen olen laskeskellut ja sitä useimmiten menee…

Eli Proteiinivanukasta puolikas annos kera marjojen tai marjasoseen (bonne). 1 täysjyvänäkkileipä parin kalkkunaleikkeleen ja kurkun sekä paprikan kera + muutama kuivattu luumu.

IMG_1440

Näkkileipään olen kyllä ihan koukuttunut, se voi oikeasti olla herkkuhetki kun sitä alkaa rouskimaan, hapankorppu uppoaisi myös, siinä on se rouskiminen se juttu 😛

Myös suosikiksi noussut prodepannari uppoaa niin välipalana kuin iltapalankin ja oikestaan palana kuin palana 😛

IMG_1551

TREENIJUOMAT

Treenin ympärillä mulla oli aiemmin aika paljonkin eri juomajauheita, laturia, intraa treenin aikana, aminojuomaa heti treenin perään ja vielä palkkariakin…. Noh, nyt olen käyttänyt ainoastaan laturia ja palkkaria. Laturiakaan en käytä joka treeniviikolla, ainoastaan raskailla viikoilla. Treenittömänä päivänä saatan korvata nämä jauheet useinkin prodepatukalla, pieni herkkuhetki 😉

IMG_1053

Siinä ne syömingit noin suurinpiirteisesti tällä hetkellä.
Älkääkä tosiaan ottako tätä sanantarkasti, mutta jotakuinkin tällaisella kaavalla tulee syötyä.
Jokainen myöskin tyylillään!
Outin masu, kroppa ja pääkoppa kiittää 🙂

1044948_636440299711242_1302958615_n

Loppuviikosta postailenkin teille otteita tämän viikon syömisistä, niin näette ettei tosiaan syömiseni ole tylsää, väritöntä, mautonta ja hajutonta, mikäli joku vielä niin luulee 😀

Paljon on tullut syötyä tällä viikolla mm.

IMG_1658MANSIKOITA!!!!

Outi Karita

8 vastausta artikkeliin “Kyllä täällä syödään ihan hyvin ;)”

 1. Kiva, kun kerroit vähän tarkemmin omista ruokailutottumuksistasi. Näitä on aina mukava lukea! 🙂 Itsekin voisin tehdä samantyylisen merkinnän, kun ruokavalioni on nyt vähän muuttunut imetyksen myötä.

 2. uskotko sä oikeasti noiden siirappien olevan kalorittomia? mä käytän niitä, varsinkin sitä suklaata, aika paljon enkä kyllä usko niiden sisältävän nolla kaloria. toki niiden täytyy olla tosi kevyitä (ainakin ”siirapeiksi”), mutta jotainhan nekin silti sisältävät:D siinä suklaakastikkeessa on ainakin kaakaojauhetta… yritän olla ajattelematta, mitä kaikkea shaibaa ne sisältävät, koska ne nyt vaan ovat niin hyviä, enkä sokeria itselleni salli ja muutenkin kaiken pitää olla mahdollisimman kevyttä…

  • Heip!
   Tuskin ne ihan 0,0000… kalorittomia ovat, sillä kaakaopavut sisältävät kaloreita, mutta minkä verran niitä kaakaopapuja sitten on käytetty? Luulenpa siirappien olevan melko teollista ja mitä me voimme muuta kuin uskoa pullontekstiä ja hyvillä mielin vedellä suklaasiirappia nassuun 😀
   Siirappisia hetkiä jatkossakin 🙂

  • mennään sillä! 😀 t. suklaasiirappia iltapalaks;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta