Outin keittiössä, Nokkosreseptejä viikonlopulta

Yhteistyössä CocoVi

IMG_1371

Viime postauksessa jo näkyikin viikonlopun nokkoskokkailujani nokkos-spelttileivän ja tomaattisen nokkosmunakkaan merkeissä. Nyt tulee reseptit jakoon ja näitä kannaattaa testata, koska olivat hyviä, helppoja ja nopeita tehdäsen lisäksi että hyvin ravinteikkaita. Nokkonen on myös aikamoinen superfood ja jollei sitä itse halua lähteä poimimaan on sitä tarjolla valmiiksi kuivattunakin, kuten itsekin olen turvautunut CocoVi:n nokkosjauheeseen 🙂

NOKKOS-SPELTTILEIPÄSET

IMG_1366

Olen syönyt Porilaisessa ravintolassa WoimaTilalla aivan mielettömän hyvää nokkos-spelttileipää ja joskus kaivoin netistä itselleni myös nokkos-spelttileivän ohjeen, mikä tosin ei ole sama. Nyt resepti pääsi testiin, hyvää tuli ja varmasti teen toistekin!

2,5 dl vettä
½ pussia kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 ½ dl ryöpättyä ja silputtua nokkosta (itse laitoin 2 dl ja ensi kerralla 1-1,5dl)
2 dl spelttijauhoja
3/4 dl spelttihiutaleita
4 dl moniviljasämpyläjauhoja
½ dl öljyä
voita paistamiseen

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva ja suola. Lisää kuivat aineet ja lopuksi alusta öljyllä. Anna taikinan kohota. Jaa taikina 8 osaan, kaulitse melko ohuiksi ja paista paistinpanulla miedolla lämmöllä voissa. Voit tehdä myös isompia jos haluat koko pannun kokoisia tai vastaavasti pienempiä.

IMG_1368Hyvää heti lämpimäisenä, mutta myös jäähtyneenäkin maistuu!

IMG_1376

Omaan makuun jo tuo 2 dl nokkosta oli turhankin paljon ja vähempi voisi olla parempi, mutta varmastikin makuasioita 🙂

TOMAATTINEN NOKKOSMUNAKAS

IMG_1403

Nokkonen käy moneen ja tuo hyvää makua sekä ravinteikkuutta helposti mm. munakkaaseen.

1 kanamuna
3 valkuaista
2 tl nokkosjauhetta
2 tomaattia
raejuustoa
suolaa ja mausteita oman maun mukaan 😉
oliiviöljyä paistamiseen

Viipaloi tomaatit. Sekoita muna, valkuaiset, nokkosjauhe ja suola. Paista ensin tomaatteja paistinpannulla öljyssä, kaada päälle munakasseos, mausta maun mukaan (esim. pasta rossa maustemyllyä käyttäen). Anna kypsyä hetki ja lisää raejuustoa munakkaan päälle ja anna munakkaan kypsyä loppuun.

IMG_1397IMG_1398Oliiviöljy ja tuo santa Marian Pasta Rossa mausteseos myllystä tuovat hyvän välimerellisen twistin munakkaaseen tomaatin ohella 🙂

IMG_1402

Hyvää, nopeaa ja ravitsevaa!

NOKKONEN

Nokkonen_1

”Suomalaisessa puhtaassa lunnossa kasvatettu korkealaatuinen CocoVi nokkosjauhe on valmistettu lehdistä murskaamalla ja matalassalämpötilassa kuivattamalla. Näin vitamiinit säilyvät ja tuote säilyttää raikkaan vihreän tuoksun ja kauniin vihreän värin. Nokkonen sisältää runsaasti useita vitamiineja (A, C, E, K, B1, B2, B3, foolihappo), kivennäisaineita (kalsium, magnesium, mangaani, rauta, sinkki), flavonoideja, klorofylliä eli lehtivihreä, sekä runsaasti elimistölle tärkeitä happoja. Nokkosta pidetäänkin monin tavoin terveellisenä, vahvistavana ja vastustuskykyä lisäävänä kasvina. Nokkosta voi käyttää esim. teehen tai muihin juomiin, smoothiehin, ruokiin, leivontaan ja viherjauhelisänä esim. viiliin, jugurttiin, keittoihin.
Nokkosta ei suositella henkilöille, jotka kärsivät sydämen tai munuaisten vajaatoiminnasta ja siitä johtuvasta turvotuksesta.”

Lähde: CocoVi

Nokkonen_2

Nyt kun tuota nokkosjauhetta on tullut omaankin kaappiin hankittua, niin varmasti tuota lisäilen useampaankin ruokaan, ihastuin nimittäin sen helppokäyttöisyyteen ja monipuolisiin käyttömähadollisuuksiin. Lisäksi nuo ylläolevat reseptit eivät jää yhteen kokeilukertaan 🙂

Tänään posti toi lisää CocoVi:n tuotteita, joita tilasin yhteistyösopimuksen kautta, superia taas vähäksi aikaa 😉

IMG_1417
Vanhoja ja uusia tuttavuuksia 🙂

CocoVi:n nettikaupan löydät TÄÄLTÄ!

Onko joku lukija käyttänyt nokkosta?
Kertokaa ihmeessä millätavoin ja laitetaan nokkosideat kiertämään!
🙂

Outi Karita

4 vastausta artikkeliin “Outin keittiössä, Nokkosreseptejä viikonlopulta”

  1. Hyvät kokkaukset. Mun niin piti kerätä nokkosia kun niitten aika oli, mutta se jotenkin jäi. Tommosta nokkosjauhetta voisin kokeilla.
    Saman näköistä munakasta tein tänään, mutta siinä oli pinaattia. Hyvää sekin oli. Nokkoslätyt vois olla hyviä. Nokkoskeitto kans. =)

    • Kannattaa kokeilla! 🙂 Nuo nokkosletut olleet itselläkin mielessä, täytyypi joku kerta tehdä. Pinaattikeiton sijasta voisi kyllä tehdä joskus nokkoskeittoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta