Äiti-Tytär viikonloppu Turuuuus

Ihana kesäinen viikonloppu alkaa olemaan takanapäin. Ilta-aurinko vielä paistelee tuohon olkkarin ikkunan taakse terassille. Pieni hyymynkaarre on suupielissä. Tähän on jälleen hyvä päättää yksi viikko ja startata uusi.

IMG_1158

Äiti tuli perjantaina Poriin ja meille yöksi. Lauantai aamulla laitettiin sitten kimpsut kasaan ja otettiin suunta Turkuun. Ajomatkan aikana satoi vettä välillä aivan saavista kaataen, mutta Turussa paistoi aurinko ja oli reilu 20 astetta lämmintä. Turussa ensitöiksi vietiin kamppeet hotellille ja vaihdettiin nopsasti vaatteet, tilattiin taksi jolla otettiin suunta Logomoon. Taksikuskina oli oikein mukava ja humoristinen nuori jannu.

IMG_1160Logomossa olimme katsastamassa Riverdancea heidän 20-vuotisjuhlakiertueen merkeissä. Esitys oli aivan mahtava! Upeaa tanssia, laulua ja soittoa. Erityisesti vaikutuksen teki tietysti tanssijat, mutta suuren vaikutuksen teki myös viulisti, joka oli aivan uskomaton virtuoosi. Välillä tuntui kun rock-konsertissa oltaisiin, kun yleisö ei ainoastaan taputtanut esiintyjille vaan myös huusi ”whooo”. Lopuksi koko katsomo nousi seisaltaan taputtamaan. Huikea esitys ja yleisö oli todellakin mukana! Suosittelen todellakin menemään jokus katsomaan heidän showtaan!

IMG_1163

IMG_1164

Näytöksen jälkeen ilma oli edelleen lämmin ja aurinkoinen, oli alkuilta. Nyt meillä oli aikaa vaikka eksyäkin, joten otimme kävellen suunnan keskustaan ja lähdettiin hakemaan ruokapaikkaa. Valmiiksi ei oltu mitään paikkaa katsottu ja tiemme löysimme lopulta Hiili nimiseen amerikkalaiseen ravintolaan. Ruokalistaa katsellessa kuola melkeinpä valui suupielissä. Olisin voinut syödä listalta vaikka mitä! Listalta löytyi myös eräänlainen jättiläisannos josta ajattelin että ehkä tuon pystyisi syömään joku iso kokoinen bodari ja itseäni en nyt sellaiseksi kuitenkaan tuntenut 😛 XXL MEAT MONSTER BURGER: 3 kpl 200 g naudan jauhelihapihviä, 150 g pekonia, 2 paistettua kananmunaa, 120 g cheddarjuustoa, Hiilen BBQ-kastiketta, majoneesia, amerikansalaattia, tomaattia, maustekurkkua ja punasipulia. ”Syömällä tämän hirviön lisäkkeineen  kertaistumalta, saat nimesi hall of fame -tauluun, hiilen carnivore kunniakirjan sekä -lippiksen.” Että siitä kokeilemaan. Annoksia on kuulemma viisi tilattu ja yksi saatu syötyä 😉 Noh, itse tilasin jotain muuta, teki mieli piffiä….

IMG_1165
Etanapannu alkuun…

 

IMG_1166
Entrecote pihvi pääruuaksi. Tällä annoksella oli kokoa ja melkein jaksoin kaiken, vähän jäi ranskiksia.

 

IMG_1169
Jälkkariksi smoothieta, eikös fitnessmimmit niitä juo 😉

Ruoka siis oli todella hyvää ja riittoisaa. Palvelu myös pelasi todella hyvin. Pääruuassa yllätti tuo maustevoi, nimittäin se sisälsi pekonia ja sitä oli niin paljon että sitä jopa jäi vaikka pihvi meni kaikki. Pihvi oli todella maukas ja mehukas! Positiivista annoksessa oli myös tuo rucola, usein kun annoksissa on herneenversoja, joita en voi syödä…. Jälkkärismoothie, mmm…. Se oli tehty pehmikseen ja sisälsi kermalikööriä ja suklaakastiketta, eräänlainen supersmoothie tämäkin 😉

Masut täynnä lähdettiin hotellille ja hotellin viereisessä/yhteydessä olevassa baarissa käytiin vielä juomassa lasilliset. Yhdeksän jälkeen oltiin jo hotellihuoneella. Telkkarista tuli Bondi ja me nukahdettiin. Jossain vaiheessa sammuttelin telkkarin. Niin hurjia oltiin 😀

Aamusalla kutsui meitä hotelliaamupala. Ihan perushyvä aamupala, ei mitään uutta ja ihmeellistä sinäänsä. Maittavaa ja täyttävää. Kun kerran hotelliaamiaisella ollaan, niin…

IMG_1170Aamiaisen jälkeen suunnattiin vielä löhöilemään ja lueskelemaan hoetllihuoneelle, äiti nukkui välillä vähän lisää. Meiti sai loppuun Liza Marklundin Ajojahti kirjan, rasti seinään!!! Tuli vähän turhan pitkään sitä luettua ja kaksi pidempää lukutaukoa haittasi hieman kirjaan uppotumista ja sen takia tämä kirja ei ehkä niin sytyttänyt ihmeemmin. Perusdekkaria. Tuli luettua myös blogeja, kirittyä vähän postauksia kiinni 🙂

IMG_1177

Puoliltapäivin luovutettiin huone, mutta otettiin suunta vielä keskustaan. Halusin käydä Ruohonjuuressa, kun sitä ei ole Porissa ja katsoin että se on sunnuntaisin auki, mutta kas, on Helluntai ja liike oli kiinni, hmph! Noh, käytiin sitten vielä kahvilla, äidin kahvihammasta kolotti kun ei halunnut hotellikahvia juoda huonon kahvin pelossa. Coffee Housessa oli oikein hyvää kinuskista juustokakkua ja marianne mochaa 😉

IMG_1180IMG_1184IMG_1188

Näillä aamun ja aamupäivän eväillä pärjäsi hyvin päivän ensimmäisen ajomatkan. Vein äidin kotiinsa Hattulaan Parolannummelle, johon äippä on hiljattain muuttanut Hämeenlinnasta. Oli kiva nähdä äidin uusi koti, joka oli ihana ja ihanalla paikalla. Metsässä, lähellä panssarivaunuprikaattia (tai jotain sinnepäin). Matkan varrella pysähdyimme katsomassa Parolan Leijonaa, joka sekin löytyi äidin kodin lähistöltä.

IMG_1202IMG_1203IMG_1204IMG_1207IMG_1209Äidin kotitie…

IMG_1210IMG_1212IMG_1214

Oli ihana vietttää oman äidin kanssa pitkästä aikaa kunnolla aikaa yhdessä!

Äidin luota sitten ajelin kotiin Poriin ja nyt maistui jo vähän matkaeväs. Onneksi aina varaudun prodepatukoilla matkaan 😉 Porissa sitten suuntasin Hesen kautta kotiin. Hesellä pisti hetkellisesti ärsyttäen laiskuus…. Oikeasti invapaikalle kurvasi auto, josta asteli ulos 4 parikymppistä nuorta joista yksikään ei ollut tasan tarkkaan invalidi, sitten siihen  kurvasi mopoautoa, josta asteli 2 jannua, varmaan sitten 15-vee, eikä taaskaan yhtään invalidia. Toiset autopaikat oli ehkä jopa 5 metriä kauempana ovesta, jos edes niinkään paljoa. Anteeksi nyt vaan, mutta jos ei jaksa kävellä sen vertaa niin ehkä oman terveyden kannalta kannattaisi sitten valita jotain muutakuin hampparia… Heh, minä valitsin jotain muuta vaikka jaksoinkin kävellä 😉

IMG_1217Noh, ärsytys ei kuitenkaan jäänyt päälle, mutta ajattelinpa tämän lyhyen ärsytykseni ja ihmetykseni teillekin jakaa. Kevyttä ja raikasta salaattia teki mieli, kun oli niin hyvin syöty jo aamusta ja aamupäivästä vielä herkutellen, niin ja se eilinen ravinteliruokaakin, mutta sitähän ei enää lasketa, eihän? 😛

Olen muuten älyttömän innoissani tänään julkaistusta Vain Elämää kokoonpanosta!! Ensimmäisestä  tuotantokaudesta asti olen toivonut Toni Wirtasta ohjelmaan mukaan ja nyt kolmannella kaudellahan herra Wirtanen mukana! Muutenkin todella huikea kattaus! Jenni Vartiainen, Samuli Edelmann, Vesa-Matti Loiri, Paula Vesala, Toni Wirtanen, Paula Koivuniemi ja Elastinen! Ketäs sun suosikki on? 🙂 Mun on varmaan pakko sanoa tuo Wirtanen, kun sitä olen niin toivonut, paljon hyviä lauluja ja mahtava filosofinen persoona 🙂

Käytiin vielä Rikun kanssa pikkucruisailuilla illalla, jonka jälkeen aloin tämän rustaamisen. Välillä tuli syötyä iltapalaa ja katsastettua yksi jakso taas Californicationia. Nyt on postaus oikoluettu ja yritetty hävittää kirjoitusvirheet 🙂

IMG_1156

Sellainen oikein ihana viikonloppu!

Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Äiti-Tytär viikonloppu Turuuuus”

    • Hih, voi kiitos <3
      Olenkin tuossa huhtikuussa yhteen jo vastannut ja nyt on yksi odottamassa, lupaan ainakin vastaukset kysymyksiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta