Työväenjuhlan, Vapun viettoa ennen ja nyt….

IMG_0401

Mulle Vapun merkitys työväenjuhlana on jotenkin iskostunut jo tuolta lapsuudesta. Tavallinen duunariperhe kun meillä oli 😉 Mulla ois lapsuuden vapuista mielikuvaa, että oltais oltu perheen kanssa kun olin muksu niin ainakin joskus marssia katsomassa (vassarit / demarit) sekä vappupuheita kuuntelemassa ja ainakin työväenlaulut on jäänyt lapsuudesta mieleen 😀 Vapputori kuului perinteisiimme ja me kun melkeinpä keskustassa asuttiinkin ja kaasupallo oli muksuna pakko saada, oishan se aika hassun romanttista jos miekkonen sellaisen mulle joskus ostais, vink*vink* ens vuotta ajatellen 😛 

Entäs sitten kun lapsuudesta siirryttiin teinivuosiin…. Ei tainnut olla ajatus niinkään siinä työväenjuhlassa 😛 Kavereiden kanssahan sitä vappua vietettiin ja mikäli oli hyvä ilma niin Porin Kirjurinluoto kutsui montaa nuorta vappujuhlijaa…

Aikansa kutakin 🙂

IMG_0426
Ylioppilaslakkikin tullut hankittua 2003 ja jos ihmettelette lyyraa, niin se on lähihoitajan lyyra. Luin yhdistelmäopintoina yo+lh tutkinnot ja lähihoitajan lyyrat hankittiin lakkia koristamaan ja aikas kaunis lyyra onkin 🙂

IMG_0424
Tää on silti must kivempi vappuhattu 😉

Sima ja tippaleivät myös kuuluivat aina vappuun ja simaa sainkin pullon tänä vuonna anopilta, yleensä itse olen tehnyt, mutta tänävuonna jätin väliin kun ei me sitä isoa määrää tarvita, yks pullo riittää 🙂 Mun vappuun kuuluu myös aina ilmapallot, serpenttiinit ja värikkyys.

IMG_0399
Vuoden 2014 vappuaaton look! 🙂

IMG_0400IMG_0402IMG_0415IMG_0403IMG_0405

Viimevuosina vappua on tullut vietettyä melko rauhaisesti, kavereiden kanssa, mutta eipä juuri yöelämäriennot ole kutsuneet, mua ei oo oikeastaan ikinä vappuna kiinnostanut mikään yökerhoilu ja tänävuonna senkään vertaa..

Tänävuonna vappuaattoa vietettiin kotosalla. Raision raksut eli ystisperhe tuli kyläilemään ja saatiin yksi pieni vipeltäjäkin tänne samalla kyläilemään ja aikas ihana vipeltäjä olikin, pois lähtiessään tuli oikein halaamaan <3 IHQ! Yhdessä syötiin ja iltaa istuttiin. Vieraat lähtikin suht ajoissa kun tuli pikkuvipeltäjän nukkumaanmenoaika tai taisi se vähän ylittyäkin 😉 Vieraiden lähdön jälkeen alettiin Rikun kanssa katsomaan leffaa ja minä hyvänä leffaseurana aloin nuokkumaan jo hyvissä ajoin, kympin jälkeen 😀

IMG_0414
Rakas ystis, Marissa <3

IMG_0411
Vähän maistui Roseviinikin 😉

Vappupäivänä olikin ihana herätä virkeänä, energisenä ja hyväoloisena. Vapussa mun mielestä on aattoa paljon kivempi päivä tuo vappupäivä ja haluan siitä nauttia täysin siemauksin! Tänään, vappupäivänä tehtiin Rikun kanssa kotona herkullinen aamiaisbrunssi ja rentoiltiin….

IMG_0418
Vappupäivän aamiaisbrunssi 🙂

IMG_0425
Vappupäivän look 2014

Olisin kovasti halunnut mennä katselemaan ja kuuntelemaan demarien torijuhlaa, kuulemaan puhetta ja kehitysvammaisten Avain orkesteri olisi kovasti kiinnostanut nähdä, se kun tuossa torijuhlassa olisi myös esiintynyt. Ei haluttu kuitenkaan ottaa mitään aikataulupaineita ja kiirettä. Elämä kun on muutenkin niin hektistä usein ja viimeaikoina sitä ollut varsinkin… Kun päästiin kaupunkiin asti niin torijuhla oli jo ohi 🙁 Tänävuonna kävi näin… Vassareilla oli vielä menossa vappupuheet ym. ja harmillisesti kuulin että heidän juhlaansa oli joku äärioikeisto ryhmä häiriköinyt mm. savupommein, todella kurjaa….

IMG_0429

No me kierreltiin vappuhulinoissa ja ostettiin vähän lakua 😉 Moikattiin tuttuja ja istahdettiin Rikun vanhempien kanssa kuppilassa. Lopulta suunnattiin Amarilloon syömään, oisko ollut jo neljäs vappu kun mentiin Amarilloon, tää on vissiin meen vappuperinne 🙂

IMG_0430

IMG_0431
Allergikolle meinas tulla jälkiruokaongelma, mutta sain sovellettua, chili-suklaajädeä kinuskikastikkeella, voin suositella 🙂

IMG_0433

Kurjaa keliähän tännekin luvattiin, mutta Porissa kävi tuuri. Yöllä vissiin oli jotain sadellut ja aamuseiskalta jotain valkoisia hippusia havaitsin tipahtelevan,mutta luvattuja vesi- ja räntäsateita ei tulluutkaan vaan ihan kiva keli ja päästiin pyörillä hurauttamaan kaupunkiin 🙂

IMG_0427
Kaupunkiin suunta vappuhulinoihin 🙂

Rennosti ollaan iltaakin viettetty, kotiin kun saavuttiin mä oon viihtynyt oman ja muiden blogien parissa, Riku jossain pelimaailmoissa 😆 Nooh, pian eilen aloitettu leffa olis ainakin tarkoitus loppuun katsoa ja ihan vaan rentoilla yhdessä loppuiltaa <3 Mulla on huomenna vapari ja pääsen aamusalille, JEE!!! Mä siis tykkään aamutreeneistä! 🙂

Loppuun vähän aatteellisutta, koska onhan tämä Vappu Työväenjuhla! 😉

LATERS!

IMG_0423

Outi Karita

8 vastausta artikkeliin “Työväenjuhlan, Vapun viettoa ennen ja nyt….”

 1. =) Hieno vappukoti ja hauskat noi pallolliset ilmapallot, en oo ennen nähnyt moisia. Meillekin piti riittää yksi pullo simaa jonka sain omalta emolta, mutta se loppuikin ennen aikojaan ja piti oikein äsken käydä ostamassa Siwasta simaa. Erikoista oli sitä ostaa sillä yleensä aina oon saanut tarvittavan määrän kotitekoista simaa.

  • Kiitos Jaana 🙂
   Palloilmapallot oli kyllä kivoja ja simaahan vois kyllä juoda vaikka kuinka, onhan se hyvää 😀

 2. Mukavan kuuloinen vappu teillä! Tuo onkin niin parasta, siis se aikatauluttomuus! Mekin olemme ottaneet tänään rennosti juuri siitä syystä, että normaalisti tulee juostua pää kolmantena jalkana. 🙂 Ja arkivapaa on luksusta, huomenna täälläkin sellainen!

  Hei, vastasin erääseen haasteeseen blogissani, ja täten lähtetän haasteen edelleen sinulle. 🙂 Käyhan kurkkaamassa, ja ota haaste vastaan, jos haluat.

  http://www.sisublogg.blogspot.fi

  • Oli kyllä mukavaa rentoilua ja nauttimista <3
   Kiitos haasteesta, joskus olen tuollaiseen samaiseen tainnut osallistuakin, mutta voisihan tuohon taas osallistuakin kun uusia lukijoita on tähänkin blogiin tupsahtanut, njoten pistetään korvan taa 🙂

 3. Siis ei voi olla totta, että joku linkittää Avainta fitness-blogiin! 😀 Mä oon kuunnellut tuon levyn joskus ehkä aivan puhki <3 Vassari tausta kun mulla on (isä on ammattiyhdistyksesä duunissa ja muutenkin poliittisesti aktiivi), niin vappuperinteet on olleet kyllä vahvat. Omassa aikuiselämässä vapun poliittisuus ei kyllä pahemmin näy 😀 Paitsi joo, työläisten päivän aattoillan olin töissä ja vappupäivän olin sit taas aamuvuorossa. Ei tää työläinen paljoo muuta jaksanut vappuna kun tehdä töitä, vetää päikkärit ja treenata salilla… että semmoinen vappu.

  iive
  http://voimaahoitsulle.blogspot.fi/

  • Hih, mä kysyin miekkoseltani että voinks mä linkittää tän Avaimen biisin 😀 😀 Mut onhan mun blogintarkoitus sisältää ripauksia muustakin elämästäni kuin vain fitneksestä ja vähän tosiaan aattellisuutta sopi tähän Vappu postaukseen 😉 Sulla ainakin on ollut kunnon työläisen vappu, mutta chillaat sitten joku toinen päivä 🙂

 4. Opiskeluaikoina sai paljon kuulla, kuinka opiskelijat on ryövänny työväenjuhlan ja koko vappu on ihan pihalla ku vaan rellästetään. MUTTA tänä vappuna mulle viimein selkis ihan HS:stä, että vappu on oikeasti ollut jo 1800-luvulla kaupunkilaisten ja ylioppilaiden kesän alun juhla joka vakiintui toukokuun ensimmäiselle päivälle ja vasta 1800-luvun lopulla alkoivat myös työläiset pitää sitä omana juhlapäivänään. Että hyvällä mielellä ja oikeutetusti kaikki saa juhlia sitä omaa asiaansa 🙂 Minulle päivä on juurikin kesän alun päivä. Harmittaa kyllä vähän, ettei sillon ollut tota historian tietoa ku ihmiset asiasta ilkku 😀

 5. Mullakaan ei oikeastaan ole tuota historia tietoa tarkasti ollut, mutta jonkinlainen käsitys kyllä siitä ollut että ylioppilasvapullakin oma historiansa. Nyt selkis tämäkin, että mikä oli ensin 😀 Kukin toki juhlikoon mistä aiheesta hyvänsä, jokaisella siihen on oikeus. Itsekään en ole aina ollut työtätekevä ja opiskelijakin olen ollut ja ylioppilaskin tosiaan, mutta mulle se on aina merkinnyt sitä työväenjuhlaa, mutta sen lisäksi se mullekin taitaa olla vähän sellainen kevään juhla myös 🙂 Jokaisella omat perinteensä ja juhlinnan aiheensa vapussa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta