Ei mitään fitnesspashaa ;) (reseptiä ja vähän muutakin…)

Oon joskus aiemminkin kirjoittanut siitä kun ”ärsyttää” tai lähinnä huvittaa välillä kun tuo fitnessliite täytyy liittää kaikkeen tekemiseen ja syömiseen ja ärsyttää lähinnä ajatus siitä miten se ”fitnessruoka” on jotenkin erilaista sitten (?) (Hajutonta, mautonta, väritöntä – fitnessruokaa?) No mä en ainakaan tee mitään fitnesspääsiäisherkkuja vaan yksinkertaisesti pääsiäisherkkuja 😆 Yks mun ehdoton pääsiäissuosikki on pasha! Teen ja syön sitä kerran vuodessa ja tasantarkkaan en siinä kohtaa mieti sen makroja ja terveellisyyttä, no onhan siinä rahkaa sentään…. 😛 Kun herkutellaan niin herkutellaan. Toki herkut voi olla terveellisiäkin, mutta ei niiden aina sitä tarvi olla 😉 Ja mä haluan pashani juuri sellaisena kuin sen nytkin tein 😉

Siispä Pashaa Outin sovelluksella

Kotoa opittua reseptiä on nyt hieman sovellettu 🙂

pasha1
Kuvassa viimevuoden pasha, tämän vuoden pashaa ei olla vielä koristeltu
2 dl sulaa voita
1,5 dl sokeria
2 tlk maitorahkaa
1 keltuainen
rusinoita (0,5-1dl)
mariannerouhetta
1tl vaniljasokeria
2dl kuohukerma
 
Vaahdota sula voi ja sokeria, lisää sekaan maitorahka ja keltuainen ja sekoita. Lisää rusinoita ja mariannerouhetta oman maun mukaan. Lisää vaniljasokeri. Vaahdota kuohukerma ja lisää kermavaahto seokseen ja sekoita. Laita seos esim. suodatinpaperilla vuorattuun kahvinkeittimen suodatin osaan (ei saa ola tippalukollinen) ja muista laittaa aluslautanen, johon neste valuu. Anna tekeytyä anakin 1 vrk ja muista välillä kaataa neste pois tassilta.
 
pasha2

Tällä ohjeella saat 2-3 pashaa, riipuen astiasta johon laitat seoksen.
Valmiin pashanvoi koristella vaikkapa strösseleillä, karkeilla ja ananaspaloilla.

Alkuperäiseen reseptiin ei kuulunut marianerouhetta, sen sijaan siihen kuului sukatia ja mantelirouhetta, mutta aina voi sovellella omaan makuun sopivaksi 🙂

Eilen aamulla tein kyseistä herkkua ja nyt on vuorokauden tekeytynyt jääkaapissa. Tänään sitten päästään herkuttelemaan ensimmäisen kerran tätä herkkua ja varmasti pääsiäsipäivinäkin maistuu, eikä nyt ihan pelkästään mun mahaan tuo koko satsi mene 😛 Laitan sitten kuvaa, minkänäköinen tänävuonna koristeluineen tulee tuosta herkusta. Tuhtia tavaraa tämä on, ettei paljoa kerralla uppoa ja tuon tuhtiuden takia tuohon mun mielestä sopii just hyvin tuo ananas, vähän raikastaa 🙂 Vielä ehtii pääsiäiseksi tekemään jos haluaa ja on aika nopsa tehdä, ainoa mikä vie aikaa on tuo tekeytyminen jääkaapissa ja voihan tätä muulloinkin kuin pääsiäisenä tehdä 😉

Mun vakiopääsiäisherkkuihin kuuluu myös mämmi vaniljavispillä höystettynä 😉 Suklaallakin herkuttelen ja onhan mulla se kisalahjana saatu jättikindermuna, joka odottaa vielä tuhoamistaan 😉

IMG_0180 IMG_0179

Ja ettei nyt ihan per***lyksi menisi, niin ei tässä pelkästään rasvaa ja sokeria olla vedetty. Aamut aloitettu peruskaurapuurolla, mutta pääsiäispäivien aamupaloista ois tarkoitus tehdä vähän erilaiset. Huomenna suunnitelmissa tehdä Rikun kanssa kunnon aamiaspöytä mm. sämpylöineen, tuoremehuineen, paistettuine munineen ja pekoneineen… Namskis!  😉 Maanantaille mulla on itelleni riisipuuroa, ostin kaupasta Saarioisten valmiin riisipuuron, kun Riksa ei niin kauheasti välitä  ja en viisti vain itseäni varten alkaa tekemään itse. Tuo Saarioisten riisipuuro on oiekin hyvää…. 🙂

Ja joitain todisteita eilisistä syömingeistä 😉

IMG_0157
Vihersmoothieta pitkästä aikaa 🙂 Aikalailla mun vakio ohjeella: tammenlehtisalaattia, persiljaa, chlorellaa, puolukoita, sitruunamehua, 1 banaani ja vettä

IMG_0158
Lounas kokonaisuudessaan, tomaattista tonnikalapastaa raejuustolla ja vihersmoothiella

IMG_0166
Tämmönen Fastin natural protein smoothiekin tuli maistettua ennen treenille lähtöä, mutta täytyy sanoa että ite teen ihan hitokseen parempaa 😀

IMG_0173
”Illalliseksi” tehtiin Rikun kanssa (tai mä tein ja kummatkin syötiin…) täytettyjä kesäkurpitsoja ja täytteenä jauhalihaa ja herkkusieniä salsakastikkeessa

IMG_0175
Noooo, vähän juustokuorrutustakin… 😀

IMG_0177
HJYVÄÄ!!!

Eihän tässä nyt ihan kaikkea ollut kuvattuna, suklaatakin uppos jo eilen ja oltiin myös Rikun veljen pojan 12-vee synttäreillä, missä oli älyttömän hyvää banaani-marenkikakkua 🙂 Pääsiäinen chillaillen…. 😉

Tää oli enemmän nyt tällainen ruokapostaus 😛

Olin mä eilen tosiaan treenilläkin Annuliin ja Anninan kanssa. Päästiin treenille Powerille, jossa Annina treenaa, että kiitos vaan Annina. Hyvän treenin sain jaloille tehtyä, kevyesti ja palauttelevasti mä nyt tällä viikolla oon treenaillut… Vieraissa pääsee kokeilemaan usein vähän erilaisia juttuja, mitä omalta salilta ei löydy, mutta mä olin joihinkin laitteisiin turhan pätkä ja hackinkin Annina joutui auttamaan alkuun kun oli niin pirun ylhäälle jätetty etten saanut lukituksia pois kun ois tarvinnu saada nostettua samalla kun avaa lukitukset 😆 Uniikin sanoin ”joskus toivon et en ois näin pätkä…”

Onko siellä mämmin ja/tai pashan ystäviä? Onko jotain vakiopääsiäisherkkuja muilla?

IMG_0178
Posti toi yhden pääsiäsikortinkin <3

IHANAA PÄÄSIÄISEN AIKAA!

PST. Ootteko käyneet jo eilisessä postauksessani äänestämässä parasta studiokuvaa ja osallistumassa arvontaan, jos ette, niin tästä-klik pääsette 😉

Outi Karita

3 vastausta artikkeliin “Ei mitään fitnesspashaa ;) (reseptiä ja vähän muutakin…)”

  1. Ja kun herkut eivät kuitenkaan kuulu normaaliruokavalioon, niin en jotenkin ymmärrä, miksi niistä täytyy sitten sen kerran kun niitä syö, tehdä niin kevyitä, että niistä näkyy läpi ja ne leijuvat ilmassa? Jos herkutellaan, niin sitten herkutellaan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta