Onko diettiläisellä lupa kiukutella?

Kisadietti; nälkää, stressiä, ärtyisyyttä… Onko tuttua? No täällä ainakin on! Hyvillä fiiliksillä tässä yleisesti ottaen ollaan ja suht helpollakin päästy, mutta kyllä ne vähenevät hiilarit huomaa ajoittain muussakin kuin kiristyvässä kropassa… Dieteistä ei minulla ole kokemusta muista kuin kilpailuihin (body fitness) valmistavista dieteistä ja puhukin nyt siis kilpailuihin tähtäävän dietin näkökulmasta. Aihe nousi esiin, kun facessa päivitin tällä viikolla, kun kaloreita laskettiin, että nälkä voi olla ja vähän äksy olokin. Pyytelin (pieni pilke silmäkulmassa kylläkin) myös jo Rikulta siinä päivityksessäkin valmiiksi anteeksi 😀

WP_006221
Tää yrittäis olla kiukkunen…

WP_006222

Onko diettiläisellä lupa kiukutella?

Minun mielestäni dietti ei ole mikään syy kiukutteluun. Tekosyyt pois, kiukuttelu ei ole kivaa ja sillä levittää vain negatiivista oloa niin itseen kuin muuhunkin ympäristöön. Kuitenkin kisadietillä oleminen voi silti tuoda ikäviä fiiliksiä nälän ja mahdollisen stressin myötä ja sitä kautta tehdä ihmisestä hieman ärsyyntymisherkän. Mikä sitten avuksi? Itseäni ainakin helpottaa tunteiden tunnistaminen ja ääneen sanominen. Itsellä nälästä, stressistä ja väsymyksestä johtuva ärtyisyys purkautuu helpoiten kotona… Tiedostaminen mistä ärtyisyys todella kumpuaa, helpottaa ärsyyntymisen hallintaa ja kun sen vielä kertoo toiselle, niin toinen osaa (toivon mukaan 😉 ) huomioida asian. Olen hyvin onnekas kun itselläni on mies, joka yrittää helpottaa mun oloa kun kerron että nyt  on vaikeaa / nyt ei jaksa / nyt ärsyynnyn helposti. Joskus ehkä kannattaa pysyä loitolla, joskus vetää syliin, joskus helpata vaikka ruokien teosssa, siinäpä miehellä sitten opittavaa, mikä milloinkin auttaa 😀 No ehhkäpä senkin voi sanoa ääneen 😉 On tuo mun mies vaan mun suurin ja tärkein tuki, yhtään vähättelemättä muita tukijoita!!! <3

WP_006223
Viittiiks sitä nyt niin kauheasti kiukutella sit kuiteskaa…

Dietin ikäviin puoliin auttaa myös positiivisiin asioihin keskittyminen ja niin olen tehnytkin! Olen paljon kirjoitellut viimeaikoina positiivisen energian postauksia ja muutenkin positiivishenkisiä postauksia multa yleensäkin tulee paljon. En yritä antaa kiilloiteltua kuvaa diettiajasta tai muustakaan elämästä. Eihän tämä ole mitään pelkkää ihanaa  blingbling fitnesshömppää… En myöskään yritä antaa itsestäni mitään  ”Little Miss Sunshine” kuvaa, kaikilla on huonot hetkensä, niin minullakin, mutta en todellakaan ole myöskään mikään per*****en ammuttu karhu 😉 Olen vain oma itseni, vähän hömppä… 😀 Mun perusluonteeni nyt sattuu olemaan iloinen ja pirtsakka positiivari ja se on mua tässä projektissa kyllä auttanut paljon ja niin elämässä muutenkin!

WP_006239
Keep on smiling!

Kisadiettini ei ole missään nimessä ollut helppo, en tiedä onko se sitä kenellekään koskaan… (?) Mutta  ei tämä nyt mitään kärsimystäkään ole ollut. Kroppa lähti hyvin mukaan kisadiettiin, mutta tämä loppu-urakka alkaa vaatimaan enemmän veroja ja aiemmin jo kirjoitinkin että maaliskuusta saattaa tulla rankka eikä enää vain saata, vaan se on sitä jo! Jaksan kuitenkin edelleen hymyillä ja  olla hyvällä tuulella 🙂 Samalla kun dietti alkoi muuttua selvästi rankemmaksi, alkoi tuo aurinko möllöttämään taivaalla tuoden energiaa. Kevät alkoi tekemään tuloaan ja keväsin aivan kun itsekin heräisi pienestä talvihorroksesta. Toisaalta tämä on hyvää aikaa valmistua kisoihin, kun uutta puhtia saa luonnosta, joka herää talviuniltaan 🙂

WP_006202

WP_006200
Aamulenkeillä saa seurata auringonnousua 🙂

WP_006225
Klo 18 kurkkaus terassin ovesta – sotkuinen raksapiha, mutta aurinko pilkistää vielä 🙂

WP_006227
Mun pinkit kevätpopot 🙂

WP_006213WP_006214

Mä nyt vaan oon tämmönen… 😀 Keskityn mielummin positiivisiin asioihin kuin märehtimiseen. Positiivisiin asioihin keskittyminen vaikuttaa selkeästi mielialaan ja henkiseen hyvinvointiina ja sitä kautta myös kropan toimintaan. Henkinen ja fyysinen hyvinvointi kun kulkevat käsikädessä, kroppa toimii paremmin kun  pääkoppakin voi hyvin! Pääkoppaa ruokkii hiilareiden liäksi tehokaasti positiivisuus 😉

WP_006218

”Sitä kasvattaa, mitä kylvää”

Nyt juuri piristää tämä, oonkin aika innoissani 😉

WP_006215

Pst. Vähenevät hiilarit näkyvät myös ajatuksen nopeudessa ja asioiden muistamisessa, nimim. tänään missasin parturiaikani…. 😛

Mites muut, kiukuttaako ja mikä avuksi?

Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Onko diettiläisellä lupa kiukutella?”

 1. Voi että mitä kuvia ;D

  Joo, no samaan syssyyn vois vetästä että saako menkkojen aikaan kiukuta tai kun töissä on stressiä ja ylitöitä tai kun kasvava teini vetää äidiltä ne varapäreetkin tai puoliso lopettaa tupakanpolton… no joo, osa kuuluu elämään niin ettei niitä voi välttää, mutta osalle elämään kuuluu treenaaminen ja kisaaminen niin ettei voi elää ilman niitä. Tokikin sen puolison täytyy tietenkin tavallaan myös hyväksyä ja kannustaa siinä mitä toinen tekee. Ei sitä muuten kukaan jaksa 😀 Mutta ihan samahan se on kaikessa. Kumppanuus koetuksella <3

  Voimia diettiin!

  iive http://voimaahoitsulle.blogspot.fi/

  • Heh, yritin kovasti olla kiukkuisen näköinen, mutta eihän siitä tahtonut tulla mitään 😀

   Omaa valintahan tämä on ja kun ei olla ensikertaa tällaisella rupeamalla niin tiedossa jo oli mitä tuleman pitää… syitä kikuttelulle voi olla ziljoonia, mutta eihän se ole oikein toisia kohtaan, jotka ei ole sitä kiukkua ansainneet, joskus sitä silti vaan kiukuttelee 😛 Tää projekti vaatii kyllä todella paljon tolta toiseltakin puoliskolta! <3

   Kiitos kovasti tsempeistä ja kommentoinnista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta