Ruotsinristeilyä ja influenssaa

Luin tuossa että jos kirjoittais peppusanan tms. otsikkoon vois kerätä hyvin lukijoita tai että tätä on ainakin yritetty. En tiedä sitten kuinka paljon lukijoita kerää sanat ruotsinristeily ja varsinkaan influenssa, mutta peppusanat odottakkot 😀 Noh, kaikilla ei varmastikaan ole ajatus ollut tuollaisten sanojen käytössä kerätä äkkiä lukijoita, ehkä joillakin, mutta joskus se se peppukin saattaa sopia kuvaamaan tekstiä 😀 Onhan täällä FF:llä myös yksi hyvä blogi, jonka nimessä vilahtaa peppusana, Peppua ja Puuroa, blogi jota olen jo jonninaikaa seurannutkin. Loppujenlopuksi uskon että blogi voi saavuttaa pitkäaikaisen ja aidon suosion vain pitkäjänteisellä työllä ja bloggaajan aidolla omalla otteella, joten jokainen tyylillään 🙂

Viimepäivien kuulumiset on ynnättynä tuossa otsikossa. Olen siis ollut ruotsinristeilyllä ja saanut ikävän influenssa tartunnan ilmeisesti a-viruksen muodossa. Nyt sitten saikkuillaan ainakin alkuviikko kotona ja pidetään peukut ja isovarpaat pystyssä että tauti saadaan nopsaan selätettyä! Ja täsä saikkuillessahan on ollut aikaa tuunailla lisää blogin ulkoasua 🙂 Löysin tuohon sivupalkkiin tuollaisen kävijäcounterinkin ja laitoin sen lähtemään rehdisti nollasta, vaikka olihan tuolla bloggerin puolella jo kävijöitä kertynyt…

Viime perjantaiaamuna kun heräilin, niin olo oli kröhäinen. Päivän treeneistä tein heti päätöksen jättää väliin, aamuaerobiselle menon tarkistin vielä valkulta ja sekin jätettiin välistä. Olin ottanut töistä vapaapäivän, sillä iltapäivällä oli miehen työpaikan myöhäispikkujouluristeilylle lähtö, Viking Gracelle. Risteilylle kröhästä huolimatta lähdettiin ja otettiin iisisiti, troppia oli mukana flunssapirulaiseen. Illalla alkoi olo kuitenkin olemaan nuupahtanut ja olo entistä kröhäisempi ja äänikin alkoi kadota…. Karaokebaarissa hetki istuskeltiin ja miehen kanssa yksi biisikin valssattiin, mutta yökerhoon ei hillumaan lähdetty vaan suunnattiin hyvissä ajoin hyttiin nukkumaan. Perjantain ruokailut mentiin ihan dietin mukaisesti.

 

WP_005711
Harvoin tulee kokonaan mustaan pukeuduttua, mutta kun pukeudun niin pitäähän sitten blingiä ainakin olla 😀 Mekko ja vyö Vilasta

WP_005712<

Kynnetkin stailatu mekkoon :)
Kynnetkin stailatu mekkoon 🙂

 

Iltapalaa hytissä
Iltapalaa hytissä

 

Tää on kuulemma "semmonen instagramkuva"
Tää on kuulemma ”semmonen instagramkuva”

Joskus aamuyöllä sitten taisi olla vähän kuumettakin ja paikkojen kolotusta…. Lauantai oli meitin odotettu vapaasyöntipäivä, valitettavasti olo ei vaan ollut mikään parhain mahdollinen, ei lähellekään… Mutta kyllä se aamupalasämpylä vaan oli hyvää!!! 😀 Jonkin verran tax freessa seikkailin ja shoppailin, mutta pääasiassa tuli viettyä aikaa hytissä huilaillen. Ruokailussa, ei ruoka oikein uponnut, ei siis ainakaan övereitä tullut vedettyä… Jälkkäri upposi ruokaa paremmin, miksihän sitä kipeänä tuo makea uppoaa paremmin? 😛

Aamupalaa...
Aamupalaa…

 

Ja sitä sämpylää, kyllä oli hyvää!!!
Ja sitä sämpylää, kyllä oli hyvää!!!

 

Mukana oli myös pari protskupatukkaa, meitin lempparimauista
Mukana oli myös pari protskupatukkaa, meitin lempparimauista

 

Foodia
Foodia

 

Englanninlakuja jälkkäripöydässä, mmmmm
Englanninlakuja jälkkäripöydässä, mmmmm

 

WP_005735
Kauhean vähän tuli laivaa nyt kuvailtua, mutta hieno paattihan tuo oli 🙂

Tax freessä bongasin Guessin laukkuja -60% alessa ja miekkonenhan mulle sitten kävi ostamassa yhden ihatukseni kohteeksi joutuneen laukun mulle ystävänpäivälahjaksi noinniinku etukäteen 🙂 <3 Itse ostin itselleni yhden mustan huivin ja tämän sen takia, etten ollut varautunut laivalla tarvitsemaan huivia kaulassa, eikä mukana ollut asuihin sopivaa huivia, siis flunssapaholaisen syytä tämäkin 😀

WP_005762 WP_005760

Huivi kaulaan!
Huivi kaulaan!

Risteilyn loppusuoralla olo oli jo kyllä aivan kaamea ja olin aika allapäinkin. Tähän kohtaa diettiä ei vain ole hyvä sairastua, kaksi kuukautta kisoihin, KÄÄK! Enkä voi sanoa täysin nauttineeni risteilystä, suurin osa ajasta kun tuli huilittua yksikseen hytissä ja se aika mitä muiden seurassa olin, en jaksanut vaan olla kovin sosiaalinen…

WP_005751 WP_005752

 

Lauantai-sunnuntai välisenä yönä kotona heräsin sitten ihan kylmissäin ja kauheassa tärinässä, kuume lähes 39 astetta. Mulla kun ei kuume juuri koskaan nouse ja jos nousee niin se on inan yli 37. Angiina viimeksi nostanut kuumetta enemmän ja silloin nosti muistaakseni johonkin 38… Sunnuntaina sitten lääkäritalon päivystykseen ja onneksi vastassa oli ymmärtäväine lääkäri, joka siis ymmärsi mun hädän tulla terveeksi mahdollisimman nopeasti. En nyt tarkoita etteikö aina olisi tärkeä päästä mahdollisimman nopeasti kuntoon, mutta näin kisanäkökulmastakin. Lääkärin diagnoosin mukaan meitiin oli siis iskenyt ifluenssa, a-viruksen muodossa ja lääkäri määräsi mulle tamiflu  kuurin.

Oliko sitten järkevää lähteä risteilylle? No, jälkiviisas on turha olla. Ilman risteilyä, saattaa olla että olisin mennyt päivää aiemmin lääkäriin ja saanut siis päivää ennen myös kuurin, mutta en tiedä olisinko jo lauantaina mennyt. Influennsavirus joka tapauksessa kropassani levinnyt varmaankin tuosta perjantaista lähtien… Tamiflu estää viruksen leviämistä kropassa ja lievittää influenssan oireita ja tuntuis jo helppaavankin vähän. Sunnuntain jälkeen ei ole ollut kuumetta ainakaan paljoa ja buranaakaan ei niin paljo enää tarvitse. Yksi ikävä sivuoire tamiflussa on, pistää meitin vatsan sekaisin vaikka otankin ruoan yhteydessä ja syön maitohappobakteereja…. Kuitenkaan olo ei ole vieläkään mikään kauhean energinen ja voimallinen.

Nyt olen saikulla alkuviikon ja jos tauti antaa periksi niin torstaina töihin, treenejä katsotaan siten olon mukaan. Kuten lääkärikin sanoi, että urheilija tietää kun kroppa alkaa pyytämään treeniä. Vaikka pääkopan päälle treenaamatomuus  käy, kroppa tietää koska se on valmis treeneihin, sitä vain pitää osata kuunnella. Myös rauhallinen aloitus aina sairastelun jälkeen on tärkeää ja en aio todellakaan riskeerata diettiä jälkitaudeilla. Vaikka kovat treenit jäi kesken, niin kyllä ne siellä taas odottaa, rauhallisesti vain liikkeelle ja yritetään olla stressaamatta tästä dietti+influenssa yhdistelmästä…

Kotona huilailua
Kotona huilailua

 

Haudutettua teetä pakurilla höystettynä
Haudutettua teetä pakurilla höystettynä

Pelastukseni sairastellessa: blogimaailma, hyvä kirja, netflix, keskustelu ystävien kanssa…  Sairastellessa ollut aikaa enemmän kaikkeen tähän, haetaan aina sitä positiivistaa kaikesta 🙂  Tess Gerritsenin kirjan Eloonjäänyt aloitin jo risteilyllä ja se on vienyt nyt mennessään. Pitkään aikaan en ole lueskellutkaan mitään ja minä todellakin tykkään lukea kirjoja. Netflixistä tuli eilen katsastettua aamupäivällä Unelmien pelikirja ja oli muuten hyvä leffa. Illalla sitten miekkosen kanssa Breaking Bad ja Orange is new black -sarjoja. Breaking Bad onkin pian katsastettu loppuun ja aloitettiin nyt sitten jo uusikin sarja eli Orange is new black.

Tämä päivä on vasta alussa, kunhan saan tämän postauksen ilmoille, taidan napata tuon kirjan kätöseen ja lueskella jonninaikaa 🙂

WP_005738

Onko muita pahoista flunssista kärsiviä ja miten kulutatte aikaa sairastellessa? Jossain vaiheessa meiti ainakin tylsistyy kotona yksin makailuun vaikka olisikin netflixit, kirjat ja blogit, makoilu alkaa vaan tympimään…

 

Outi Karita

Yksi vastaus artikkeliin “Ruotsinristeilyä ja influenssaa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta