Lupa treenata ja ihme syömissotaa

Keskiviikkona oli nyt ensimmäinen fyssärikäynti tuosta jumahtaneesta selästä/niskasta joka on jo levinnyt hieman olkapäänkin puolelle. Tuomio tuli saatua ja eihän se nyt ihan hyvältä kuulostanut, mutta lupa treenata on ja se on hyvä se! 🙂 Itsekään en ole huomannut (joten aika uusi ilmiö?) että oikea olkapääni on alempana kuin toinen ja ihan selkeästi 😮 Sen olen huomannut että lapa ei kunnolla aukea ja siitä olenkin kirjoitellut ja se on selkäposekuvissakin näkynyt, mutta että olkapää oli ihan selkesäti alempana oli uutta minulle. Myös sitten oikea lapaluuni oli alempana ja tätä fyssäri selitti sillä että lapaluuta tukevat lihakset eivät jostain syystä toimi nyt aktiivisesti. Myös oikeanpuolen olkapään kierroissa on poikkeavuutta ja olkapää lähtee useissa liikkeissä kiertymään eteen mitä ei pitäisi tapahtua.
Nyt sain jumppaohjeet lavan aktivoimiseksi ja näitä pieniä jumppaliikkeitä tulee nyt tehdä 2 kertaa päivässä. Trigger-pistekäsittelyä fyssäri teki pariin kohtaan, puristi ns. triggerpistettä kunnes kipu pisteessä helpotti. Tämän jälkeen tuntui selkä rennommalta. Noihin selkäjumeihin olen joutunut välillä ottamaan tässä viimeisen viikon aikana särkylääkettäkin ja varsinkin niskassa on ollut tunne puuduttavaa ja on ollut pakko yrittää hakea venytyksellä helpotusta. Tänään on ollut vihdoin parempi päivä selän kannalta, ei särkylääkettä eikä puuduttavaa jomotusta/särkyä. Treenata saan nyt ihan normisti ja ensi viikolla  uusi käynti. Voi olla että ylhäältä aalaspäin vetäviä liikkeitä täytyy vähentää joksikin aikaa, mutta ei hötkyillä, katsotaan ensi viikolla tilannetta kun on jumppailtu treenien lisäksi noilla fyssärin antamilla lavan aktivoimisliikkeillä. Ensi viikolla saatetaan ottaa harjoitteisiin mukaan sitten tuota olkapäätäkin.
Eilen olin ohjailemassa armybic tunnin. Joissakin liikkeissä, varsinkin kulmasouduissa ei oikein tahtonut pystyä tekemään kunnolla mukana. Tänään kuitenkin on jo (tai ainakin tänään) helpottanut selän olo  ja salitreenikin sujui mukavasti. Treenailin rintaa ja haukkareita, treenin alkuun tein smith-leuanvedot ja etunojapunnerrukset superina kun jäi tältä viikolta tuo selän/rinnan extratreeni välistä. Leuanvedot eivät rullanneet ihan niin jouhevasti kuin yleensä ja toistotkin jäi paria edellistä kertaa vähemmiksi. Rinta sitten sujui todella mallikkaasti ja toistomäärissä pienoista kasvuakin, jesh! Haukkareita treenatessa huomasin että oikea olkapää lähtee välillä eteenpäin… Sain kuitenkin haukkaritkin hyvin treenattua ja lopuksi rääkkäsin vatsoja mountain climberillä ja vieläpä niin että oli bosupallo väärinpäin käsien alla, huhhuh… Huomenna koitetaan saadaanko selkä treenattua 🙂
Syömissotaa…
Viimeaikoina on ollut blogeissa kauheasti kirjoittelua siitä miten saisis syödä ja onko tarpeen kurinalaisuus, onko vapaasyöntipäivissä järkeä, saako herkutella jokapäivä vain vaan kuukauden ekana lauantaina….. Blaah!!!! Itse olen loppujenlopuksi todella rento syöjä mieleestäni, mutta mopokin karkaa helposti käsistä ja usein herkuttelu lisää minulla herkuttelunälkää, mutta kun pidetän herkuista taukoa on helppokin pitää tiukka linjaa eikä mielitekoja edes juuri tule. Tällaiselle ihmiselle tiukka linja sopii hyvin. Spontaaneja herkutteluhetkiä saatan pitää joskus ja hyvällä omallatunnolla ja joskus pidän niitä täysin vapaasyöntipäiviäkin 😀 Syön kuitenkin jokapäivä hyvää ruokaa ja hyvinkin vaihtelevasti ja vaikka ruoka monesti menee vaa´ankin kautta ei se minulle aiheuta mitään stressiä tai vaivaa.
Olenhan minä siihen tämäntuosta törmännyt että joku näkee vaivaa minun tai jonkun muun  syömisistä, mutta so what! Jokainen syököön niinkuin syö, niinkauan kuin ei mene minkään sairauden puolelle niin miksi siitä pitäisi jonkun vaivaa nähdä. Olen joskus saanut kuulla kommenttia ”kyllä elämästä pitää nauttiakin”, mutta kuka on sanomaan ettei joku nauttisi elämästään. Jokainen itse sen parhaiten tietää ja minä voin sanoa nauttivani! Nautein tänä aamuna kaurapuurosta ja hetki sitten kismetjäätelöstä 😀 Nautein myös salitreenistä, syreenin tuoksusta ja terassin pesusta, elämän hetkistä…. 
…elämä on <3

Ei onnellisuus ja elämästä nauttiminen loppujenlopuksi löydy kaurapuurosta tai suklaalevystä vaan ihmisestä itsestään!

Näillä sanoilla viikonloppuun! 🙂
Muistakaapa muuten auttaa minua Puhdistamon reseptikisassa ja klikatkaa auki TÄMÄ LINKKI! ja tykätkää 😀
PS. Ei tää kauheen kummonen ollut 😀
Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Lupa treenata ja ihme syömissotaa”

  1. Maistoin tollasen kismetin heti kun se tuli ja oli yyberhyvä! 😀 mutta joo tuo on kyllä erikoista kun joku luulee että kurinalaisuus on ittensä kiduttamista.. Jossei siinä olis sitä palkitsevaa osuutta mitä se saa aikaan niin se varmaan oliski.. mutta onneksi jokanen ite tietää mikä tekee onnelliseksi 🙂

    • Niin just! 🙂
      Jäätelöistä puheenollen fazeriina tuutti tai pallojäätelö jätskikiskasta on hyvää! 😀 Niin oli myös se mun raakajäätelö hyvää 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta