Kaikenmaailman ravinto ja treenihehkutusta

Tän viikon treenit treenattuna ja voin olla tyytyväinen treeneihini, nousujohteisuus jatkuu ja kun tämä näkyy jopa lyhyempien palautusten pumppiviikollakin niin wow! 🙂 Eli jos nyt ensin treeneihin ja sitten ravintojuttuihin ja sillä rintamalla taas jotain uutta 🙂 On niin fiiliksissä tosta treenin nousujohteisuudesta että koittakaa kestää hehkutuhehkuti jututkin 😀 Vähän painomääriäkin laitan, on ne sitten jonkun mielestä isot tai pienet niin mulle ne on just hyvät, en niin tuijota siihen lukemaan vaan siihen lukemien nousuun je kehitykseen 🙂
Eilen tuli treenattua selkää, kuten usein selkätreenistä sanon, ”olin leveää selkää metsästämässä” 😀 Ylätaljan lapiokahvaan on edelleen pirun hankala saada vetoremmit, hmph, en ollut oikein tyytyväinen tämän yltaljan eteenvedon sarjoihinkaan… Noh, tämä ”että paremminkin ois voinu mennä” on hyvä tiedostaa, sit pusketaan ens kerralla  menemään paremmin! Alataljasoutusarjoihin voin olla enemmän kuin tyytyväinen, painomäärää senkuin pystyi sarjatoisensa jälkeen nostamaan!!! Aloitin sillä painolla millä viime viikolla tein 12 toistoa ja tarkoitus oli tehdä 4 sarjaa 12-8 toistolla lyhyellä palautuksella ja joka sarjassa nostin painoa ja kolmessa ekassa sarjassa tuli 12 toistoa, neljännessä 10 toistoa ja painona 40kg!!!

Vertailuna vielä viime viikolla alataljasoutu pitkillä palautuksilla
30kg x 15, 32,5kg x 12, 35kg x 10 ja 37,5kg x 8
Tällä viikolla lyhyillä palautuksilla
32,5kg x 12, 35kg x 12, 37,5kg x 12 ja 40kg x 10
En siis voi olla hehkuttamatta 😀 
Tuossa nyt päälimmäiset kerrottavat selkätreenistä ja selkä kiittää ja kuittaa! 🙂 Treeniin meni tuomoinen kolme varttia ja sitten kutsuikin pumppitunnin ohjaus.
Posettelua selänojennusten välissä
Treeni alkamassa
Tänään oli sitten heti aamusti suunta salille ja vuorossa viikon viimeinen treeni, olkapää-ojentaja. Team-kavereistakin oli treenailemassa samaan aikaan Annulii, Marianna ja Marika 🙂 Oli kiva samalla vaihtaa kuulumisia ja saada jelppiä ja auttaa kavereita treeneissä. Treeniin meni kyllä luvattoman kauan aikaa, sali oli niin piukassa väkeä tuohon aikaan ja vaikka yritin pitää sarjavälit lyhyinä aikaa vaan meni ja toki sitä kului kun välillä jelppas kaveriakin sarjassa. Todella mukava välillä treenata team-tytsyjen kanssa <3 Hyvän treenin sain puskettua, todellakin! Eli vähän lisää hehkutusta luvassa nyt 😀 
Olkapäiden osalta edelleen tykkän tehdä smithissä seisten pystypunnerrukset ja innostuipa tuosta liikkeestä pari team-kaveriakin tänään 🙂 Pystysoudussa taljassa tehtynä sitten tuli sama ilmiö kun eilen tossa alataljasoudussa. Katoin lähtöpainot viime treenin mukaan ja 3 ekassa sarjassa 12 toistoa ja joka sarjaan painoa nostin 2,5kg, viimeseen nostin sit kertaheitolla 5 kiloa lisää ja sit tuli 8 sarja 🙂
Vertailuksi tosiaan viimeviikolla pitkillä palautuksilla sarjat olivat seuraavanlaiset: 
25kg x 15, 30kg x 12, 32,5kg x 11 ja 35kg x 9. 
Nyt meni sitten
30kg x 15, 32,5kg x 12, 35kg x 12 ja 40kg x 8
Tästä oli hyvä jatkaa treeniä ja viparit eteen kulki tosi hyvin, tässäkin toistomäärät kasvoi hyvin, mutta kolmas sarja jäi silti jo 8 toistoon. Takaolkapäille viparit tein kaikki sarjat melko pienellä painolla mutta kunnolla pumpaten tosi lyhyillä palautuksilla eli ei yhtään ainakaan yli 30 sekunnin taukoa. Isoilla painoilla tässä liikkeessä mun mielestä alkaa helposti huijaamaan ja käyttämään muita selän lihaksia. Ojentajienkin osalta treeni luisti hyvin, dipeillä lähdettiin ja ojentajapunnerrus taljassa varsinkin luisti tosi hyvin ja samanlaista kehitystä mitä tossa pystysoudussakin, ei ihan niin isoa, mutta kuitenkin, kaks sarjaa meni 12 toistolla, sit väheni kymppiin ja sit seiskaan. Kuitenkin vikassa sarjassa isompi paino mitä viime viikolla ja toistomäärätkin siis kasvoivat. Ranskista kun teen tangolla alkaa helposti kyynärpäät aukeamaan mutta kaveri jeesas sen verran että tuki välillä mun kyynärpäät oikeaan linjaan. Sit tehtiin lopuks Annuliin kanssa tappovatsat MaMo pallojen kanssa yhdessä 🙂
 
Lopuksi vähän Annuliin kanssa harjoiteltiin selänlevittelyä ym. posettelua.
Mulla jostain syystä ei tuo oikean puolen lapa kunnolla aukea, täytynee ehkä kokeilla LPG-hoitoa tai jottain…. (?)
Toivottavasti kestitte hehkutukset 😀
Sitten ravintoasioihin. Torstaina tuli testattua tuota vihersmoothieta ensimmäistä kertaa, tänään se oli nyt sitten toistamiseen testissä hieman erilaisena ja paremmaksi tuli ehdottomasti. Edellisen ohjeen voi katsastaa viime postauksesta. Lisäilin smoothieen myös Chlorellajauhetta, jota ostin eilen Life:sta. Kyseessä on eräänlainen superfood, joka sisältää suuret määrät lehtivihreää ja mm. edesauttaa huomattavasti tervettä solujen uusiutumista ja puhdistaa kehoa. Tuota nimeä klikkaamalla pääsee lueskelemaan tuosta superfoodista lisää 🙂 Maku tosiaan oli leväinen, mutta mieto, eilen join ihan veteen sekoitettuna ja tänään tuossa smoothiessa. Aloittelin nyt 1/2 tl:n päiväannoksella ja lisäillään sitten pikkuhiljaa 🙂
Smoothieni ainekset: 
1/2 ruukkua tammenlehtisalaattia
1/2 ruukkua persiljaa
voikukanlehtiä jokunen
1 banaani
1/2 sitruunan mehu
20g puolukoita
suolaa
chlorella-jauhetta
vettä
Ostin Life:sta myös marjajauheita. Huomasin tässä yhtenä päivä että olen vahingossa ostanut kuivattuja SOKEROITUJA karpaloita, hmph…. Olen ostanut k-kaupasta ensin kuivattuja karpaloita joita olen aamupuuroon laittanut,mielestäni nuo eivät ole sisältäneet lisättyä sokeria, mutta välillä olen sitten ostanut toisesta kaupasta toisen valmistajan karpaloita ja nyt päivänä yhtenä aloin lukemaan pussin kyljestä ainekset kohtaa ja siinä se luki, sokeri! No ajattelin nyt siirtyä lisäämään puuroon karpalojauhetta välillä ainakin jonkinverran. Huomasin että jauhetta tulisi laittaa aika paljon jos siitä hakisin samat kalorimäärät mitä tuli noista kuivatuista karpaloista, joten puuro tarvitsee ehkäpä sitten vielä pakkasesta marjoja tai lisää hiutaleita vielä 🙂 Puurossani muuten on kaurahiutaleita, kauraleseitä ja pellavarouhetta jossa mukana aina jotain marjaa, nyt menossa tyrni ja keittiön hyllyltä löytyy tällähetkellä myös puolukalla lisättyä pellavarouhetta. Näitä pellava-marjarouhessekoituksia käytän myös marja/rahkasmoothiessa 🙂
 
 
Siinä samassa hurahdin sitten ostamaan tuollaista cocovin marjasekoitusjauhetta, jossa kotimaista mustikkaa, tyrniä, marja-aroniaa ja lisäksi coji- sekä acaimarjaa ja raakakaakaojauhetta. Olikin aika herkkua iltapalaa eilen kun sekoittelin rahkan joukkoon tuota cocovin sekoitusta, mukana oli myös pinjasiemeniä, vähän oljyä ja mehukeittoa, kaikki sekaisin vain ja ihan kuin ois jäätelöä syönyt! 🙂 Sopisi varmasti puuroonkin, mutta oli tämä sen verran hintava herkku ettei nyt ihan jokapäiväiseen käyttöön kuitenkaan 🙂
Tänään tuli käytyä myös Maijan kanssa ohjatulla villiyrttikävelyllä. Mielenkiintoista informaatiota villiyrteistä, mitä voi käyttää ja mihin sekä milloin tulisi kerätä. Lisäksi tuli ulkoiltua hienossa säässä hienoissa maisemissa Porin Kirjurinluodolla puolitoista tuntia 🙂 Itse tuli keräiltyä maitohorsmaa jota ajattelin käyttää tankoparsan tavoin, voikukanlehtiä ja vuohenputkea taas salaatteihin ja vihersmoothien joukkoon. Nämä villiyrtit on näin alkukevään keräiltäviä yrttejä.
Tässähän piisasi tekstiä 😀 Lopuksi vielä linkki ruokajuttuun joka kannattaa lukea ”Miksi meille syötetään tällaista roskaa?” Itse kysyisin myös, että miksi suostua syömään roskaa?

Mitä sinä söit tänään?
Terveellinen ruoka voi olla hyvää!
Alla yrttiperunoita, lohta, valkosipuli-ruohosipulikermaviilillä,
tankoparsaa ja maitohorsmaa,
toisessa lasissa vihersmoothie ja toisessa valkkaria 😉

 

HYVÄT ÄITIENPÄIVÄT ÄIDEILLE JA MUILLEKIN IHANAN KEVÄISTÄ VIIKONLOPUN JATKOA!!!

Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Kaikenmaailman ravinto ja treenihehkutusta”

 1. Lisää vain näitä hehkuti-hehkutuksia! 🙂 Itse ainakin pidän juurikin näistä piristävistä ja iloa puhkuvista kirjoituksista.
  Olipas melkoinen artikkeli tuosta ”roskaruoasta”, huh! Itse en voisi kuvitella syöväni erilailla mitä nykyään syön. Olen onnekseni löytänyt ruoan-treenin-levon kautta niin hyvän olon itselleni etten mistään hinnasta voisi itse antaa pilata omaa oloani. Niin ja kiitos yhteistreeneistä, toistan itseäni taas, mutta teidän näkeminen tuo aina hyvän mielen ja koska yhteishenki on niin mahtava on ilo olla osa teamiämme. <3 Olette arvokkaita mimmejä!
  -Marika-
  ps. Huomenna suunnistankin salin jälkeen taas Lifeen kierrokselle napaten sinulta pari vinkkiä taas mukaani… 😉

  • Kiva kuulla, kiitos 🙂 Ja oli kyllä kiva treenata taas yhdessä ja vaihdella kuulumisia, grilliehtoo tms. täytyy ehdottomasti saada aikaiseksi! Ja niin säkin oot! <3
   Kerro sitten mitä Lifesta ostelit 🙂 tota cocovin sekoitusta ei paljoa tarvi sit laittaa, jos sitä innostut ostamaan 🙂
   Tuo ruoka asia on kyllä aika järkkyä ja päiväkodeissa sekä kouluissa syödään todella paljon monenmoista valmisp…aa suoraan sanottuna ja sitten kun tuo vielä jatkuu kotonakin… Mitä kaikkea ihmisten kropat on täynnä, huhhuh.. Ehkä toistan myös itseäni, mutta kyllä sitä vaan koko keho ja mieli voi paremmin kun syö terveellistä, puhdasta ja hyvää ruokaa (pääasiassa ainakin 😛 )
   Ihanaa äitienpäivää Marika siulle! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta