Kehonhuoltoa ja jumppailua

Lauantaina ei kroppa kiukutellut perjantaisesta pumpista, ei edes kurkku kiukutellut. Nuhaa on edelleen jäljellä kylläkin. Lauantain otin rennosti ja kävin ystävän luona hierottavana. Otettiin tuota selkä-niska-hartia osastoa ja teki kyllä todella hyvää! Samalla sai höpötellä hyvän ystävän kanssa 🙂 Iso kiitos! <3
 Tänään pääsin sitten ohjailemaan Kiinteät Kurvit jumppaa ja sitä ennen kävin suolahuonehoidossa Porin Hyvinvointicenterissä. On pitänyt tuossa hoidossa käydä jo kauan, itselläni kun on tuo atooppinen iho. Aika tulikin eilen varattua, kun innostuin katselemaan Hyvinvointicenterin eri hoitoja. Olen tiennyt että suolahuonehoito auttaa kuivaan ihoon ja muihinkin iho-onegelmiin, mutta en tiennyt mihin muihin hoito voi vaikuttaa, kuten yskään ja flunssaankin. Näistä vaikutusmahdollisuuksista intoutuneena varasin ajan heti itselleni. Hoito kesti 40 minuuttia. Hoidosta kerrotaan seuraavaa Hyvinvointicenterin nettisivuilla: Hoidon aikana huoneeseen puhalletaan ohutta lääkesuolapölyä, joka hengitettäessä kulkeutuu hengitysteihin kostuttaen limakalvoja ja avaten pienimpiä keuhkojen ja hengitysteiden verisuonia. Suolahuonehoito auttaa monissa hengitystieongelmissa, esim. astma, poskiontelontulehdus, yskä, flunssa, lasten korvatulehdukset, hengitystieallergiat. Myös kuiva iho, atopia, erilaiset ihottumat ja psoriasis helpottuvat suolahoidolla.” Otin sitten samantien kolmen hoitokerran kortin tuohon suolahuonehoitoon ja ensimmäisestä kerrasta viisastuneena, menen vasta jumppailuiden tai treenien jälkeen hoitoon ensi kerralla. Hoidon jälkeen iho oli ihanan pehmeä ja vähän suolaisen makuinen 😀 Hengitystiet myös aukesivat ja limaa lähti vähän liikkeellekin. Jumpassa sitten hikoillessa, tuli hikoiltua nuo suolapölytkin iholta ja hikeä siis piisasi 😀 Joka suhteessa varmasti paremman hyödyn saa kun menee vasta jumppailuiden jälkeen eikä rasita hoidon jälkeen hengitysteitä tai hikoile ja suihkuttele suolapölyjä heti pois iholta.
Jumppaohjaus sujui hyvin. Kurkku ei tällä kertaa kiukutellut, kuten perjantaina. Tosin syke oli tavallista korkeammalla ja ei ihan kroppa pysynyt vielä tahdissa mukana, niimpä välillä itse hieman himmailin. Ja huomenna sitten nähdään taas mitä kroppa tykkäsi tästä jumppakerrasta, toivottavasi ei huonoa!
Yksi ihana ystäväinen ja piukkisten työkaverini, joka tällä hetkellä on puolet vuodesta ulkomailla opiskelemassa, oli nyt piipahtamassa Suomessa ja tuli jumpalleni 🙂 Jumpan jälkeen rentouduttiin yhdessä saunassa ja parannettiin maailmaa <3 No juu, ei se saunakaan ihan paras ollut välttis tolle iholle, mutta öljysin hyvin ihon, niin ei päässyt sauna sitä kuivattamaan 🙂
Kotona vielä ajattelin iltasella vetäistä pienen venyttelysession ja selänlevittelytreenin pienillä pilates harjoitteilla. Noista voinkin joskus kirjoitella, jos joku haluaa lueskella?
Ruokapläjäys on tähänkin postaukseen pistettävä! Oli niin maukasta lohipastaa! Pirkan ohje Kirjolohi-tomaattipastaan löytyy tuolta linkin kautta. Siellä kätevästi ravintoarvotiedotkin 🙂 En alkanut nyt ohjetta kirjoittelemaan. Itse en nyt noita pirkka tuotteita tullut käyttäneeksi, mutta muuten ohjetta mukaillen tuli tehtyä, hieman pienemmällä annoksella tosin syötynä (200 g + sitten muita lisäkkeitä ateriaan). Oli kyllä niin hyvää että ois voinut syödä vaikka kuinka paljon! 😀
Mitkä tuoksut ja värit….
Ja valmiina! NAM!
Päivä kerrallaan, jos huomennakaan kroppa ei mitenkään kiukuttele näistä viikonlopun jumppaohajuksista niin sali ja kevyet treenit kutsuvat! 🙂
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!
Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Kehonhuoltoa ja jumppailua”

  1. Juuri toissa päivänä katsoin netistä tietoa tuosta suolahuoneesta sillä tyttäremme oli kuullut että se auttaisi ihottumaan ja mietin hetken pitääkö paikkansa… Tytsyllä ja mulla on atooppinen ihottuma ja lukiessani sen vaikutuksesta sanoinkin että sinne me menemme! Ja vieläpä oma poskiontelotulehdus kierrekin voisi saada jotakin helpotusta tuosta. Eli nyt kun tiedän jonkun siellä konkreettisesti käyneen ja kehuneen, en voi keksiä enää syitä miksi en sitä kokeilisi. 🙂
    -Marika-

    • Heip!
      Ehdottomasti kannattaa mennä! Siellä on nyt maaliskuussa tarjouskin. Normaalisti yksi kerta on 20 euroa ja nyt saa kolmen kerran kortin hintaan 45 euroa. Sinne saa varattua niinkin ajan ettei hoidossa ole ketään samaan aikaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta